Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uniteds treble-tur och misär i Liverpool

Christensons blogg

Så Manchester United, med bara tre minuter kvar av ordinarie tid, kvitterade borta mot Lyon igår kväll och det blev 1-1.

Och så är det ju med Champions League och Uefa Cupen. En 1-0-förlust borta är ett riktigt dåligt resultat medan 1-1 borta plötsligt är ett riktigt bra resultat.

Och jag bryr mig inte om vad alla experter säger: ett sent mål innebär alltid att laget har haft en aningens, aningens tur.

Det spelar ingen roll om man har dominerat stora delar av matchen, ett mål med matchens sista spark eller i 89:e minuten är lite turligt eftersom man helt enkelt knappt har några chanser kvar att utnyttja.

Men kan det sena målet mot Lyon till och med vara ett gott tecken för United?

Annons

När laget vann the treble 1999 så var vårsäsongen fylld av sena mål.

De fyra klassikerna är naturligtvis:

24 januari 1999: 2-1 mot Liverpool i FA Cupens fjärde omgång. Det stod 0-1 i 88:e minuten, sedan mål från Dwight Yorke (88) och Ole Gunnar Solskjaer (90).

7 april 1999: 1-1 hemma mot Juventus i första Champions League semi-finalen. Det stod 0-1 i den 90:e minuten men United kivtterade genom Ryan Giggs i den 90:e minuten. Jag är övertygad om att United inte hade vänt 0-1 på Stadio delle Alpi.

14 april 1999: 2-1 mot Arsenal i FA Cup semi-finalens omspel. OK, målet var inte jättesent (110:e minuten) men jag måste bara få ta med den
länken. Det här det här målet som Ryan Giggs för evigt kommer att bli ihågkommen för här i England (och det var också dagen då vi insåg att walesaren är en mycket hårig man…).

Annons

26 maj 1999: Need I say more? Champions League final mot Bayern München. 0-1 i 90:e minuten och sedan inhopparmål från Teddy Sheringham och Ole Gunnar Solskjaer.

Kan det hända igen för United? Man vet aldrig.

**********

Jag tyckte att Arsenal-Milan var en riktigt, riktigt bra match. Visst, inga mål men vilket tempo, vilken intensitet.

Den matchen kan sluta hur som helst. Nu verkar det som om Alessandro Nesta kan bli frisk till returen men inte Kolo Toure. Det kan bli avgörande.

Men 0-0 hemma är långt ifrån ett katastrofalt resultat – som Olympiakos och Arsenal kan visa om två veckor.

Jag kan inte riktigt bestämma mig: är Emmanuel Eboue en riktigt, riktigt bra spelare eller bara en halvhyfsad ersättare om Tomas Rosicky eller Bacary Sagna inte kan vara med?

Annons

**********

Säga vad man vill om The Sun men de har hyfsade rubriksättare. Dagens: Ade-bar-yor.

**********

Var som sagt i Liverpool i tisdagskväll och att få höra You’ll Never Walk Alone är värt varenda pund och pence som någonsin går att betala. Gåshud, ståpäls, nackhår i givakt, kalla det vad ni vill.

Men ändå kom jag tillbaka från Liverpool lite betryckt. Området kring Anfield är så nedgånget, så fattigt och så fyllt av droger att det gör ont.

Gatan bakom The Main Stand är en lång rad av igenbommade hus, sönderkrossade rutor och ren och skär misär. När man går in på toaletterna på pubarna står 14,15-åriga Scousers och delar på påsar med droger i. Vissa affärer har burat in affärsbiträdena och spriten och cigaretterna eftersom de har blivit rånade så många gånger.

Annons

Det verkar som om Liverpool, som stad, har missat en enorm chans att rätta till de enorma problem som finns. Liverpool är trots allt europas kulturhuvudstad i år och har fått massor med pengar från EU.

Men trots detta så regerar alltså misären i vissa områden. Gängen slåss om droger och vapen och därför blev jag, tyvärr, inte helt överraskad av nyheten att en ung, oskyldig Everton-supporter sköts ihjäl förra året.

Rhys Jones blev 11 år. 11!

Och det ser inte bättre ut i centrum. Alla nya, fina byggnader som skulle ha stått klart i årets början – när man tog över som kulturhuvudstad – är långt ifrån klara. Det är snart mars men ändå ser man bara halvfärdiga byggnader, lyftkranar och cementsäckar på de smutsiga gatorna.

Annons

Min taxi-chaufför hävdade att lokalpolitikerna har tagit en hel del av pengarna själva. Egentligen spelar det ingen roll vad som har hänt.

Det är Liverpools fattiga befolkning som får betala det största priset för misslyckandet. Några, som Rhys Jones, får betala med livet.

**********

OK, tillbaka till fotbollsvärlden. Swedish Mag har mejlat och toon har kommentarat. De tror inte att Mike Ashley kommer att sälja Newcastle och visst vore det konstigt om han sålde redan.

Å andra sidan vet man aldrig med affärsmän. Det verkar som om Tom Hicks och George Gillett skulle vara intresserade att sälja till DIC om bara priset var det rätta.

**********

Intressant att både Jamie Carragher och Frank Lampard bönar och ber sina tränare att sluta med sina roations-idéer i dagens tidningar.

Annons

Jag kanske såg i syne men jag tyckte jag såg några kommentarer från Rafa Benitez häromdagen som sa: -Från och med nu så spelar bästa laget varenda match.

Kan det verkligen stämma? I så fall sitter nog Xabi Alonso på bänken fram till sommaren. Javier Mascherano var grymt bra mot Inter och har varit Liverpools bästa spelare sedan nyåret.

**********

Det var allt för idag. Det blev lite väl mycket Champions League idag tyvärr. Everton och Bolton spelar Uefa Cup matcher ikväll och David Moyes och Gary Megson har gjort fantastiska jobb med sina lag i Europa. Long may it continue.

I morgon (fredag) blir det en hel blogg om the Championship, kanske europas mest händelserika liga just nu.

Räkna med en hel del Bruno N’Gotty, Ian Holloway och Kevin Phillips.

Annons
Publicerad 2008-02-21 10:13

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto