Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uniteds fantastiska trupp lär avgöra ligan

13å

Föreställ er det här scenariot: Ni är en Fulham-spelare som givit precis allt i 69 minuter och även om ni ligger under med 2-0 mot Manchester United så har ni haft några chanser och tror kanske att ni kan knipa en poäng till slut.

Men så signalerar domaren för byte och ni tittar mot Uniteds bänk. Ridå! För Sir Alex Ferguson är nämligen på väg att byta in Wayne Rooney och Cristiano Ronaldo, två av världens bästa unga spelarna (enligt Lyons stjärnskott Karim Benzema i varje fall. De andra tre? Lionel Messi, Samir Nasri och Sergio Aguero).

ANNONS

Sex minuter senare byter United in Anderson, en av Brasiliens mest lovande spelare som kostade 230 miljoner kronor när han kom från Porto förra sommaren.

Fruktansvärt imponerande – och inte undra på att Fulham-spelarna kroknade. Och United har så många spelare i bra form just nu att jag inte tror att Arsenal kommer att kunna behålla sin knappa ledning i ligan.

Paul Scholes var suverän i lördags och jag tycker även det var roligt att Owen Hargreaves fick göra sitt första United-mål. Han är naturligtvis en kanon-spelare men kommer ni ihåg hur den engelska pressen behandlade honom före VM 2006 i Tyskland?

Han var Englands Daniel Andersson – men eftersom de engelska tidningarna ofta är värre än de svenska så skrev de saker som att Hargreaves – som spelade för Bayern München då – var med som Svennis "tour guide" och att han hade "the public persona of a mass murderer".

ANNONS

Hargreaves var Englands bästa spelare under VM 2006 och det kommer nog gå bra för United om han får vara skadefri under våren.

**********

Fergusons kommentar om Arsenals sena kvitteringsmål mot Aston Villa var lite låg dock, speciellt med tanke på hur mycket tilläggstid United brukar få samt vad som hände i Birmingham förra veckan då det var en massa tilläggstid, i varje fall i den första halvleken, efter Eduardos skada.

Så här sa Ferguson: -I see it was the 5th minute of Arsenal’s usual seven minutes of injury time.

**********

Visst, Arsenal var inte på topp men jag tyckte Aston Villa var riktigt bra i 1-1 matchen på the Emirates. Martin O’Neill eller David Moyes måste ju bara vinna Manager of the Year-utmärkelsen.

ANNONS

Jag var visserligen skeptisk när O’Neill betalade nästan 120 miljoner kronor för Ashley Young men Young och Gabriel Agbonlahor är lysande för Villa.

Och Villa förtjänade nog att vinna med tanke på hur många chanser laget skapade. Och det var trots att Nigel Reo-Coker och Curtis Davies (säsongen är över för honom tyvärr) fick lämna planen skadade.

**********

Det verkar helt otroligt men tydligen var det några Villa-fans som sjöng nidvisor om Eduardo och hans skada. Jag menar, hur lågt får man sjunka?

Arsene Wengers kommentar efter matchen var skön i varje fall: -Intelligence and stupidity have no limits but stupidity is sometimes noisier.

Bra sagt.

**********

Emmanuel Adebayor och Nicklas Bendtner firade inte Arsenals sena kvittering tillsammans och det var väl ok eftersom de båda var inblande i målet och arbetade bra tillsammans.

ANNONS

Men jag kommer ihåg en incident från matchen från Birmingham då det nästan såg ut som om Adebayor hellre sköt än passade till Bendtner eftersom det var just Bendtner som var i ett bättre läge. Och det är ju inte alls bra i så fall.

**********

1-4 för Tottenham borta mot Birmingham – och då var ändå Paul Robinson bra. Men det spelar väl ingen roll för Spurs egentligen. Man har redan säkrat en Uefa Cup plats för nästa säsong genom Ligacupvinsten och Juande Ramos vilade flera spelare inför matchen mot PSV Eindhoven på torsdag. Helt rätt.

**********

Sebastian Larsson 4 Premier League-mål den här säsongen.

Fredrik Ljungberg 1 Premier League-mål den här säsongen

ANNONS

**********

Och till alla Spurs-fans där ute: jag kapitulerar. Spurs uppträdde väldigt rakryggat och snyggt när man anställde Juande Ramos och det var inte alls småaktigt att porta en tidning för att den kritiserade klubben.

Om Premier League bara hade fler ordförande som Daniel Levy så skulle England – för att inte säga hela världen – vara så mycket bättre…

**********

Ärligt talat, jag tror vi går om varandra. Jag tror att Daniel Levy är en bra ordförande för klubben och att han kommer att ta Spurs framåt. Det har han ju redan gjort. Jol-affären sköttes inte snyggt men det betyder inte att Levy inte är en bra ordförande.

**********

Chelsea var mäktiga mot West Ham. Att vinna 4-0 borta mot West Ham – som har slagit United och Liverpool på Upton Park den här säsongen – imponerar verkligen. Räkna inte bort Chelsea i kampen om ligaguldet (som jag tyvärr gjorde i september eller oktober…).

ANNONS

Joe Cole var överallt. Återigen måste jag bara undra: varför spelade han inte mot Tottenham i ligacupfinalen förra helgen? Hans mål var otroligt snyggt. Vilken perfekt teknik.

Ballacks mål var också en riktig pärla. Han visste exakt var han ville att bollen skulle hamna och sköt med sträckt vrist – med yttersidan – på halvvolley. Ett av de svåraste skotten man kan försöka sig på.

Claude Makelele kunde ha brytit benet på Julien Faubert med sin tackling. Och på det sättet så hade Birminghams Martin Taylor lite otur förra helgen. Sådana tacklingar förekommer hela tiden i Premier League men – tack gode Gud – så bryter inte motståndaren benet varje gång.

ANNONS

Men att sedan Lampard blir utvisad för sin knuff på Luis Boa Morte är ju ganska löjligt. Och Jeremie Aliadiere måste ha suttit och tittat på Match of the Day och undrat varför han är avstängd i fyra matcher när Morten Gamst Pedersen och Habib Beye bara fick gult när de höll på att bråka på St James’ Park i lördags.

**********

En flinande Gary Lineker på Match of the Day: -Good to see Ashley Cole score again…

Lite lågt tycker jag med tanke på vad Cole har gått igenom med sin fru de senaste veckorna.

Något man kan förvänta sig av tabloiderna här i England kanske men inget som hör hemma på BBC. Tycker jag i varje fall.

**********

Everton och Liverpool imponerade igår och kampen om fjärde platsen går vidare. Yakubu gjorde två mål för Everton mot Portsmouth men faktum är att jag tyckte att Andy Johnson var bäst på plan.

ANNONS

Everton kunde ha kryssat om inte Moyes hade bytt in honom i andra halvleken. Han jobbar ju som ett djur. Det var som kommentatorn på BBC Radio sa före Johnson kom in på planen: -It makes you wonder if Everton could benefit of having Johnson on the pitch just so that he could shame Yakubu into doing some more running.

**********

Tim Cahills målgest såg lite märklig ut då han la ena handen över den andra handleden och höll fast den där. Tydligen var det en "hyllning" till hans bror, Sean, som just har inlett ett sex-årigt fängelsestraff.

**********

Daved Moyes sa i helgen att Joleon Lescott kan bli lika bra som John Terry om han bara tror på sig själv och utvecklas till en riktig ledare.

Jag hade nog inte hållit med i början av säsongen men jag tror faktiskt att Moyes kan ha rätt.

ANNONS

**********

Newcastle borde ha vunnit mot Blackburn men nu blev det en ny förlust i slutminuten. Bara tre poäng ner till nedflyttningsstrecket nu… Det ser inte bra ut.

**********

Boros lovande försvarare David Wheater ser, tyvärr, ut som Iain Dowie.

**********

Oerhört intressant intervju med Bob Houghton i söndagens Observer. Mer om det i morgon (tisdag).

Publicerad 2008-03-03 kl 10:50

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto