Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det var ingen straff på Anfield

Christensons blogg

Vilken fantastisk match på Anfield igår kväll. Jag var ledig från the Guardian så jag kunde koncentrera mig på matchen och bara njuta.

Arsenals inledning var "breathless". Tänk att åka till Anfield och spela ut Liverpool i över 20 minuter. Och jag är säker på att Arsenal hade gått vidare om Emmanuel Adebayor hade gjort mål på sin chans vid 1-0.

Men istället gavs Philippe Senderos chansen att visa att han inte håller på den här nivån när han gick bort sig vid 1-1 målet.

Och skulle han inte ha legat tätare på Fernando Torres vid 2-1 målet?

**********

Men i slutändan var marginalerna så små att centimetrar avgjorde – och domsluten naturligtvis.

Annons

Liverpool har nu "fått hjälp" av domarna i fyra av fyra slutspelsmatcher. Två utvisningar på två matcher mot Inter varav Marco Matarazzis var väldigt, väldigt tufft.

Liverpool skulle dessutom ha haft en straff mot sig på the Emirates och igår fick man en straff som skulle ha varit en frispark.

Har tittat på repriserna av straffincidenten i slow motion på Sky Plus massor av gånger och det visar sig att Cesc Fabregas – inte Kolo Toure – drar i Babels tröja precis utanför straffområdet. När Babel sätter in foten i straffområdet så har Fabregas släppt.

Men det är på grund av Fabregas dröjdragning som Babel ramlar. Inte Toures tackling. Och om man tittar på vad som händer efteråt så undrar Toure vad som har hänt när han blir varnad medan Fabregas inte ens klagar på domslutet.

Annons

Men herregud, hur ska Fröjdfeldt kunna se det? Det tog mig ungefär tio slow-motion repriser för att vara säker på att Babel var utanför straffområdet och inte innanför. Och när han väl har tappat balansen och ramlat så är han ju halvvägs till kortlinjen.

**********

Det var ganska talande efter matchen när Steven Gerrard fick frågan "Vann det bästa laget?" så svarade han:

-Jag vet inte om man kan säga det. Det vore ganska orättvist mot Arsenal. De spelade ut oss stundtals med deras passningsspel och skapade många chanser.

**********

Gerrard erkände också att det var nog en av hans sämsta matcher någonsin för Liverpool och jag tror sällan jag har sett honom sämre. Men så fick han ju spela vänsterytter också…

Annons

**********

Tyckte synd om Theo Walcott. Hans 50-meter sprint före 2-2 målet förtjänade mer och om Arsenal hade gått vidare så hade den kommits ihåg i säkert 20 år. Nu kommer många att ha glömt den före det är dags Champions League final i Moskva i maj.

Men, som jag har skrivit förut, vi kommer att få se mycket mer av Walcott nästa säsong.

**********

Signaturen "Siuda" undrar vad som har hänt med Daniel Agger. Han har haft ytterligare en operation på sin skadade fot och kommer inte att kunna spela förrän nästa säsong.

Det är det som är så konstigt med de här metatarsal-skadorna. Några, som Wayne Rooney och Steven Gerrard (för några säsonger sedan), kan vara tillbaka efter två månader.

Annons

För Agger och Gary Neville till exempel, har det tagit nästan över ett år.

Tydligen har det – bland annat – att göra med vilket ben i foten man bryter.

**********

Och så kan vi se fram emot 180 minuter (minst) av fotboll mellan Chelsea och Liverpool då…

Och, ja, den kommentaren var ironisk.

**********

Kommer ihåg att Rafael Benitez hade ett rykte om att vara "född med matjord i fickorna" när han kom från Valencia. Han har sannerligen haft det i år i Champions League.

Och vilket härligt uttryck, "född med matjord i fickorna". Vad kommer det ifrån? Är det någon där ute som vet?

**********

Avram Grant överlever krismatch efter krismatch och Chelsea spelade ut Fenerbahce igår. Inget snack om saken.

Annons

Men tungt naturligtvis att tappa Carlo Cudicini nu när Petr Cech är skadad också. Vi får troligen veta hur länge Cudicini är borta senare idag.

Och nu kan det bli Hilario i mål mot Liverpool i Champions League och United i ligan. Men han har hoppat in förut och gjort bra ifrån sig. Han har faktiskt stått 22 matcher sedan han kom till klubben sommaren 2006.

Men trots detta såg han inte alltför stabil ut med bollen vid fötterna igår kväll. Where is Magnus Hedman when you need him?

**********

Största skillnaden mellan semi-finalerna mellan Chelsea och Liverpool i år och de från 2005 och 2007, då Liverpool vann?

Andra matchen kommer att spelas på Stamford Bridge – inte Anfield – kan bli avgörande.

Annons

**********

Blev otroligt imponerad igår när John Linblad mejlade typ fem minuter efter jag hade lagt upp min blogg med rätt svar på följande fråga:

I vilken match någonstans i Europa förra helgen gjorde en före detta Liverpool-spelare mål på en före detta Liverpoolmålvakt i ett lag där en tredje, före detta Liverpool-spelare – en försvarare – också spelar numer?

Svaret var Bordeauxs Alou Diarra som gjorde mål på Rennes Patrice Luzi. Djimi Traore spelar dessutom för Rennes (och det gör också Bruno Cheyrou, vilket jag inte visste).

Benjamin Sewón från Åland, Saher Thawabteh, "Insider" och "Slim" prickade också rätt. Imponerande.

Annons

**********

United-Roma ikväll. Ganska ointressant. United redan vidare.

I europacupens historia har det spelats 31 returmatcher efter det att bortalaget har tagit en 2-0 ledning (United i det här fallet).

I 31 av de 31 matcherna har hemmalaget i den andra matchen gått vidare. Alltså 100 procent.

Kan inte tänka mig att det är 31 av 32 matcher ikväll. Inte en chans.

Publicerad 2008-04-09 11:14

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto