Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Var tog Djemba-Djemba vägen?

Christensons blogg

Vad hände egentligen med Eric Djemba-Djemba, den fd United-mittfältaren?

United-fansen hoppades kunna sjunga "Djemba-Djemba, Djemba-Djemba, so good they named him twice" men spelaren som skulle bli den nye Roy Keane – eller var det Liam Miller eller Kleberson? – var en katastrof.

Nu visar det sig att det enda han var bra på var att spendera pengar. Tydligen hade han 30 bankkonton och 10 stora bilar. 30 bankkonton! Hur är det möjligt?

Man undrar ju hur en fotbollsspelare – som tydligen tjänade en miljon i veckan – kan dra på sig skulder… men det går tydligen.

Läs mer om Djemba-Djembas äventyr
– och speciellt synd är det nog inte om mittfältaren med tanke på att han tjänar 200 000 kronor i månaden i Qatar nuförtiden.

Annons

**********

Marcello Lippi – som Sir Alex Ferguson en gång beskrev som "förbannat snygg" – har pratat med the Daily Express och säger att Arsenal ser starkast ut av de engelska Champions League lagen. Inte United, Chelsea eller Liverpool.

Och han kan ju en del fotboll, den gamle världsmästarcoachen…

**********

Tottenhams assisterande tränare Gus Poyet har sagt att Juande Ramos kommer att ta ut laget för de 10 sista matcherna med nästa säsong i åtanke.

Ska bli mycket intressant att se vilka spelare som får spela på söndag borta mot Svennis City och vilka som får sitta på bänken eller läktaren.

**********

Bolton gjorde inte alls bort sig mot Sporting Lissabon igår kväll. En hedersvärd 0-1 förlust mot portugiserna och nu gäller det alltså att slå Wigan borta på söndag. Den matchen känns dock som en ganska säker etta för mig.

Annons

Boltons bortastatistik den här säsongen i Premier League: 14 spelade, en vinst, tre oavgjorda och nio förluster.

Målskillnad? 10-27

**********

Det verkar som om Rafael Benitez har givit upp när det gäller Harry Kewell (vars kontrakt går ut i sommar). Kewell har inte ens varit på bänken de senaste matcherna och – enligt de engelska tidningarna – vill han åka på ett träningsläger med Australian nästa vecka.

Liverpool möter Manchester United på Old Trafford den helgen…

**********

Steed Malbranque blir attackerad av The Sun idag eftersom han tydligen inte ville ta en av straffarna mot PSV Eindhoven.

Kolla in den
artikeln. Undrar var den härliga termen "bottler" kommer ifrån (det betyder att man är en fegis, någon som inte vågar ta strid)?

Annons

Någon där ute som vet varför det heter "bottler"?

**********

På tal om Malbranque. Signaturan Steed M undrade igår vad som egentligen håller på att hända i The Championship där nykomlingen Bristol City nu leder ligan.

Hela säsongen har experterna här i England hävdat att City kommer att kollapsa, att truppen inte är tillräckligt bra och att laget kommer att sluta "mid-table, at best".

Men med åtta matcher kvar så leder man fortfarande ligan. Tänk om det blir Premier League för Bristol nästa säsong. Det vore en mycket större skräll – och en mycket mer imponerande bedrift – än Barnsleys och Cardiffs insatser i FA Cupen.

Lite info om klubben: staden Bristol ligger nära gränsen till Wales. Hemmaarenan är Ashton Gate där man kan trycka in 21, 497 fans och tränaren är Gary Johnson.

Annons

Inte den Gary Johnson, tänker ni säkert men jodå… mannen som var förbundskapten för Lettland från 1999 till 2001 och som fick avgå efter ett föga smickrande 1-1 resultat mot San Marino.

Johnson tränade Yeovil Town före han kom till Bristol och var, enligt en av mina kollegar, den "mest pr-kåta tränaren i hela ö-riket".

Hur som helst. Det vore helt otroligt om Bristol City gick upp till Premier League. Men om man tittar på laget så blir man ju smårädd för hur de ska klara sig i Premier League.

De kommer naturligtvis att köpa in en hel del spelare om de går upp men några av nyckelspelarna den här säsongen är…

Lee Trundle – Swansea Citys före detta anfallshjälte (mer om honom på måndag)
Darren Byfield – anfallaren som inte var tillräckligt bra för Sunderland eller Aston Villa.
Lee Johnson – pappas pojke.
Adriano Basso – något så ovanligt som en bra brasiliansk målvakt
Michael McIndoe – skotsk mittfältare som inte ens platsade i Wolves

Annons

Jag säger bara: Help!

**********

I morgon, lördag, möter City Plymouth hemma. Borde vara tre poäng till och ytterligare ett steg mot Premier League.

**********

Tänkte uppdatera bloggen efter dagens Champions League lottning.

Publicerad 2008-03-14 11:54

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto