POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
10å

Hur kan United gå 690 miljoner back?

Chelsea imponerade återigen när man slog Newcastle borta med 2-0 på måndagseftermiddagen. Nu har man 84 poäng tillsammans med Manchester United i toppen av Premier League med en match kvar att spela.

Min kollega Kevin McCarra på the Guardian summerar stämningen här i England efter den matchen:

Chelsea yet again paced themselves beautifully to stay in step with Manchester United. The reigning champions cannot exactly dread Sunday’s trip to Wigan Athletic when a victory will secure the title on goal difference, but they will go there with a discomfiting sense of claustrophobia because of Avram Grant’s team.

Breathing space ceased to exist when Sir Alex Ferguson’s squad lost at Stamford Bridge 10 days ago.

Vackert skrivet – och det är ju precis så det ligger till. United har nästan inga marginaler. Kommer United att få cellskräck näst söndag?

Inte speciellt troligt men vad händer om man råkar ut för en tidig utvisning mot Wigan nästa helg, säg i den femte matchminuten?

Visst, Wigans tränaren Steve Bruce må vara en av Sir Alex Fergusons adepter men tror ni Emile Heskey, en före detta Liverpool-spelare, kommer att ta det lugnt? Troligt…

It is not over until the fat lady sings…

**********

I stort sett varenda tidning hyllar Michael Ballack idag. Undrar när det inträffade med en tysk senast i det här landet?

Engelsmännen älskar ju inte direkt tyskarna.

Men Ballack har varit suverän och The Suns rubrik var (självklart): We’ve got the BALLACKS (Vi har stake!)

**********

Kevin Keegan sa efter matchen att Premier League är världens tråkigaste liga och med det menade han " världens mest förutsägbara" liga.

Och han har ju rätt på ett sätt: Arsenal, United, Liverpool och Chelsea lär bilda topp-4 även nästa säsong.

Vad tycker ni? Har King Kev rätt?

**********

Livet leker under Malcolm Glazer för Uniteds alla supportrar? Just nu kanske – men allt skryt om att vara världens rikaste klubb kanske var lite övermodigt.

Idag rapporterar tidningarna här i England att United gjorde en förlust på hela 58 miljoner pund förra finansiella året (690 miljoner kronor).

Det är ganska sorgligt faktiskt. Vet ni vad räntebetalningarna på Glazers lån låg på under det året? 964 miljoner kronor…

Inte konstigt att man inte går med vinst då.

Men det mest skrämmande är att United bara betalade hälften av den summan. Resten av pengarna fortsättar att kosta United massor med pengar i obetald ränta.

Läs hela David Conns artikel
.

**********

Går Arsenal en liknande framtid till mötes? Det ser ju inte bra ut, om vi säger så.

Vi vet alla att Alisjer Usmanov funderar på att göra en stöt och köpa klubben. Kommer det att hända? Jag tror faktiskt det.

Det som oroar mig är att Arsenal – den enda toppklubben som är engelsk-ägd – ofta har givit ett intryck av att vara en stabil klubb.

Inte längre. Ledningen har splittrats mellan de personer som vill sälja till en utländsk ägare för att kunna spendera samma pengar som United och Chelsea – och de personer som vill behålla den nuvarande strukturen.

**********

Jag tror att något kommer att hända i sommar. I förra veckan försvann verkställande direktören Keith Edelman. Ingen förklaring har givits varken från klubben eller Edelman.

Nyheten slog ner som en bomb här i England och det är tveksamt om Edelman visste vad som skulle hända. Han hade viktiga möten inbokade den här veckan och det vara många Arsenal-anställde som fick en chock när de hörde nyheten…

Edelman hade en oerhört viktig roll i Arsenals ledning och var ofta med och bestämde om hur mycket man skulle betala spelare och så vidare.

Och om inte en ersättare vaskas fram illa kvickt så vet jag inte hur det kommer att gå för Arsene Wenger och hans inköp den här sommaren.

Och samma sak gäller ju för Rafael Benitez hos Liverpool.

Det var enklare att vara fotbollstränaren förr i tiden, om vi säger så…

**********

Tottenham kommer tydligen att ha en ny arena inom fyra år. Läs mer
.

Lite synd faktiskt. Gillar verkligen White Hart Lane. Och borde man inte gå upp till mer än 50,000 när man ändå håller på?

**********

Signautren Pierre skriver att det finns en svensk som toppar en statistik i Premier League och om han inte är så rå och menar att Fredrik Ljungberg är mest skadad i hela ligan så skulle jag tippa att han menar Sebastian Larssons mål från utanför straffområdet, men jag vet inte.

Enlighten us, please.

**********

Man får en hel del skit som bloggare och därför är det kul när ni skriver att en blogg är bra också, som signaturerna "E", "Rackel" (tack för namnbytet :-)), "Säg ditt namn" och "Gunners" gjorde efter förra bloggen.

Tack.

**********

Och vi avslutar väl med en liten fråga denna vackra maj-dag här i London.

Vilken spelare tror ni är sämst på att skjuta från utanför straffområdet (dvs vem lyckas inte träffa målet med sina projektiler)?

Ledtråd, det finns en skandinav och en spelare som har spelat (spelar) för det engelska landslaget med bland de fem sämsta i hela Premier League.

Publicerad 2008-05-06 kl 10:02
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå