Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Riktigt pinsamt Chelsea!

Christensons blogg

Ibland är det väldigt, väldigt svårt att tycka om Chelsea.

Jag imponeras ofta av lagets effektivitet och Didier Drogba, Frank Lampard och Joe Cole är fantastiska fotbollsspelare. Men ibland gör klubben saker som bara gör mig så trött, så trött.

Och den här incidenten är så löjlig och så pinsam att jag inte ens hittar rätt adjektiv att beskriva den. Det känns inte riktigt som om "patestiskt" räcker till.

Det visar sig att klubben begärde att sex rader om Jose Mourinhos två Ligacupenvinster för Chelsea skulle raderas ur matchprogrammet för Ligacupfinalen mot Spurs.

Annons

Hur småaktig kan en klubb bli? Chelsea vann klubbens första ligatitel på 50 år under Mourinho. De vann FA Cupen och de vann Ligacupen tack vare portugisen.

Men nu verkar det alltså som om klubben försöker låtsas som om Mourinho aldrig tränade laget. Som om han inte ens existerar.

Idiotiskt. Journalisten som hade skrivit artikeln blev – naturligtvis – rasande och ville inte ha sitt namn på den. Helt rätt. Vill Chelsea försöka skriva om sin historia får de göra det själva.

**********

På tal om pinsamma saker. Jag tog inte upp det i måndagens blogg då allt handlade om Eduardo, men vad f-n höll William Gallas på med efter 2-2 matchen mot Birmingham?

Han sparkade reklamskyltar, såg ut som om han ville gråta och satt sedan ensam kvar på planen i en förvånansvärt omogen protest.

Annons

Jag vet inte om han protesterade mot domaren, mot sin vänsterback Gael Clichy eller mot alla orättvisor världen över. Hur som helst, så uppträder man inte som lagkapten.

Man kanske kan uppträda på det sättet om man är en 11-åring varsleksaksbrandbil har just gått sönder men inte om man är en 30-årig landslagsman och kapten för en av europas största klubbar.

Vad skickar det för signaler till resten av spelarna i Arsenal. Att man kan uppträda precis hur som helst?

**********

Jag tänkte på en sak häromdagen med tanke på all kritik mot Rafael Benitez och hans roterande: när spelade Sir Alex Ferguson senast med samma lag två matcher irad?

Jag tycker alltid att han har en ny mittfälts- eller anfallskonstellation.

Annons

Men det är klart: är man med i toppen av ligan så kanske det inte spelar någon roll.

**********

Så vad tycker egentligen engelsmännen om vår världsstjärna Zlatan Ibrahimovic?

Så här skrev populäre Des Kelly in sin krönika i the Daily Mail i veckan:

In the past, I have argued that Brazil full back Roberto Carlos was the most over-rated player in the world, having earned millions from sending just about every free-kick he had ever taken into low Earth orbit, ever since his famous banana kick against France in 1997.

We have now found an heir to that unwanted accolade. Zlatan Ibrahimovic is supposed to be one of Europe’s deadliest strikers. He is even said to be the most highly-paid player in the game with a contract worth £8million a season, or £150,000 a week.

Annons

Yet, every time I see him turn out for Sweden or Inter Milan, he plays like a drain. Is there any player out there whose performance is at such odds with his billing?

Ouch.

**********

Comebacker för Daniel Agger och Gary Neville i en reservlagsmatch igår. Goda nyheter för Liverpool och Manchester United även om det känns som om Liverpool är i större behov av lagets skadade back än United.

**********

Omspel i FA Cupen ikväll: Middlesbrough mot Sheffield United. Jag älskar fotboll men jag undrar om jag trots allt inte gör något annat ikväll.

**********

Såg på en av kommentarerna efter min Championship-blogg att en läsare ifrågasatte översättningen av "pull" till hångla.

Så här följer – alldeles gratis – en liten språklektion som kan vara användbar om man råkar gå i klinch med någon engelsman eller engelska och ska berätta för lokalpubs-stamgästerna vad som egentligen hände

Annons

(ok, jag inser nu att det här är ganska utsvävat men jag kör vidare ändå…)

Pull – To pull betyder oftast att man har hånglat med någon under en kväll ute. Det kan också leda till aktivitet mellan lakanen men om någon säger "I pulled last night" så betyder det nio av tio gånger att personen ifråga har hånglat med någon.

Snog – klassiskt hångel.

Kiss – en vacker kyss.

French kiss – en kanske inte lika vacker kyss men definitivt med mycket tunga.

Peck – en liten, snabb puss (ofta på kinden).

Smooch – att kyssa någon, speciellt medan man dansar (som till exempel en tryckare med Foreigners I Want To Know What Love Is i bakgrunden).

Annons

Canoodle – en av mina favoriter. Används ofta när man ska beskriva kyssar OCH händer som vandrar över diverse kroppsdelar.

**********

Läste ni att John Terry och assisterande tränaren Henk ten Cate rök ihop på en träning förra veckan? Hur som helst, Terry är en riktig tuffing men jag undrar om jag inte skulle lägga 10 pund på Ten Cate om de två möttes i ringen.

Han verkar vara lite smågalen den där Ten Cate. En "loose cannon" som de skulle säga här i England. Jag kommer ihåg att vi på the Guardian skrev en artikel om honom när han kom till Chelsea. Den kan ni läsa
.

**********

Jeremie Aliadiere fick till slut fyra matchers avstängning för sin klapp på Javier Mascheranos kind. Störtlöjligt. Det enda det engelska fotbollförbundet lyckas med i det här fallet är att se till att hela England skrattar åt deras idioti (alla som inte håller på Middlesbrough i varje fall).

Annons
Publicerad 2008-02-27 07:57

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto