Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Knäcker skadorna United?

Christensons blogg

Först av allt: vilken fantastiskt fotbollsmatch vi fick se mellan Middlesbrough och Manchester United igår. Det blev 2-2 till slut och matchen hade i stort sett allt: bra tempo, massor med målchanser, fantastiska individuella prestationer och fyra mål.

"End-to-end stuff" som de säger här i England.

All heder åt Boro-tränaren Gareth Southgate.

Han har ett ungt lag som fortfarande kan åka ur Premier League.

Han hade en – som det såg ut före matchen i går i varje fall – överviktig 160-miljoner kronor anfallare som inte gjort mål i Afonso Alves.

Och ändå så ställer han upp med 4-3-3 mot ett United som spelade ut Roma på bortaplan i veckan.

Stort.

**********

Jag har ofta klagat på hur förutsägbar Premier League har blivit de senaste åren men en sådan här match ger mig hopp.

Annons

**********

Oavgjort var nog rättvist i slutändan. Men knäcker skadorna i försvaret United nu? Vidic borta i två-tre veckor och Ferdinand skadad mot Boro.

Hur länge blir han borta? Svaret får vi nog senare idag.

Men vinner United verkligen ligan med Wes Brown, John O’Shea, en rostig Mikael Silvestre och Gerard Pique som tänkbara mittbackar? Tveksamt.

Manchester United-Arsenal på söndag. Vilken härlig titelkamp vi har här i England i år.

**********

Och äntligen fick vi här i England se vad Afonso Alves kan göra på en fotbollsplan. Han ser ut att ha gått ner några kilon också.

Han kan nog göra en 10-15 mål nästa säsong om han håller matchvikten nere.

Mycket gnäll på Uniteds försvarsspel i de engelska tidningarna idag och mycket är motiverat kritik men faktum var att de inte fick mycket hjälp av mittfältet.

Annons

Boro spelade med Jeremie Aladiere, Alves och Stewart Downing framåt och då menar jag verkligen framåt. De låg och pressade Uniteds backlinje hela tiden med Julio Arca offensiv på mittfältet också.

Jag undrar om Boro hade gjort två mål om Owen Hargreaves hade spelat från start?

**********

Jag tycker att George Boateng är en enormt duktig – och underskattat – spelare.

**********

United må bara vara tre poäng före Chelsea men deras målskillnad är så mycket bättre att det nästan är fyra poäng.

**********

Chelsea fortsätter att gå fram som en ångvält i ligan. 2-0 borta mot Svennis Manchester City och det kunde ha varit mer.

Avram Grant vilade sex spelare från startelvan mot Fenerbahce och det säger väl egentligen allt om klasskillnaden mellan City och Chelsea just nu.

Annons

De engelska journalisterna är ganska roliga (även om "pinsamma" kanske är ett bättre ordval) .

De har skrivit spaltmeter om hur Avram Grant inte är någon Jose Mourinho och kritiserat israelen så fort han gör något litet misstag.

Och så i lördags fick han frågan: -Hade Chelsea lett ligan om du hade tränat laget hela säsongen istället för Jose Mourinho i början?

Grant vägrade svara på frågan…

Helt rätt. Det hade blivit stora rubriker vad han än hade sagt.

**********

Så det blir Portsmouth-Cardiff City i FA Cup finalen i maj. Känns kul och nytt och det kommer att bli en härlig stämning – och säkerligen en mycket bättre match än om United, Chelsea, Liverpool eller Arsenal hade varit inblandade.

Annons

Lite synd dock att semi-finalerna spelades på Wembley också. En stor del av charmen med FA Cup och Ligacup-finalerna är ju att det är en "once in a lifetime opportunity" att få spela på Wembley för de här spelarna.

Men med tanke på att Wembley blev så försenat och kostade så mycket mer pengar än beräknat så har fotbollförbundet lagt så många matcher de kan på arenan, inklusive semi-finalerna.

Ganska sorgligt att förbundets inkompetens ska förstöra något magiskt i engelsk fotboll.

**********

Mest imponerande supporter-insats i helgen? Igår åkte 97-årige David Morgan genom snön till Wembley för att titta på sitt kära Cardiff City när de slog Barnsley.

Annons

Senast han var på Wembley? 81 år sedan, då han som 16-åring såg Cardiff slå Arsenal i 1927 års FA Cup final.

Imponerande som sagt.

**********

En eloge också till Harry Redknapp som nu har en rejäl chans att vinna FA Cupen med Portsmouth. Efter segern mot West Brom så berättade han vad som hade hänt när han kom tillbaka till Pompey för att ersätta Alain Perrin:

"When I left in 2004 falling out with Mandaric I left a really good team behind, and came back a year later and took over a terrible team. They’d bought a load of odd-marks since and Dejan Stefanovic came up to me at training on the first day back and said, ‘Gaffer, you’ve got no chance here. This is the worst team I’ve ever seen. You must be mad coming back.’ He was right. I couldn’t tell you where they’d found some of the players.

Annons

Skön kommentar från Stefanovic.

**********

Signaturen "Mattias" undrade efter fredagens Pompey-blogg om Redknapp hade varit tvungen att flytta sin felparkerade bil under en träningsmatch för några år sedan.

Visst var det så. Otroligt vad ni läsare vet mycket om engelsk fotboll ibland. Hade inte en susning själv.

Mer om den incidenten i morgon. Smårolig.

**********

1-1 mellan Arsenal och Liverpool igen i lördags. För tredje gången den här säsongen. Får vi se en vinnare på tisdag efter 90 minuter? Jag är inte helt säker.

Det har varit mycket Liverpool och Arsenal i mina bloggar på sistone (och mer blir det imorgon, tisdag) så jag nöjer mig med att konstatera att Arsenal borde ha haft en straff igen och att Liverpools debutant, den 20-årige Damien Plessis gjorde en utmärkt insats på mittfältet.

Annons

Han kanske bäst kan beskrivas som en Momo Sissoko med bra bollkontroll.

Han köptes från Lyon i augusti och det får mig att undra: hur många matcher hade han fått spela i Lyon den här säsongen? 10-15 kanske? Och om han hade spelat för Bordeaux eller Rennes eller något liknande lag? 20-25 kanske.

Hade inte det varit bättre för spelaren och alla åskådare som hade fått se honom spela istället för att spela reservlagsfotboll för Liverpool?

**********

Men så är det ju tyvärr med dagens fotboll och storklubbarnas enorma trupper.

Tror ni att Steve Sidwell är speciellt nöjd med sin flytt till Chelsea förra sommaren?

Förra säsongen med Reading: 35 ligamatcher från start, 4 mål

Annons

Den här säsongen med Chelsea: 7 ligamatcher från start, 0 mål

**********

Antal lagkamrater som kom fram och gratulerade Nicklas Bendtner efter 1-1 målet mot Liverpool?

En. Armand Traore (som det såg ut på tv-bilderna i varje fall).

Något som tyder på att dansken inte är den mest populära personen i omklädningsrummet.

**********

Vad är det som håller på att hända med Newcastle? Kan King Kev verkligen styra skutan åt rätt håll? Det verkar kanske så efter 3-0 mot Reading och en högerback, Habib Beye, som matchens lirare…

Ska bli mycket inressant att se vad som händer borta mot Portsmouth på lördag.

**********

Det här har ingenting med fotboll att göra men måste ta med det ändå. I år är det 40 år sedan Bob Beamon satte sitt fantastiska längdhoppsrekord på 8.90 meter i Mexico City.

Annons

Man antar att hans uppladdning var perfekt för att göra ett sådant jätte-hopp, men så här sa han till the Guardian nyligen.

-I was all nerves before the final so I had some shots of tequila.

Ha ha ha. Lysande. Själv kan jag knappt stå på benen efter ett par tequila, än mindre hoppa 8.90…

Publicerad 2008-04-07 11:32

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto