Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ska Arsenal ta tillbaka Thierry Henry?

Christensons blogg

Stora rubriker i The Sun idag om att Kevin Keegan vill köpa Thierry Henry till Newcastle men vad tidningen inte visste var att Henry samtidigt hade givit en intervju till BBC där han sa att det bara finns en engelsk klubb i hans hjärta: Arsenal.

Det får mig att undra: skulle Arsenal må bra av att ta tillbaka Henry? Jag tror inte det. Han är naturligtvis en underbar fotbollsspelare men jag tror att han är på väg nedåt.

Dessutom har Arsene Wenger börjat bygga ett lag utan honom, med en annan spelstil. Dessutom har Arsenal-fans här i England kunna läsa rapporter som hur mycket Henry kostade Arsenal under hans sista säsong i England:

Tydligen ska han ha fått runt 70 miljoner kronor i BONUS – alltså utöver in jättelön – när han skrev på sitt sista treårs kontrakt.

Annons

Från början var det tydligen tänkt att han skulle få bonusen utbetald på tre år men insisterade på att få den direkt.

Arsenal gav med sig, Henry fick sin bonus för att ha skrivit på ett treårs-kontrakt… och stack till Barcelona 12 månader senare. Hmm…

Vad tycker ni? Skulle det vara bra för Arsenal att köpa tillbaka Henry?

Det verkar inte som om han gav valuta för pengarna under sista säsongen för Arsenal. Och han är ju knappast bättre nu än han var då.

**********

Annars är det naturligtvis mycket snack om Chelsea-United här i England för tillfället. Jag har dock skrivit så mycket om dessa lag på sistone att det får bli några korta konstaterande.

Annons

Nemanja Vidic troligen är troligen tillbaka för United medan Frank Lampards mamma gick bort igår. Lampard kommer inte att vara med mot United och kanske inte heller mot Liverpool.

Lampard och hans mamma, Pat, stod tydligen väldigt nära varandra och sorgen måste vara bedövande.

Vissa spelare vill spela så fort som möjligt efter en sådan tragedi – kanske för att rensa skallen – medan andra behöver tid innan de är mentalt tillräckligt starka för att spela match igen. Lampard behöver tid och då ska han få det också.

**********

Intressant statistik från the Guardian: United har bara vunnit på Stamford Bridge en enda gång under april månad sedan första världskriget.

Annons

Det är alltså typ 90 år…

Och med tanke på att Chelsea inte har förlorat en ligamatch på Stamford Bridge på fyra år så undrar man ju om United verkligen kan vinna på lördag.

United har dessutom inte gjort mål på de fyra senaste matcherna på Stamford Bridge.

**********

Arbetade på the Guardian häromdagen och läste en rapport från den skotska FA Cup semi-finalen mellan Rangers och ett lag från första divisionen, St Johnstone, och helt plötsligt dök Jody Morris namn upp.

St Johnstone-spelaren var en av de bästa på planen men missade till slut en av straffsparkarna när hans lag åkte ut.

Karln är bara 29 år gammal men jag kan lova er att han inte drömde om att spela skotsk division-ett fotboll för tio år sedan när han spelade för Chelsea i Premier League.

Annons

Men det är klart med den här cv:n så är det kanske inte konstigt (från Wikipidia)…

He was one of a group of Chelsea players who drunkenly abused American tourists at Heathrow Airport within hours of the 9/11 attacks on New York City and the Pentagon;

He was involved in a drunken brawl (in 2002); he allegedly sexually assaulted two women, raping one of them (in 2003), both for which the charges were dropped.

He was also arrested for drunk-driving on November 1, 2006, after driving the wrong way down a one-way street. Morris, who had one previous conviction for drunk-driving, was disqualified from driving for four years, given 80 hours community service and a two-year suspended jail sentence.

Snacka om att ha slängt bort en lovande karriär…

**********

Annons

Dagens mest intressanta rykte? Mark Schwarzer till Bayern München för 60 miljoner kronor. Hans ersättare? Paul Robinson från Spurs.

**********

Fick det här mejlet från Andreas Gustavsson:

"Jag måste bara fråga om du menar allvar i din jämförelse mellan Rooeny och Kuyt? Trots att jag är Liverpoolsupporter skulle jag välja Rooney i mitt lag 11 gånger av 10. Stor, stor klasskillnad mellan dessa två spelare anser jag."

**********

Och visst är det klasskillnad. Jag var inte helt allvarlig när jag skrev att de var likvärdiga men faktum kvarstår att Rooney nog aldrig kommer att bli den där anfallaren som gör 20 ligamål per säsong. Han är inte en Ian Rush eller Alan Shearer helt enkelt.

Annons

Men vad betyder det inför framtiden? Var kommer han att spela för United och England. På mittfältet? Som släpande forward?

**********

Helgens viktigaste match i Championship? Utan tvekan nedflyttningsmötet mellan Leicester och Sheffield Wednesday. Förloraren lär åka ur till tredje divisionen. Aj, aj, aj.

**********

I stort sett alla som kommenterade Andres Iniesta efter gårdagens blogg skrev att han är en fantastisk fotbollsspelare.

Ska bli kul att få njuta av honom och de andra 21 aktörerna på Old Trafford på tisdag. Jag tror att det blir en mycket bättre match den här gången.

**********

The Daily Mail skriver att Juande Ramos har erkänt att Dimitar Berbatov inte kommer att spela för Tottenham nästa säsong. Ett rykte, visst, men Daily Mail brukar ofta ha rätt.

Annons

**********

Och till slut kan jag bara undra: vad f-n har vi fotbollsvänner här i England gjort för ont? Inte nog med att det engelska landslaget missade EM så att intresset för turneringen kommer att vara minimalt, nu har BBC meddelat att man kommer att ha Steve McClaren som expertkommentator under turneringen.

Men herregud… Så fort mannen öppnar munnen så drabbas man av gäspattacker. Hur tänker BBC?

En nation sörjer och The Sun sammanfattade fotbollsentusiasternas tankegångar med:

Useless McClaren cost us 1 billion pounds by failing to qualify for Euro 2008. Now he pockets 5,000 pounds from licence payers as BBC "expert" at the tournament.

It’s McMad.

Jag gillar citationstecknen runt "expert".

Ha en trevlig helg.

Annons

Förresten, jag tror det blir 0-0 eller 1-1 på Stamford Bridge, vad tror ni?

Publicerad 2008-04-25 11:20

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto