Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Arsenal - good or great? Upp till bevis

13å

Härlig match på San Siro ikväll mellan Arsenal och Milan. Carlo Ancelotti och Arsene Wenger verkar ha samma höga nivå självförtroende inför matchen men faktum är ju att en av dem kommer att stå utanför Champions League-glansen i morgon bitti. Bittert.

Ancelotti behöver vinna eftersom han troligen kommer att få gå om han misslyckas i Europa den här säsongen med tanke på hur dåligt Milan har gått i ligan.

Och Wenger behöver en Champions League-vinst för att kunna anses vara en av europas bästa tränare genom tiderna. En enda final på över 10 år är kanske inte tillräckligt bra för ett lag som konstant varit med och slagits i toppen av Premier League.

ANNONS

Och förra säsongens förlust mot PSV imponerade inte.

Och det var kanske därför Wenger sa igår att det är dags för Arsenals ungdomar att visa att de inte är ett "good, young team – but a great team".

Jag tror Arsenal har en utmärkt chans att gå vidare med tanke på att Milan inte gjorde något bortamål i första matchen (men å andra sidan trodde jag United skulle slå ut Milan förra säsongen efter första matchen. Vad hände?`Milan krossade United med 3-0).

**********

Häromdagen bad the Guardian mig skriva en artikel om de två lag (Empoli och Roma) som slagit Milan på San Siro i ligan den här säsongen. Jag pratade med Empolis före detta tränare Luigi Cagni på telefon – en mycket trevlig man – och han hade en hel del intressanta saker att säga. Ni kan läsa artikeln

ANNONS
om ni känner för det.

**********

Några matcher i matchen och mina tips:

Gattuso-Hleb – Gattuso vinner
Nesta-Adebayor – Nesta vinner
Pato-Gallas – Gallas vinner
Inzaghi eller Gilardino-Senderos eller Toure – Inzaghi eller Gilardino vinner om Senderos spelar
Pirlo-Fabregas – oavgjort

Hmmm, Milan kanske går vidare trots allt. Vad tror ni?

**********

Jag utgår från att United slår Lyon och går vidare. Men det är så små marginaler det hänger på. Kom ni ihåg när Jose Mourinhos Porto kom till Old Trafford och slog ut United? United ledde länge med 1-0, vilket hade räckt, men så kvitterade Francisco Costinha i slutminuten och så var Sir Alex Fergusons dröm om att vinna Champions League igen över för ytterligare en säsong.

ANNONS

Det kan hända igen ikväll med spelare som Karim Benzema och Hatem Ben Arfa, även om de – likt Adebayor och Bendtner – tydligen inte gillar varandra.

**********

Jag läste igår att Giorgios Samaras, nu hos Celtic, som möter Barcelona borta ikväll, har beskrivit lagkamraten Scott Brown som "en Joey Barton, fast något smartare". Är det beröm, är det en sågning? Who knows.

**********

Flera kommentarer påpekade efter bloggen igår att Alex Ferguson hade skämtat om Arsenals sju minuters tilläggstid. Tyvärr skrev inte den tidningen jag läste, The Observer, att han skämtade så jag drog fel slutsats igår.

Jag ber om ursäkt för detta. Inte för att jag tror Sir Alex Ferguson sitter och läser fotbollskanalen.se flera gånger om dagen men för att jag vilseledda er läsare.

ANNONS

**********

Bob Houghton intervju i The Observer var det ja. Var håller mannen på med just nu? Jo, han är indisk förbundskapten för tillfället och hade det här intressanta att säga om hur Premier League-lagen behandlar Indien och hur alla tv-matcherna påverkar den inhemska ligan.

Jag säger inte att han har rätt eller fel, jag tycker bara det är intressant. Och han bör ju veta vad han pratar om, den gamle MFF-räven.

‘Let me tell you something that was absolutely dreadful. Last October, Manchester United had 5,000 kids in the Nehru stadium here in Goa to select 11 boys to go Manchester for a week’s training. It was horrendous, because they were all believing that they’d end, after three days of judgement, playing for United. That sort of marketing thing is in nobody’s interests.’

ANNONS

‘The Premier League is responsible for the crushing of many successful leagues in Asia. In Thailand, Indonesia and Hong Kong the Premier League has engulfed them. When Star sister network owned by Rupert Murdoch decided to show matches in Asia, it had to be five. It was blanket coverage, and became so big, with so many repeats, that the sponsorship became huge. Now, if they start playing games here as well, I just can’t see anything that commends it other than the possibility for the Premier League to make more money. What else could it be to do with?’

**********

Göran Eriksson mejlade
med Trevor Brooking med tanke på "snygga mål"-temat efter Chelsea-West Ham i lördags. Målet mot Ungern 1981 – en och en halv minut in på videon – är en klassiker.

ANNONS

**********

Avdelningen: kan det verkligen vara sant? När Prestons anfallare Richard Chaplow frågades av matchprogrammet vilket lag han kommer att hålla på under EM i sommar så svarade han: England.

När reportern påpekade att Steve McClarens lag inte kvalificerat sig för slutspelet så svarade han: Argentina.

Driver karln med oss – eller har han nickat för många bollar under karriären?

Publicerad 2008-03-04 kl 11:05

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto