Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Då kanske vi får se en bra final i varje fall

13å

Åh, vilken underbar cuphelg vi har haft här i England. Vi har Cardiff, Portsmouth, West Bromwich Albion och Barnsley i dagens semi-final lottning.

OK, inte så jätteroligt kanske om man håller på Manchester United eller Chelsea – eller Middlesbrough för den delen – men den enda finalen som som varit någorlunda sevärd de senaste sex åren är den mellan West Ham United och Liverpool 2006. Och det var eftersom West Ham bjöd till, inte på grund av Liverpool.

De så kallade big four – United, Arsenal, Liverpool och Chelsea – har varit så dominanta att många FA Cup finaler har blivit rena sömnpillren. Och det har varit ännu värre när de har mött varandra. Eller vad säger ni?

ANNONS

2007 och 2005 års finaler måste vara några av de sämsta i världshistorien?

Vilka av de här matcherna har egentligen varit bra?

1995 Everton Manchester United 1-0
1996 Manchester United Liverpool 1-0
1997 Chelsea Middlesbrough 2-0
1998 Arsenal Newcastle United 2-0
1999 Manchester United Newcastle United 2-0
2000 Chelsea Aston Villa 1-0
2001 Liverpool Arsenal 2-1
2002 Arsenal Chelsea 2-0
2003 Arsenal Southampton 1-0
2004 Manchester United Millwall 3-0
2005 Arsenal Manchester United 0-0 aet
Arsenal win 5-4 on penalties
2006 Liverpool West Ham United 3-3 aet
2007 Chelsea Manchester United 1-0

**********

Cardiff-tränaren Dave Jones förtjänar allt positivt som skrivs om honom just nu. En riktigt bra tränare som har lidit så mycket efter de påhittade pedofilanklagelserna när han var i Southampton.

ANNONS

**********

Men allt är inte positivt för Cardiff just nu. I veckan kommer en domstol besluta om när klubben behöver betala tillbaka en 240 miljoner kronor-skuld som den före detta ordföranden Sam Hammam (kommer ni ihåg honom från Wimbledon bland annat) drog på sig.

Beslutar domstolen att skulden måste betalas tillbaka nu så ser det riktigt mörkt ut. Kanske går klubben i konkurs. Beslutar däremot domstolen – som klubben hävdar – att skulden inte behöver betalas tillbaka förrän 2016 så finns det hopp.

**********

Och det var skönt att höra vad Jones sa efter matchen (speciellt med tanke på att vi ofta har fått höra Rafael Benitez skylla på ägarförhållandena när Liverpool har spelat dåligt).

ANNONS

Jones fick frågan: -Jag antar att de finansiella problem har påverkat spelarna den här säsongen?

Han svarade: -Nej, det har de inte faktiskt. Vad kan vi göra åt den situationen? Vårt jobb är att spela fotboll och mitt jobb är att träna det här laget och det är det jag har gjort.

**********

Den gigantiske Barnsley-anfallaren som avgjorde matchen mot Chelsea, Kayode Odejayi, hade tydligen inte gjort mål på 28 matcher och ofta buats ut av sina egna fans den här säsongen. Men så blev han också jämförd med Emile Heskey på BBC på lördagskvällen (även om Heskey aldrig buas ut av Wigan-fansen, han är snarare en hjälte).

**********

Jag har tidigare anklagat Chelsea och Avram Grant för att vara dåliga förlorade tidigare så det är inte mer än rätt att de för beröm för deras beteende efter förlusten mot Barnsley.

ANNONS

Två Barnsley-spelare berättade igår hur John Terry hade kommit in i deras omklädningsrum och sagt att de förtjänade att vinna och önskade dem lycka till i fortsättningen.

Avram Grant började sina kommentarer med: -First of all you have to give Barnsley credit, they played really well.

Stort.

**********

En annan tränare – likt Jones – som har haft det tungt är West Bromwichs Tony Mowbray. Jag visste inte att hans fru gick bort när hon var endast 26 år. Snacka om att fotboll känns ganska oväsentligt då. Hon dog åtta månader efter deras bröllop.

Så här sa Mowbray i en intervju med The Guardian i lördags.

-I don’t think you can go through something like that, losing a wife when she is only 26, without changing as a person. It’s given me a different perspective on life. I know now, for instance, that if we get beaten it’s not the end of the world. It’s my job, my game, something I care passionately about. But I can take a step back.

ANNONS

**********

Harry Redknapp är ju ganska skön också. Det här var hans kommentar efter det att Rio Ferdinand hade tagit över målvaktsysslan för Manchester United efter det att Tomasz Kuzczak blivit utvisad. Wayne Rooney ville tydligen ta över (har inte han stått i mål på någon träning förut och skadat axeln?) men Reknapp var tacksam för att det blev Ferdinand.

-Jag såg Rio stå i mål några gånger för West Ham när han var en liten pojke… och om jag ska vara riktigt ärlig så var han inte alls speciellt bra.

**********

Tidningarna här i England skriver naturligtvis mycket om Sir Alex Fergusons och Carlos Queirozs attacker på domaren Martin Atkinson efter matchen. Det finns inte många positiva ord om tränarduon om vi säger så.

ANNONS

Visst, United skulle ha haft straff när Cristiano Ronaldo knuffades omkull i den 5:e minuten men de här kommentarerna är bara löjliga, speciellt när Queiroz börjar dra paralleller med Martin Taylors tackling på Eduardo.

Det verkar som om tränarduon tappade allt perspektiv i lördags.

Hur som helst, här är vad de sa på engelska (mina favoriter är när Ferguson blir så arg att han inte hittar rätt ord för Clattenburg utan bara får fram "Jesus, God" samt när Queiroz föreslår att domaren ska visas ut efter fem minuter. Ha Ha Ha)

Ferguson: -If you’re going to come here and you know you’re going to get off with these things . . . I think Keith Hackett’s got a lot to answer for in this country. I don’t think he’s doing his job properly. He’s got his favourites, as everyone knows. You look at the refs we get away from home – Steve Bennett, Mark Clattenburg, Phil Dowd, all these people – we never get them at home, always away, and I think that tells you everything about him <a href="Hackett.” target=”_blank”>Clattenburg – oh, Jesus, God.

ANNONS

Queiroz: -I feel sorry that the game has moved to the situation where referees deserve red cards. This referee deserves somebody to come to the side of the pitch after five minutes, give him a red card and pull him out of the game. That is my opinion of this robber.

Queiroz om en armbåge från Lassana Diarra på Wayne Rooney. -Then Diarra becomes a saint," he said of the man of the match. This is why the [Martin Taylors of this game can survive and some of the best players are out of the game.

**********

Skulle gärna skriva mer om bland annat Arsenal, Liverpool och Newcastle men måste slänga mig i bilen och köra upp till Stansted för att hinna med ett plan till Milano. Återkommer i morgon.

Publicerad 2008-03-10 kl 04:47

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto