Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vad f-n gjorde Anelka på kanten?

Christensons blogg

Inget snack som saken: Tottenham förtjänade att vinna ligacupfinalen mot Chelsea. Visst, Jonathan Woodgates vinstmål i förlängningen var turligt men Tottenham var bättre än Chelsea.

Juande Ramos har gjort ett fantastiskt jobb på några månader i norra London och om Woodgate och Ledley King får vara friska så ser det enormt ljust ut för Spurs inför nästa säsong.

Och man kan ju fortfarande vinna Uefa Cupen den här säsongen…

**********

Men var det Juande Ramos som vann matchen – eller var det Avram Grant som förlorade den? Nicolas Anelka som yttermittfältare?

Jag menar… Grant har gjort ett suveränt jobb som Chelsea-tränare hittills men hur i hela friden kan man peta Joe Cole, som har varit suverän den senaste tiden, och spela fransmannen på en kant? Jag fattar det inte.

Annons

Var Grant orolig att Anelka inte skulle kunna ta en petning? I så fall ligger israelen riktigt risigt till.

Men det kanske märkligaste med den taktiska bataljen mellan Ramos och Grant var väl att det tog Grant 98 minuter att byta in Cole trots att han måste ha sett från början att hans taktik inte fungerade.

**********


såg det ut när Tottenham senast vann något, 1999. Ljudkvaliteten är bedrövlig men det är alltid roligt att se en grinig Robbie Savage…

Laguppställningen i Ligacupfinalen mot Leicester 1999?

Walker, Carr, Campbell, Vega, Edinburgh (sent off 63), Anderton, Freund, Nielsen, Ginola (Sinton , 89), Ferdinand, Iversen

Avbytare: Armstrong, Dominguez, Young, Baardsen.

Några riktiga klassiker. Mina favoriter: Steffen Freund, Ginola och Jose Dominguez. Alla bra på sina sätt.

Annons

**********

Före gårdagens match hade Tottenham vunnit två av de 42 senaste matcherna mot Chelsea…

**********

Didier Drogba gjorde ett fantastiskt mål och är en fantastisk fotbollsspelare. Men varför måste han filma och överdriva så mycket?

Det blir ju bara pinsamt. Han är ju stor som ett hus. Stå på benen, mannen.

**********

Grant och vissa spelare skyllde på domaren efter matchen. So what’s new när det gäller Chelsea? Det verkar alltid vara domarens fel när de förlorar.

Men skönt att se assisterande tränaren Henk ten Cate försöka mota bort spelarna från domaren efter matchen.

**********

Såg på kommentarerna efter Championship-bloggen att den var uppskattad och lovar att återkomma med mer (speciellt om Wolves, Palace och Sheffield Wednesday (sorry, Sergej Odström)).

Annons

Och till signaturen "Strömmen" kan jag bara säga: Liverpool är en fantastisk stad med, som han säger, några av de vänligaste människorna i England. Det kanske jag skulle ha skrivit också.

Min poäng med bloggen var dock att staden verkar ha slarvat bort en hel del av de EU-pengar man fick som kulturhuvudstad utan att göra något åt de värsta problemen. Och det är en riktig skandal.

**********

Egentligen skulle jag vilja skriva en hel del om lördagens matcher (Torres hat-trick, Uniteds show, Larssons insats mot Arsenal, Fulhams enorma otur osv) men så fort jag tänker på vad som hände i lördags så kommer en bild av Eduardos brutala skada upp i huvudet.

För er som inte såg det eller har läst om det så satte Birminghams back och lagkapten Martin Taylor dobbarna rakt över brassens smalben – som gick av helt och hållet.

Annons

Under matchen såg man inte riktigt hur illa det var – tidingarna här i England visade dock allt på söndagen – men det räckte att titta på Cesc Fabregas och Alexander Hlebs vita ansikten för att förstå hur illa det var. De såg ut som om de var på väg bryta ihop efter att ha sett vad som hände Eduardo. Deras ansikten var kritvita.

The BBC visade inte ens allt om skadan på Match of the Day eftersom "it was too disturbing".

Och jag kan förstå att Arsene Wenger var rasande efter matchen och ville att Taylor skulle stängas av på livstid. Fransmannen tog tillbaka sina kommentarer senare på lördagskvällen men just efter matchen så var det svårt att kontrollera känslorna.

Annons

Det handlade inte längre om tappade poäng och röda kort – det handlade om en person, en människa, vars karriär kan vara över om det vill sig riktigt illa.

**********

Så här sa Wenger: -I think this guy (Taylor] should never play football again. What is he doing on the football pitch? I feel that goes around with the idea for a long time that, to stop Arsenal, you have to kick Arsenal. I knew that was coming for a long time now.

-If football is going to be like this we might as well stop. They say that Taylor is not like that but you only need to kill one person one time and that is enough.

Sa Birminghams tränare Alex McLeish till sina spelare att gå ut och "skrämma" Arsenal-spelarna med några tuffa tacklingar i början av matchen? Hur mår han i så fall idag? Och hur mår Martin Taylor?

Annons

**********

Senare på lördagen släppte Arsenal ett nytt statement från Wenger: -It was a highly emotional afternoon and we were all shocked by the injury to Eduardo. On reflection, I feel that my comments about Martin Taylor were excessive. I said what I did immediately after the game, in the heat of the moment.

Bra sagt: det såg inte ut som om Taylor tacklade Eduardo så brutalt med flit. Han hängde helt enkelt inte med. Det var en otroligt ful tackling men jag tror inte det var medvetet.

**********

Blir också riktigt uppretad när jag tänker på hur den engelska pressen uppträde efter Aldo Duscher bröt ett ben i foten på David Beckham före VM 2002.

För även om allt idag handlar om Eduardos hälsa så har Kroatien också tappat kanske sin bästa spelare inför EM-slutspelet.

Annons

Men engelsmännen skulle inte tolerara om den kroatiska pressen kom sättandes och gjorde Taylors liv till ett helvete.

De engelska tabloiderna jagade Duscher i flera veckor och gjorde honom till nationens fiende nummer ett den våren. Snacka om dubbelmoral.

**********

Taylor har redan varit och hälsat på Eduardo på sjukhuset och Eduardo säger idag att han kommer att ge allt han har för att komma tillbaka till fotbollen på elitnivå. Det är bara att hålla tummarna.

**********

Och även om jag inte på något sätt vill verka olycksbådande så tar jag med
till en intervju med David Busst, Coventry-spelaren som råkade ut för den mest horribla skada jag någonsin sett på en fotbollsplan 1996. Kommer ni ihåg den? Mot Manchester United.

Annons

Busst var tvungen att lägga av med fotbollen men vad jag förstår så var hans skada ännu allvarligare än Eduardos.

Jag tar med länken eftersom den erbjuder en liten insyn i de tankar som troligen går igenom Eduardos huvud just nu.

**********

Till slut: Något är riktigt, riktigt fel med systemet för avstängningar – i England och i resten av världen – om Taylor och Jeremie Aliadiere – som rörde vid Javier Mascheranos ansikte under matchen mot Liverpool – får samma straff. Båda kommer troligen att bli avstängda i tre matcher. Helt sjukt.

**********

Jag återkommer med ny blogg på onsdag.

Publicerad 2008-02-25 09:47

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto