Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Chelsea enda hotet mot United

13å

Det är påskdagskväll och jag ska fatta mig ganska kort.

Två toppmatcher och en av dem var i varje fall spännande. Liverpool imploderade på Old Trafford och gav United tre lätta poäng medan Chelsea och Arsenal kämpade till sista övertidsminuten på Stamford Bridge.

United-Liverpool 3-0
Chelsea-Arsenal 2-1

I min värld så innebär det att Arsenal är avhängda. Poängmässigt är de naturligtvis inte det men allt sedan Birmingham-matchen har allt gått snett för Arsene Wenger och hans lag.

Men laget är ju egentligen inte färdigbyggt. Egentligen är det en enorm prestation att ha varit med så här länge i jakten om ytterligare en ligatitel.

ANNONS

Det var ju den här säsongen som Arsenal skulle tappa lagets Champions League-plats – till Tottenham eller Everton – och istället har man varit med och slagits i toppen i stort sett hela säsongen. En eloge.

Och tänk vilka små marginaler det handlar om. Hade Arsenal hållit ut 20 minuter till så hade tre poäng varit bärgade och allt självförtroende hade kommit tillbaka. Då hade man kanske kunnat åka till Old Trafford och slagit United i april. Nu tror jag inte det händer. Det kan till och med bli så att Arsene Wenger koncentrerar krafterna på Champions League.

**********

Och detta Chelsea (som jag räknade bort i oktober) som aldrig ger upp. Jag kan inte annat än att applådera deras inställning. Jag vet inte vem som bestämmer vad när det handlar om Abramovitj, Grant, Ten Cate, Lampard eller Terry men who cares? Om man fortsätter i samma stil så spelar det ju ingen roll.

ANNONS

**********

Jag hade trott att United-Arsenal den 13:e april skulle bli avgörande i ligan men nu känns det som om vi kan sikta in oss på Chelsea-United den 26:e april.

**********

Men United är naturligtvis favoriter. Ta en titt på lagets resterande matcher. Programmet är varken lätt eller svårt men finns det någon därute som vågar tippa emot United nu?

Man Utd vs Aston Villa 29-03-2008
Middlesbro vs Man Utd
Man Utd vs Arsenal 13-04-2008
Blackburn vs Man Utd 19-04-2008
Chelsea vs Man Utd 26-04-2008
Man Utd vs West Ham 03-05-2008
Wigan vs Man Utd 11-05-2008

**********

Proffsigt uppträdande av Javier Mascherano. Det är sådant man betalar 250 miljoner kronor för.

**********

Jag är inte helt säker men jag tror att Mascheranos avstängning träder i kraft om sju dagar och då missar han det nu livsviktiga derbyt mot Everton. Snyggt.

ANNONS

**********

Jag måste erkänna att jag blev glad när jag såg att Darren Bent gjorde ett av Tottenhams mål i lördags. Han har haft en oerhört tung säsong. Han är en utomordentlig fotbollsspelare och det var ju inte hans fel att Spurs betalade 240 miljoner kronor för honom.

**********

En spelare för Manchester United fans att hålla koll på i framtiden: anfallaren Fraizer Campbell, som är utlånad till Hull. 20-åringen gjorde två mål mot Colchester i veckan och har nu gjort 13 mål på 27 matcher. Visst vore det kul att se en ung, engelsk anfallare – och en egen produkt, inte inköpt som Wayne Rooney – lyckas i United. Men om jag ska vara ärlig så lutar det väl åt att han blir en ny Danny Higginbotham (nu hos Sunderland) eller Luke Chadwick (Norwich).

ANNONS

**********

Ryan Giggs säger att han vill bli tränare när han lägger skorna på hyllan. Han verkar nästan för tyst och blyg för att lyckas, men man vet ju aldrig. Mark Hughes var ju inte världens mest högljudda spelare och det har ju gått riktigt bra för honom med Wales och Blackburn.

Publicerad 2008-03-23 kl 20:24

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto