Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Newcastle 45 minuter från avgrunden

Christensons blogg

Det såg mörkt ut för Newcastle på St Andrew’s igår. Man skapade inte mycket mot Birmingham och låg under med 1-0 i halvtid. Före andra halvleken kändes det som om det har var kanske Newcastles viktigaste 45 minuter någonsin.

Ytterligare en förlust och jag tror att spelarna helt hade tappat självförtroendet. Kevin Keegan kanske hade fått gå, vem vet?Men istället så reste man sig på nio. Man spelade bra fotboll i den andra halvleken, Michael Owen gjorde mål igen och det verkade som om spelarna började tro på sig själva igen.

Dessutom var det helt rätt att ha Alan Smith på bänken i 90 minuter…

Nu måste man bara vinna mot Fulham hemma på lördag. Ytterligare en riktig rysarmatch.

Och vad sägs om Reading-Birmingham samma dag. Ouch.

Annons

**********

Alex McLeish är inte den som slösar med lovord men han erkände att Birmingham "had lost their impetus" när Larsson tvingades kliva av. När det gäller McLeish så betyder det väl det i stort sett: "Larsson är en av våra absolut viktigaste spelare".

**********

Jag skrev i januari att Birminghams James McFadden var alldeles för dyr när han köptes från Everton för 75 miljoner kronor men måste erkänna att det ser ut som om jag var helt fel ute där.

Han har gjort några enormt viktiga mål för Birmingham och frågan är om inte David Moyes sitter och funderar på om han gjorde ett misstag när han släppte skotten (speciellt eftersom Andy Johnson, Victor Anichebe och James Vaughan är skadade nu).

Annons

**********

Vissa engelska tidningar har redan börjat skriva mer om bråken mellan United och Roma-fansen som troligen (med tanke på vad som har hänt de senaste matcherna) kommer att äga rum i Rom än om själva matchen.

Det är synd och jag hoppas verkligen att fansen sköter sig.

**********

The Sun skriver att Robbie Keane kommer att få böta 1.6 miljoner kronor för sitt vredesutbrott i söndags. Visst, han ska kanske uppträda mer moget som lagkapten men det verkar kanske lite väl magstarkt.

Nåväl, han har nog råd…

**********

Jag imponeras ofta av svenskars kunskap om engelska fotboll. Visst var det Matthew Ethrington som kom med Simon Davies till Spurs från Peterborough – som många mejlat och skrivit bland kommentarerna – och jag gillar det faktum att några av er kommer ihåg det på grund av Championship Manager. Lysande.

Annons

Andra exempel: Häromveckan skrev jag en rad om Swansea-tränaren Roberto Martinez och såg sedan en kommentar typ "var det inte han som spelade för Wigan på 90-talet?".

Visst var det det. Fullständigt lysande.

Efter en blogg som delvis handlade om Adrian Mutus intressanta taktik att suga blod från en poorstjärna så visste någon själ där ute att Mutu hade blivit lurad av rumänska tabloider.

Marvellous. Vilken enorm kunskapsbank det finns där ute. Keep up the good work.

**********

Många bra gissningar på frågan om vilken spelare som sprang mest under lördagens Premier League-matcher: Javier Mascherano, Steven Gerrard, George Boateng, Jimmy Bullard, Bacary Sagna, Gareth Barry, Morten Gamst Pedersen och Fredrik Ljungberg, Stephen Hunt och Cristiano Ronaldo.

Annons

Alla fel dock.

Mina två favorit-svar:

"Whitehead, Sunderland, han var blålila i hela huvudet sista tio. Han sprang säkert 11000 meter."

och

"Förre Arsenal-spelaren och nuvarande Reading-spelaran James Harper. Springer alltid kopiöst mycket med sina små benskydd."

Har han små benskydd? Vilken härlig iaktagelse i så fall. Bildbevis önskas dock…

Hur som helst. Signaturer som "Johan", "Peter", "hIGHBURY", "The Gooner" och "Fredrik" hade rätt.

Det var Mathieu Flamini som sprang imponerande 13 676 meter mot Middlesbrough. Inte undra på att han vill ha bra betalt för att skriva på ett nytt kontrakt med Arsenal.

Har förgäves försökt få tag på en topp-10 lista över de spelare som sprang mest i helgen men har inte lyckats.

Annons

**********

Signaturen Marcus undrar vilket lag som har bäst chans att se till att The Big Four blir The Big Five inom de närmaste åren. Jag tror att det bara kan handla om tre lag just nu: Manchester City, Everton och Tottenham och då tror jag nog mest på Spurs.

Men skulle David Moyes få lika mycket pengar att handla för som Svennis och Juande Ramos så skulle det lika gärna kunna bli Everton.

**********

Kollega Daniel Kederstedt mejlar från New York, där man kan köpa "British Soccer Star Robbie Elliott’s condo" för cirka två miljoner dollar.

205 East 59th Street, 10C
Upper East Side
$1,900,000
2-bedroom, 2-bath
1,314 square feet
Maintenance fees: $1,302
A 1,314-square-foot, two-bedroom, two-bath condominium in the newly-built 205E59 by The Zucker Organization. The current home of Hartlepool United star Robbie Elliott features 10-foot ceilings, remote-controlled gas-burning fireplaces, a private balcony, washer/dryer, wide-plank Berti Teak hardwood floors throughout.

Annons

Kitchen features custom Teak cabinetry with Viking and Dacor appliances. Master bath features Wenge wood cabinet and vanity, and Kohler Maestro bathtub and fixtures. The amenity-rich building features a private fifth-floor landscaped garden terrace and fitness center, a 24-hour doorman and resident manager, a 24-hour concierge, a secluded "puppy park" with custom-built playground, an outdoor "Stretching Studio" for yoga and furnished sundeck with a shaded veranda.

Puppy park, stretching studio. Ha ha ha, ibland är jänkarna oslagbara.

Och man undrar ju lite försiktigt hur många amerikaner som vet vem Robbie Elliott är…

**********

Annonsen påminner mig om den dagen i början av 90-talet då farsan köpte Dag Finns gamla bil. Jag tror det var en Toyota. En ganska kul grej tyckte jag men polarna höll inte med. Blev i det närmaste hånad, vill jag minnas…

Annons

Så här i efterhand kan man ju förstå varför…

Vad hände med Dag Finn och Sha-Boom egentligen. Hur kan ett band med låtar som Werewolf (hette den så?) och R.O.C.K bara försvinna?

**********

Eftersom gårdagens fråga var så populär så kör jag en till idag: Vilka tre spelare i Premier League (före söndagens och måndagens matcher) hade gjort flest mål från utanför straffområdet?

Fyra stycken mål från långdistans har det blivit för dessa herrar.

Publicerad 2008-03-18 12:16

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto