Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Van der Sar hjälte när United (troligen) säkrade ligaguldet

Christensons blogg

Det fanns många potentiella matchvinnare på Old Trafford igår när United slog Arsenal med 2-1 och tog ett jättekliv mot ligatiteln (slår man Blackburn och Chelsea i de två kommande matcherna så är det klart).

Owen Hargreaves kunde beskrivas som en hjälte efter sin magnifika 2-1 frispark. Cristiano Ronaldo ditto med nerver som stål när han fick ta om sin straffspark som till slut resulterade i kvitteringsmålet.

Till och med Anderson – som bara spelade i 35 minuter efter att ha ersatt en sällsynt ineffektiv Scholes – bidrog starkt till United-segern med sitt spel i ett viktigt skede av matchen.

Men jag fastnade ändå för Edwin van der Sar som matchhjälte och då tänker jag framför allt på ett avgörande läge. Arsenal hade just tagit ledningen genom hands-Adebayor när Togo-mannen skickade in ett hårt, lågt inlägg som Rio Ferdinand av misstag sparkade mot det egna målet.

Annons

Han var inte mer än två meter ut och Van der Sar kan knappast ha varit förberedd på att hans egna mittback skulle styra bollen mot målet. Men han gör en alldeles fantastisk reflex-räddning lågt ner till höger – och några minuter senare gör United 1-1.

2-0 till Arsenal där och jag är övertygad om att man inte hade vunnit. Oavgjort kanske men Sir Alex Fergusons gäng hade inte tagit de tre poängen som till slut kanske blir avgörande i slutändan.

**********

Men Chelsea kommer givetvis inte att ge upp. Jag utgår att man plockar sex poäng mot Wigan (hemma på Stamford Bridge ikväll) och ett brutalt uddlöst Everton (borta på torsdag).

Men om United vinner borta mot Blackburn nästa helg så räcker det kanske inte ens för Chelsea att slå United hemma med tanke på Uniteds överlägsna målskillnad.

Annons

För inte kan West Ham skrälla igen och vinna på Old Trafford i näst sista ligaomgången den 3:e maj?

Förra året vann man ju faktiskt säsongens sista match på Old Trafford men då hade ju United redan vunnit ligan. En annan skillnad är att Carlos Tevez spelade för West Ham då…

**********

Återigen synd om Arsenal som dominerade kraftigt i första halvleken. Jag tyckte Alexander Hleb var lysande då.

Gnäll-Jens Lehmann var faktiskt också riktigt bra i målet men Emmanuel Adebayor har sumpat för många chanser på sistone.

Visst, det är hårt att kritisera en kille som har gjort 26 mål den här säsongen men jag undrar om han är tillräckligt bra för att vara Arsenals ledande anfallare.

Annons

**********

David Beckham kunde inte ha slagit den där frisparken bättre än Hargreaves. Lysande.

**********

Det är jättelätt att vara ärliga och stora när man just har vunnit en viktig match men både Sir Alex Ferguson och Carlos Queiroz erkände i varje fall att Arsenal hade varit det bättre laget och att United hade haft en hel del tur.

**********

Inga tårar, inga sparkade reklamskyltar från William Gallas igår… Kanske var det för att det var han – och inte Gael Clichy som mot Birmingham – som kastade bort poängen med sin hands strax efter Arsenals ledningsmål.

**********

Arsene Wenger såg ut att kunna börja gråta under intervjun med BBC igår. Och jag förstår honom. Att ha spelat så fantastiskt under nästan hela säsongen och sedan inte vinna någonting måste vara hårt.

Annons

Men det verkade också som om han har börjat misstänka konspirations-teorier som jag bara trodde fanns i Italien.

Kolla in den här konstiga dialogen mellan Wenger och BBC-reportern. Jag gillar framför allt när reporten frågar "Vad menar du med det?" och Wenger svarar "Inget" och försöker stirra igenom stackars killen.

Men å andra sidan så börjar ju killen intervjun med ett konstaternande istället för en fråga så han får kanske skylla sig själv.

BBC: A real pivotal week for you after so much work this season.

Wenger: Yes, but I cannot blame the players because in both games Liverpool and United we turned up, we played at our level and every single thing had turned against us since March. We have got a clear, clear message as well on many decisions which went against us. We understand it. We are not stupid.

Annons

BBC: What do you mean by that?

Wenger: Nothing silence for 10 seconds

BBC: Indeed. Well, let’s other people read into that comment shall we?

Wenger: You do what you want.

Och där tog intervjun slut liksom.

**********

Tottenham har tydligen slängt bort 31 poäng från att ha varit i ledningen eller haft oavgjort i matcherna. Överlägset i flest i Premier League den här säsongen.

I helgen blev det 1-1 mot ett trevligt spelande Middlesbrough.

**********

Liverpool-cirkusen fortsätter. Tydligen var verkställande direktören Rick Parry med på ett möte med Jürgen Klinsmann vilket sannolikt betyder att han har ljugit för Rafael Benitez.

Starkt jobbat Liverpool. Det är så man ska gå till väga när man har en av europas allra bästa tränare.

Annons

**********

På tal om Liverpool-Blackburn (3-1). Morten Gamst Pedersen hade ingen lyckad match igen och radiokommentatorn på BBC sa att han har varit "universally disappointing" den här säsongen.

Ouch. Det var inte världens roligaste omdöme precis.

**********

Nej, nu är jag på väg att drabbas av skrivkramp…

Mer om de andra lagen i morgondagens blogg och, naturligtvis, Chelseas match mot Wigan.

Avslutar dock med en fråga: vilken målvakt tror ni är bäst och sämst i hela Premier League den här säsongen (räddningsprocent på alla skott som de har fått på sig)?

Kanske inga jätteöverraskningar men den målvakt som är näst sämst i Premier League är en riktig rysare. Jag trodde han var en av ligans absolut bästa målvakter.

Annons
Publicerad 2008-04-14 10:27

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto