Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Finns det någon som tycker synd om Leeds?

Christensons blogg

Jag tar ett välbehövligt brejk från Chelsea, United och Liverpool idag. United möter West Ham på lördag förmiddag medan Chelsea spelar på St James’ Park på måndag. Det är allt jag tänker skriva om dessa lag. Det finns trots allt fler lag på den här ön.

**********

Igår förlorade Leeds United sin kamp om att få tillbaka de 15 minuspoäng klubben tilldelades i början av säsongen.

Jag kan inte tänka mig att det finns någon (förutom Leeds-fansen förstås) som tycker synd om Leeds idag. Klubben är fortfarande avskydd av många här i England, trots att man harvar i tredje divisionen nuförtiden.

Jag tror det beror på

1) Benknäckargänget från 70-talet (som dock var fruktansvärt framgångsrikt)

2) Leeds under tidigt 2000-tal med spelare som Lee Bowyer i laget

Annons

3) Dagens ordförande Ken Bates. I mina ögon en avskyvärd person.

Bates kryptiska kommentar efter beslutet igår: "We lost the battle but we won the war."

What?

Men allt det här betyder inte att jag inte vill see Leeds klättra uppåt i seriesystemet igen. Jag tycker om staden, jag tycker om stadens invånare och jag tror att Gary McAllister kan bli en utmärkt tränare om han får några år på sig.

**********

En omgång återstår av League One men Leeds är redan klara för play-off spel. Där kommer man att ställas mot Southend United, Carlisle och Nottingham Forest eller Doncaster.

Tänk om det blir Doncaster. Vilka hatmatcher.

**********

Grattis Rangers till avancemanget till Uefa Cup-finalen genom att slå Fiorentina på straffar (sorry Ola). Säga vad man vill om insatsen igår kväll men Walter Smith och hans assisterande tränare Ally McCoist har gjort ett suveränt jobb.

Annons

Rangers kan fortfarande vinna en "quadruple" den här säsongen, dvs ligan, FA Cupen, ligacupen och Uefa Cupen. Imponerande, speciellt med tanke på att man bara spenderade runt 130 miljoner kronor förra sommaren.

Ungefär lika mycket som Svennis betalade för en spelare (Bianchi)…

**********

På tal om Svennis. Mycket snack i tidningarna idag igen och det verkar som om lagkaptenen Richard Dunne funderar på att lämna klubben om Svennis får sparken.

Det var många av er som försvarade Svennis efter gårdagens blogg och jag kan hålla med er som skrev att det inte har varit någon jättesuccé, men inte heller någon flopp.

Och, som signaturen "Enad" skrev: "Svennis har gjort det bra, med tanke på att han inte hade så bra trupp på försäsongen och att han blev tvungen att värva nytt på bara nån månad…"

Annons

**********

Det sägs att Valeri Bojinov kan vara med på bänken på söndag och man kan ju undra hur det hade gått för City om han hade varit frisk hela säsongen. Jag tycker att han är en grymt bra spelare.

**********

Ebbsfleet FC, det supporterägda laget som spelar i division fem, har släppt en sång inför Wembley-framträdandet i The FA Trophy mot Torquay United. Beat the weather heter låten, featuring groundsman Peter Norton (inte att förväxla med den gamle porrskådisen med nästan samma namn).

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Lyssna på den
.

Låten har redan klättrar till en 21:a plats på Itunes topplista.

Man häpnar. Hur är det möjligt?

**********

Annons

Fulhams försvarare Moritz Volz sa nyligen att han har tröttnat på journalisternas idiotiska frågor här i England. Så nu har Sky Sports utmanat honom och sagt: -Gör det bättre själv då om du tror att det är så enkelt.

Så Volz kommer nu att intervjua spelarna efter Queens Park Rangers match mot West Bromwich på söndag.

Ska bli intressant.

**********

På tal om the Championship. Otroligt spännande sista omgång på söndag. Kolla in den om ni kan. Avspark klockan tre svensk tid.

Fem lag slåss om de två sista play-off platserna: Sheffield United, Ipswich, Wolves, Crystal Palace och Watford.

Hull City och Stoke City bråkar om den sista direkt-uppflyttningsplatsen och hela fem lag försöker fortfarande att undvika den sista nedflyttningsplatsen: Blackpool, Coventry, Sheffield Wednesday, Leicester och Southampton.

Annons

Två av Rolle Nilssons gamla klubbar alltså…

**********

Kommer ni ihåg Ronnie Wallwork förresten? Den före detta Manchester United mittfältaren spelar nu för Sheffield Wednesday men egentligen är det ett under att han spelar överhuvudtaget.

Den 30 november 2006 attackerades han av en galning på en nattklubb i Manchester. Han knivhöggs sju gånger – men överlevde på något mirakulöst sätt.

Så här sa han i en intervju tidigare i år: -I nearly died and, for all that you want to carry on as normal as soon as possible, it isn’t that easy.

Jag kan tänka mig det.

**********

Och till alla er som undrat vad Phil Babb gör nuförtiden:

Babb (som är mest känd för att ha varit en av Liverpools Spice Boys på 90-talet) äger nu golfmagasinet Golf Punk och intervjuades nyligen av the Observer.

Annons

Och innan ni läser hans svar på de här två frågorna så bör ni kolla in det här
för att förstå vad han pratar om (varning för manliga läsare: det gör nästan ont där nere bara att titta på det här…)

Så hade vi ju den där stolp-incidenten. Hur står det till med sakerna där nere?

-Alla frågar samma fråga. Över en miljon människor har tittat på den där snutten på nätet och om jag hade rättigheterna skulle jag vara en mycket rik man – det finns någon där ute som tjänar pengar på min smärta. Men jag fick en dotter året efter så allting fungerar.

Känner folk fortfarande igen dig?

Annons

-Inte alltid. Jag var på en tillställning häromdagen och stod bredvid Jamie Redknapp och David Baddiel komiker och han frågade: vad hände egentligen med Phil Babb? Och jag stod rakt framför honom!

-När jag spelade brukade folk säga till mig: "Du är Phil Babb och du är en skitspelare", nu säger de: "Du ser ut lite grann som den där Phil Babb…" Märkligt.

**********

Och med det önskar jag er en trevlig helg.

Publicerad 2008-05-02 10:43

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto