Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Idiotiska United supportrar

Christensons blogg

Jag förstår mig inte på vissa supportrar. Går de omkring helt utan hjärna? Eller är det när de dricker alkohol som de helt tappar kollen på vad som är rätt och fel?

Igår, när vi egentligen skulle ha pratat om Uniteds match mot Portsmouth och om hur klubben ska hedra de åtta spelarna från "the Busby Babes" som dog i München den 6 februari 1958, så beslöt sig några "supportrar" för att vandalisera en gigantisk minnes-banderoll för de omkomna utanför Old Trafford.

Det var med störst sannolikhet anti-Glazer United-supportrar som utförde dådet. Målarfärgen som förstörde banderollen hade nämligen kastats mot Uniteds huvudsponsor AIG, vars logga fanns på banderollen, och anti-Glazer brigaden hatar allt amerikanskt.

Annons

Men herregud. Tänker de sig inte för innan de utför ett sådant dåd? En enkel frågeställning borde räcka: tror vi att AIG slutar sponsra klubben om vi kastar lite målarfärg på deras logga eller riskerar vi bara att vandalisera en minnesbanderoll för våra avlidna hjältar?

United, som sällan använder starka ord, kallade supportrarna "mindless idiots" och jag kan bara hålla med.

Och som tur är är ju 99 procent av Uniteds fans riktiga fotbollsfans. Men ibland räcker det ju med en procent för att förstöra något.

********

Jag vet inte vad jag ska skriva om Cristiano Ronaldo längre. Adjektiven har tagit slut. Han är nästan för bra. Frisparken igår mot Portsmouth var bland det värsta jag har sett. Naturligtvis hade den inte lika mycket skruv som Roberto Carlos berömda frispark mot Frankrike – var det 1995? – men var i stort sett lika otagbar.

Annons

Om ni inte har sett målet så rekommenderar jag att ni tittar på nätet om någon har lagt ut det redan – även om ni inte är United-supportrar. Värt att titta på.

Sir Alex Ferguson kallade den "den bästa frisparken han har sett" och han har ju sett en del.

********

Portsmouth ska tydligen säljas igen. Vad ska hända med klubben nu då? Det har alltid varit något mystiskt med ägaren Alexandre Gaydamak. Han är bara 31 år gammal och har en halv- eller hel-skum pappa – beroende på vem man frågar – Arcadi, som äger Beitar Jerusalem bland annat.

Det ryktas om att ombyggnaded av Fratton Park ska ha blivit för dyr – och det är därför Gaydamak vill sälja.

Annons

Man undrar ju om Harry Redknapp fortfarande är nöjd med sitt beslut att tacka nej till Newcastle?

********

Ny förlust för Liverpool mot West Ham. Visst, Liverpool skulle ha haft en straff men faktum kvarstår att man ligger sjua i ligan nu.
Jag tyckte det var lite oroväckande att Rafa Benitez började prata om de två Champions League finalerna och att Liverpool inte har varit med i toppen av ligan på 15 år. -We are improving, sa han.

Jag tycker jag känner igen det där snacket om framgångar i cuperna och "improving". Det kunde lika gärna ha varit ett Gerard Houllier-citat från för fem år sedan… Deja vu.

********

Mark Noble på West Hams mittfält är riktigt bra och det var helt rätt att han fick avgöra mot Liverpool igår. Tänk vilka små marginaler det är i fotboll ibland. Noble spelade inte mycket och höll på att säljas när Alan Pardew var tränare men precis när han var väg bort så sparkades Pardew och Alan Curbishley tog över.

Annons

Noble är fortfarande bara 20 år gammal. Framtida landslagsman? Troligen.

********

Vem har gjort flest mål på Anfield i engelska cup- och liga-sammanhang den här säsongen av de här två spelarna?

Dirk Kuyt, som kostade 150 miljoner kronor och har haft 12 chanser på sig på Anfield – eller Richard Pacquette, Havant och Waterloovilles 25-åring som spelat en match på Anfield den här säsongen?

********

Vilka fans buade ut Tottenhams försvarare Pascal Chimbonda igår under matchen mellan Everton och Tottenham på Goodison Park? Just det, Spurs-fansen.

Chimbonda verkar vara en av de girigaste spelarna i hela Premier League. Det gick rykten om att han hade en "transfer request" innanför shortsen när han spelade sin sista match för Wigan och lämnade över den till tränaren Paul Jewell direkt efter slutsignalen.

Annons

Och även om jag inte är helt övertygad om att storyn är sann så kvarstår det faktum att han bad om att få lämna klubben samma dag som den där matchen. Och det var alltså klubben som gav honom – då en okänd fransk back som spelade för Bastia – chansen i Premier League.

Men å andra sidan så är ju Pascal Chimbonda inte ensam om att vara illojal och girig i Premier League. Vi snackar väl om 80 procent av spelarna här eller?

********

Mycket imponerande debut av Jonathan Woodgate för Spurs igår. 0-0 borta mot Everton – som visserligen saknade så många spelare att Andy van der Meyde fick chansen på bänken. Tänka sig att det var första gången på 52 Premier League matcher som en Spurs-match slutade 0-0 – om man får tro tidningarna. En otrolig statistik.

Annons

********

Måste också be om ursäkt och jag kan bara hålla med Chelsea-supportrarna som kommenterade Chelsea laget från 1999 efter bloggen igår. Det där var ett riktigt bra lag. Jag stirrade mig blind på namn som Slavisa Jokanovic, Sam Dalla Bona och Jody Morris.

********

Swedish Mag: Kan det verkligen vara Robbie Earnshaw? Även efter gårdagens 88 mållösa minuter?

Gillade frågan skarpt.

********

Säga vad man vill om Svennis men han ger i varje fall unga spelare chansen. 18-årige Daniel Sturridge har nu gjort två mål på två a-lagsmatcher. Men jag tror inte hans morbor, Dean Sturridge, den före detta Derby-legenden, var helt nöjd igår kväll med tanke på att målet kom på Pride Park mot just Derby.

Annons
Publicerad 2008-01-31 12:01

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto