Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ödesvecka för Chelsea och Grant

Christensons blogg

Avram Grant har inte gjort många misstag som Chelsea tränare sedan han tog över i september. Endast fyra förluster på 40 matcher är ett utmärkt facit.

Problemet är bara att åtminstone tre av de fyra förlusterna har kommit i viktiga matcher. Förluster i ligan mot toppkonkurrenterna Manchester United och Arsenal samt förlusten i Ligacupfinalen mot Tottenham (den fjärde förlusten kom mot Barnsley i FA Cupen).

Och faktum är att man inte imponerade mot Liverpool hemma heller då det blev 0-0.

Med Jose Mourinho som tränare kände man alltid att Chelsea hade något i bakfickan – att de alltid kunde komma tillbaka i matcher. Under Grant har det inte alltid känts så och tyvärr är det nog så för israelen att innan han vinner något så kommer han alltid att framstå som en blek Mourinho-kopia.

Annons

Det känns som om det är nu eller aldrig för israelen och det börjar med onsdagskvällens match mot Tottenham. Tappar men poäng på White Hart Lane så måste man helt enkelt slå Arsenal hemma på söndag.

En seger mot Spurs däremot skulle innebära att man går ikapp the Gunners och då är ett oavgjort resultat på söndag ingen katastrof.

**********

Petr Cech lär vara tillbaka i Chelsea-målet och det kan bli avgörande.

**********

Chelsea har förnekat att Grant har utsatts för ytterligare dödshot (den nyheten fick inte riktigt lika mycket uppmärksamhet av media som den första, fick den?)

**********

Jag utgår från att Manchester United slår Bolton men det har redan varit en bra vecka för Sir Alex Ferguson. Hans hatobjekt, domaren Mark Clattenburg, dömer nämligen Chelsea-Arsenal till helgen och inte United-Liverpool.

Annons

**********

Stuart Pearce, Englands assisterande förbundskapten, säger att Fabio Capello "skrämmer livet av honom". Intressant utgångspunkt för samarbetet.

**********

Fabrice Muamba kanske inte hade någon höjdarmatch för Birmingham City mot Newcastle men det är en av Premier Leagues mest intressanta spelare. Han växte upp i Kongo-Kinshasa under inbördeskriget och flera av hans kamrater omkom när de var små, men Muambas pappa flydde till England när Muamba var 11 år. Han pratade inte ett ord engelska men lärde sig språket snabbt och fick utmärkta betyg.

Vilken insats.

Nu har han bott så länge i England att han har ett engelskt pass och debuterade för U21-landslaget förra året.

Annons

Jag tror inte att han blir "en ny Patrick Vieira" som många förutspådde, men vem vet, om han fortsätter att utvecklas så kan han mycket väl bli en man för det engelska landslaget i framtiden.

Så här sa han om sin första dag i skolan i Walthamstow i nordöstra London:

"I was just puzzled. Everyone was speaking so quickly and it was horrible. All I knew was French. But football got me respect. When a ball appeared I ran the show. Everyone was asking, ‘Who is this kid?’ I never had any problems at school after that."

Ni kan läsa hela intervjun med the Guardians Daniel Taylor
(den är från januari).

**********

Tyckte aldrig att Nigel Pearson gjorde något sympatiskt intryck som assisterande tränare för Newcastle. Och nu verkar det inte som om han har gjort något positivt intryck på spelarna i Southampton heller.

Annons

Southampton ligger bara två poäng ovanför nedflyttningsstrecket i the Championship. Tänk om de åker ut. Jösses, då kommer det att bli tomt på St Mary’s nästa säsong…

En vinst på sju matcher under Pearson och hela 0-5 i baken mot Hull City senast. Aj, aj, aj.

**********

Så svaret på gårdagens fråga: vilka tre spelare (före söndagens och måndagens matcher) hade gjort flest mål från utanför straffområdet (om man får tro the Observer i varje fall).

Två ganska givna: Steven Gerrard och Cristiano Ronaldo.

En mindre given: Vår egen Sebastian Larsson.

Såg att någon hade gissat på Tom Huddlestone. Småroligt.

Signaturerna "S.Z.", "Hinken" och "block" plockade det rätta svaret direkt. Imponerande.

Annons

Signaturen Zacke hade i stort sett rätt (även om han fuskade lite och nämnde Elano också). Ernie Eagle var också rätt ute (trots att han la till David Bentley).

Anders K hade också rätt men tog med Jermaine Jenas i sitt först inlägg… Intressant.

**********

Spelarna med tre mål: David Bentley, Fernando Torres och Elano.

Några spelare med två mål: Nicolas Anelka, Juliano Belletti, Jimmy Bullard, Simon Davies, Stewart Downing, Cesc Fabregas och tro det eller ej… Craig Gardner från Aston Villa…

Publicerad 2008-03-19 08:26

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto