Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dags att hylla United

Christensons blogg

Så här är det ju med fotboll. En tursam 1-0 seger är ofta (nästan) lika mycket värd som en fantastisk 4-0 utskåpning eller en remarkabel 3-2 vinst efter att ha legat under med 2-0.

Och så var det i England i helgen. United och Arsenal gjorde strålande insatser medan Chelsea hade enorm tur och vann med 1-0 hemma mot Middlesbrough.

Men ändå är det alltså oförändrat i toppen:

United leder
Chelsea – fem poäng efter
Arsenal – sex poäng efter

**********

Stämningen på Stamford Bridge var dålig och det var tamigfan inte ens utsålt. Vad är det för fel på Chelsea-supportrarna? Sju matcher kvar på säsongen, man kan fortfarande vinna ligan – men ändå så fyller man inte lilla Stamford Bridge. Märkligt.

Annons

**********

På ett sätt tycker jag dock synd om Chelsea. Idiotgubbarna i ligaföreningen har gått med på tv-bolaget Skys begäran att få flytta Chelseas bortamatch mot Everton från den 19:e till den 17:e april.

Det kanske inte låter så farligt men begrunda då det faktum att Chelsea möter Wigan på måndagen så kommer Chelsea-spelarna bara ha tre dagars vila före en tuff bortamatch mot Everton.

United och Arsenal-spelarna däremot kan se fram emot sex dagars vila den veckan.

**********

Man kan ju undra varför Everton inte anföll mer på Anfield igår. Liverpool vann med 1-0 och Everton hade inte ett enda skott på mål.

Och idag skriver de engelska tidningarna att Liverpool i stort sett har säkrat fjärdeplatsen.

Annons

Jag är inte så säker dock. Kolla på matcherna nästa helg:

Arsenal-Liverpool och Everton-Derby.

Vi kan ju utgå från att Liverpool förlorar och att Everton vinner och då är David Moyes lag bara två poäng bakom. Game on!

En fråga bara: Hur f-n kan Dirk Kuyt fortfarande få spela från start för Liverpool?

**********

Två revolutioner som går åt motstatt håll just nu.

The Ramos revolution: allt går snett just nu.

The King Kev revolution: allt har börjat stämma.

Tottenham-Newcastle 1-4. Jösses.

Jag vågar inte skriva något negativt om Spurs för då kommer väl armén av bittra Tottenham-fans sättande. Vi kan väl bara kort konstatera att den här säsongen i stort sett är över.

Annons

Vi kan också konstatera att Newcastle nu är bara fyra poäng efter Tottenham i tabellen. Otroligt med tanke på hur mycket skriverier det har varit om krisen i Newcastle och snacket om att de kunde åka ur.

**********

Darrent Bent gjorde ett fantastiskt mål på nick för Spurs mot Newcastle och jag hävdar fortfarande att det hade gått bättre för England i VM 2006 om Svennis hade tagit med honom istället för Theo Walcott.

Bent hade gjort 18 Premier League mål den säsongen. För Charlton! Han var i lysande form.

**********

Nu till lördagsmatcherna:

Det kändes som om United kunde ha gjort tio mål mot Villa.

Cristiano Ronaldo inledde festen med att klacka in 1-0. Det summerar väl matchern ganska bra. Det blev 4-0 till slut.

Annons

Dessutom klackade Ronaldo fram Rooney till tredje målet och man får väl säga att han såg mirakulöst pigg ut med tanke på att han var "skadad" och inte kunde spela för Portugal i onsdags…

**********

En otrolig statistik: United har gjort fyra mål eller fler i tio (!) matcher den här säsongen. Helt fantastiskt och det är nästan så att United förtjänar att vinna ligan på grund av alla mål laget har gjort.

**********

Det var som Mark Lawrenson sa på Match of the Day på BBC: -Today Manchester United were frightening, ruthless.

**********

Otroligt imponerande av Arsenal att vända 0-2 till 3-2 mot Bolton. Med Abou Diaby utvisad i den första halvleken.

Två nyckelmoment:

Annons

Manuel Almunia räddar Gary Cahills nick i 2-0 underläge.

Theo Walcott kom in och utnyttja sin snabbhet.

Jag tror nog vi får se mer av Walcott nästa säsong.

**********

Bra att höra att Arsene Wenger – för en gångs skull – inte klagade på domaren och hans beslut att visa ut en Arsenal-spelare. -We can have no complaints, sa han.

**********

Visst, Bolton fick lite pengar när de sålde Nicolas Anelka till Chelsea men har bara tagit 6 av 33 poäng sedan dess.

Och så här i efterhand kan man ju tycka att pengarna kanske skulle ha spenderats lite visare än att låna in Grzegorz Rasiak…

**********

Säsongens löjligaste straffspark fick vi se på St Andrew’s där Gary McSheffrey sprang in i Citys Sun Jihai och Birmingham fick straff…

Annons

Undrar vad Birminghams rivaler runt nedflyttningsstrecket tyckte om det beslutet? Det är ju sådant som till slut kan avgöra om ett lag klarar sig kvar eller inte.

-Den värsta straffen vi har någonsin sett, sa man på BBC, och jag kan inte annat än att hålla med.

**********

Ibland tycker jag inte om att skriva om svenskarna här i England eftersom övriga svenska medier gärna överdriver deras insatser. Men vad sägs om det här omdömet om Seb Larsson i The Observer, en av de största och mest seriösa söndagstidningarna:

"Mauro Zarate gets the headlines for the two goals but it was Larsson who pulled the strings. His industry and supply of crosses for an hour earned Birmingham their two-goal advantage. When reduced to 10 men he slipped into left-back like an old pro and ran the show."

Annons

Inte illa.

**********

Slår man inte Derby när man måste så förtjänar man inte att stanna kvar i Premier League. Bye bye Fulham.

**********

Sunderland fortsätter att gå bra. Tredje raka Premier League-segern mot West Ham. Det var 126 matcher sedan man vann tre i rad i högsta division. Det är ett tag sedan…

Kenwyne Jones var också skadad i onsdags. I lördags gjorde han mål och firade på ett mycket gymnastiskt sett. Mycket märkligt.

Måste dock säga att Craig Gordon i Sunderland-målet ser bättre och bättre ut. Jag tyckte att 120 miljoner kronor verkade alldeles för mycket att betala för skotten men nu när han har acklimatiserat sig kanske han kan utvecklas vidare och bli en av Premier Leagues bästa målvakter.

Annons

Räddningen på Carlton Coles skott var fantastisk.

**********

Åtta mål på sju matcher för Jermain Defoe. Man kan ju fråga sig, som många gjorde i kommentarerna efter bloggen i torsdags, varför han inte är med i landslagstruppen.

Men man kan ju också undra vad som försiggår "upstairs" som engelsmännen säger, dvs i huvudet. Hur kan man – ungefär tre år sedan regeln infördes – fortfarande ta av sig tröjan som målgest när man vet att man blir varnad. Jag fattar det inte.

**********

Andreas Häggström mejlar och påpekar att det faktiskt heter "Blue Square Premier", femte-division i England där Ebbsfleet United spelar, och inte "Blue Square Premier League".

Annons

**********

Vi avslutar med en fråga. Vilken är den sämste spelaren i hela Premier League när det gäller att slå inlägg? Det vill säga vilken spelare har högst felprocent med sina inlägg?

Publicerad 2008-03-31 11:01

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto