Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Avgörs ligan på söndag?

Christensons blogg

Här i England, som ni förstår, så snackas det i stort sett bara om Grand Slam Sunday. United-Liverpool och sedan Chelsea-Arsenal på samma dag. Wow! Det är på sådana här dagar som ligatiteln kan avgöras.

Sky Sports – som äger rättigheterna till matcherna här i England – har gjort reklam för matcherna i flera veckor och tidningarna har hakat på.

Själv så ser jag verkligen fram mot matcherna men i bakhuvudet finns det en misstanke om att matcherna inte kommer att bjuda på någon bra fotboll.

Visst, det kommer troligen att bli spännande men United-Liverpool riskerar att bli ett riktigt sömnpiller. När såg vi senast en riktigt bra match mellan de här två lagen?

De här är matcherna mellan de två lagen sedan Rafael Benitez tog över:

Annons

2007/2008
Liverpool-Manchester United 0-1

2006/2007
Liverpool-Manchester United 0-1
Manchester United-Liverpool 2-0

2005/2006
Liverpool-Manchester United 1-0
Manchester United-Liverpool 1-0
Liverpool-Manchester United 0-0

2004/2005
Liverpool-Manchester United 0-1
Manchester United-Liverpool 2-1

**********

Faktum är att, om jag inte missminner mig, så var det över 12 år sedan vi såg en riktigt bra match mellan de här två lagen och det var när Eric Cantona gjorde sin comeback från den långa avstängningen och matchen på Old Trafford i oktober 1995 slutade 2-2.

Kolla och njut
. Vilka mål från Robbie Fowler! Men är det Neil Ruddock, Phil Babb och Michael Thomas jag ser skymta förbi i början? Jösses vilka mediokra spelare Liverpool har haft under de senaste 20 åren.

Annons

**********

En annan klassiker var ju 3-3 matchen på Anfield i januari 1994. Nigel Clough gjorde två mål och jag tror att Liverpool hämtade in ett 1-3 underläge. Eller var det 0-3 till och med?

**********

När det gäller Chelsea och Arsenal så kanske vi kan vara lite mer hoppfulla (dels för att Benitez inte är inblandat och dels för att Chelsea har varit inblandat i två 4-4 matcher i år…).

Dessutom har jag för mig att 1-1 matchen mellan Chelsea och Arsenal i december 2006 var en riktig höjdare. Stämmer det?

Målskyttar: Flamini (78) och Essien (84).

Lagen (notera Hedman på Chelseas bänk).

Chelsea: Hilario, Geremi (Wright-Phillips, 66 ) ,Carvalho, Terry, Ashley Cole, Essien, Ballack, Makelele, Lampard, Shevchenko (Robben, 67), Drogba

Annons

Subs not used: Hedman, Boulahrouz, Obi

Arsenal: Lehmann, Eboue, Djourou, Senderos, Clichy, Hleb, Fabregas, Gilberto, Flamini, Van Persie (Ljungberg, 83), Adebayor

Subs not used: Almunia, Julio Baptista, Justin Hoyte, Walcott

**********

Eller vad sägs om den här klassikern, från oktober 1999 när Chelsea tog ledningen med 2-0 (There’s only one Tore Andre Flo!) men Arsenal vann med 3-2 efter ett fantastiskt Kanu hat-trick.

Det är bara att hålla tummarna att vi får se något liknande på söndag.
är Kanus tredje mål. Det är bara att njuta.

**********

Kul för Liverpool-supportrar: Fernando Torres verkar omöjlig att stoppa just nu.

Mindre roligt för Liverpool-supportrar: Banitez har tagit en av 30 möjliga poäng av toppkonkurrenterna på bortaplan sedan han tog över.

Annons

**********

Cristiano Ronaldo dominerade som kapten för Manchester United mot Bolton och gjorde två nya mål. Han har nu gjort fler mål än George Best gjorde under en säsong och jag saknar nästan adjektiv för att beskriva hur bra han är just nu.

Men alla här i England är inte lika imponerande. Det
är en artikel från the Daily Mail som kritiserar Ronaldo för att han sällan gör bra ifrån sig i matcher mot storlagen.

Det ligger lite i det. Det är lätt att göra mål mot Bolton, men för att bli en av de största någonsin, måste Ronaldo börja prestera i de viktiga matcherna.

Hur som helst, han är en underbar spelare.

**********

Intressanta kommentarer från Ashley Cole efter tacklingen mot Spurs Alan Hutton som definitivt skulle ha resulterat i ett rött kort.

Annons

-I’d like to apologise to anyone I offended and of course Alan Hutton who I tackled. I’m an emotional person, things can happen on the pitch very quickly but I didn’t mean to disrespect the referee. I recognise this is a part of my game that I need to work on and control.

"I didn’t mean to disrespect the referee"? Skämtar karln eller?

Alla som såg Coles utbrott mot Mike Riley såg att det inte fanns en gnutta respekt mot domaren. Och det är ju inte första gången Chelsea-spelare är aggressiva mot domarna och det är inte snyggt att se.

Men det värsta är väl det fungerar. Det är inte helt omöjligt att Riley tänkte visa ut honom men ångrade sig.

**********

Incidenten påminde mig om Spurs seger i ligan mot Chelsea förra säsongen. John Terry blev utvisad i den matchen men klagade aldrig, trots att det röda kortet var mycket tveksamt.

Annons

Flera av mina journalistkollegor här i England har länge hävdat att han åkte ut för att han sa något rasistiskt till Ledley King. Undrar om det stämmer. Hur som helst så var det ju himla konstigt att han inte protesterade.

**********

Lite FA Cup nyheter: Barnsleys målvaktshjälte Luke Steele (fd United) får trots allt chansen att spela på Wembley för sitt lag. Det var ju han som räddade dem flera gånger mot Liverpool och Chelsea.

Steele var utlånad från West Bromwich Albion och det såg länge ut som om klubbarna inte kunde komma överens om vad som skulle hända efter låneperioden. Men igår skrev Steele på för Barnsley.

Dessutom kan vi konstatera att Jimmy Floyd Hasselbaink kan spela för Cardiff City mot just Barnsley. Han blev nyligen avstängd i tre matcher men hinner alltså bli spelklar före semi-finalen.

Annons

En ännu viktigare nyhet för Cardiff: en domstol har bestämt att man inte behöver betala tillbaka ett mångmiljon lån nu utan kan vänta till 2016. Hade Cardiff behövt betala de 350 miljoner kronorna nu hade klubben nog gått under

**********

Becks tillbaka i landslagstruppen och Theo Walcott och Middlesbroughs unga back David Wheater också med. Kul. Becks förtjänar en chans att spela sin 100:e landskamp medan jag tycker det är bra att Fabio Capello ger spelare som Wheater chansen redan nu.

Det visar att han planerar inför framtiden. Jag gillar Middlesbrough faktiskt. Ordföranden Steve Gibson är troligen den mest rakryggade, ärliga ordförande i hela Premier League (tillsammans med John Madejski) och klubben satsar på unga, engelska talanger.

Annons

Jag hoppas verkligen att de inte åker ut.

**********

Trevlig påsk på er. Jag återkommer på söndag efter toppmatcherna.

Publicerad 2008-03-20 18:49

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto