POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
10å

Souness sämste tränaren någonsin?

Souness den sämste tränaren någonsin?

The Observer hade i helgen en intressant och ganska rolig lista på vem som varit den sämste tränare någonsin här på ö-riket. De kom fram till den här listan:

1. Graeme Souness (Förstörde Liverpool och sa till Deco att han inte var tillräckligt bra för Benfica… Sedan köpte han Brian Deane istället…)

2. Egil Olsen (kul med skandinaviskt på listan…)

3. Hristo Stoichkov (‘I don’t believe in tactics’, sa han vid ett tillfälle)

4. Ossie Ardiles (vald framför Christian Gross, vilket säger en hel del)

5. David Platt (tog Samp till Serie B och köpte spelare som Gianluca Petrachi och Salvatore Matrecano för dyra pengar till Nottingham Forest. Numera tv-kommentator…)

6. Glenn Roder (håller inte med, har alltid gillat Roder)

7. Alan Ball (lovely man, lousy manager)

8. Engelska VM-laget 1986 (Peter Shilten, Peter Reid, Terry Fenwick, Alvin Martin, John Barnes och sist men inte minst: Bryan Robson).

9. Claude Anelka (Nicolas brorsa erbjöd 4 miljoner till en klubb som anställde honom som tränare. Raith Rovers nappade men han fick gå efter en poäng på åtta matcher…)

10. Jim Fallon (Dumbartons facit säsongen 1995-96 med Fallon: en vinst, två oavgjorda och 31 förluster. Otroligt nog fick han behålla jobbet till nästa säsong. Nu är han dock sjukgymnast…)

**********

Vad tycker ni? Saknas det några namn där? Jag håller nog med om att Souness ska ligga etta men kanske skulle sätta 1986-laget på andraplatsen. Robson och Barnes var verkliga katastrofer.

**********

Läser i the Sun att alla icke-EU spelare måste lära sig engelska före de kan spela för en engelsk klubb. Så om inte Denilson, Carlos Tevez och Lucas Leiva mfl tar engelskan på allvar kan de alltså bli utskickade ur landet.

Intressant – men lär aldrig hända. Premier League-klubbarna har för mycket makt.

**********

Tyckte dessutom att jag såg Pepe Reina prata spanska till sin försvarsmur under matchen mot City i söndags. Kan det verkligen stämma?

Kanske var det till Insua, Torres eller Leiva, men ändå…

**********

Till signaturen "Pepe": ska nog titta på bästa och sämsta uppställningar efter säsongens slut.

**********

Det står i the Guardian idag att Kevin Keegan inte vet hur mycket pengar han har att handla för i sommar. Lite oroväckande kan tyckas om han ska få ordning på Newcastle. Man vill ju inte vänta för länge.

**********

Men jag tror inte att Rafa Benitez vet hur mycket han har att handla för heller, trots att den nya stadion nu ska bli klar till 2011-12 säsongen, om man får tro dagens tidningar.

**********

Bästa rubriken i England igår fanns att hitta i the Daily Telegraph (om ni läste gårdagens story om Patrik Berger, Gareth Barry och Liverpool så förstår ni nog vad de menar):

O’Neill fries Berger over Barry comments

**********

Everton vill köpa Steve Sidwell. Vore nog inget dumt köp och det verkar som om Lassana Diarra kan vara på väg till Tottenham.

Och om Portsmouth släpper honom då undrar jag verkligen hur det ligger till med klubbens finanser. Oroväckande.

**********

Så till gårdagens fråga:

Vilken spelare tror ni är sämst på att skjuta från utanför straffområdet (dvs vem lyckas inte träffa målet med sina projektiler)?

Ledtråd, det finns en skandinav och en spelare som har spelat (spelar) för det engelska landslaget med bland de fem sämsta i hela Premier League.

Många gissade på Morten Gamst Pedersen som skandinaven med felinställt sikte men det var alltså John Arne Riise. Många hade rätt så kanske ledtråden var lite för enkel.

Signaturerna Marwe, Habesh, Kristofer Husbjörk HBG, Lukas, Stenen, kff, Douglas, Jean-Baptiste, linhem, The Kid, Orre, Izzy, UnitedtowinPL!, Linus, twingen (rätt igen!), DittNamn, Besserwisser, Pepe, Akka, Stanley Park, Bet, 8, Bati, Sataffan, Fab4, Schanne, The J Unit, Anders K, Maku, pool fan, yousif, TFF 4-lajf, Affe, deefs, D, Rick, YNWA hade samtiliga rätt på den frågan.

Sämst av alla är Tottenhams engelske landslagsman Jermaine Jenas. Att bara 13.64 procent av hans skott hittar rätt är en bedrövlig statistik.

Imponerande av OG (som dock fuskat lite), att pricka in det men gårdagens vinnare måste nog vara S.Z som hade Jenas på förstaplatsen.

Bottom five:

1. Jermaine Jenas, Tottenham, 13.64 procent
2. John Arne Riise, Liverpool, 14.81
3. David Dunn, Blackburn, 16.00
4. Lee Carsley, Everton, 19.05
5. Gary McSheffrey, Birmingham, 25.00

Ryan Babel, Anderson, Papa Boupa Diop och Sulley Muntari var också riktigt bra gissningar. Hade nog gissat på dem om jag inte suttit inne med svaret.

**********

Vilka spelare tror ni är bäst då? (dvs vem lyckas träffa målet mest med sina projektiler)?

Inga ledtrådar den här gången…

Återkommer på fredag.

Publicerad 2008-05-07 kl 11:06
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå