Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Crystal Palaces hatmatch i Bristol

Christensons blogg

Kval till Premier League ikväll då Crystal Palace möter Bristol City på bortaplan efter 1-2 förlusten på Selhurst Park i lördags. Vinnaren får möte Hull eller Watford i play-off finalen på Wembley.

Duellen har utvecklats till en hatmatch. Palace-tränaren Neil Warnock har kritiserat Bristol City-spelarna för att ha firat avancemanget till finalen redan – efter slutsignalen på Selhurst Park.

-Jag ser fram emot att möta Bristol-spelarna och 20 000 fans som redan tror att de har gått vidare. De var väldigt arroganta efter första matchen och jag tror inte vi behöver mer motivation än så, säger Warnock i dagens tidningar.

**********

Jag vet inte om matchen visas i Sverige ikväll men jag utgår från det. Och då kan det vara värt att titta lite extra på två Palace spelare.

Annons

Victor Moses är en av Englands mest lovande unga spelare. Född i Nigeria men uppväxt i södra London. Han är bara 17 år gammal men redan snackas det här i England om att han kan skriva på för Chelsea i sommar.

Palace-fansen har till och med tillägnat en sång till honom (notera att finnen Shefki Kuqi får sig en släng samt antydan till att nigerianer ofta är äldre än vad de utger sig för att vara):

Nobody knows how old he is, Moses, Moses
He saved us from the lump Kuqi, Moses, Moses,
We’ve got the lad from Norbury,
Said no to Barca and Chelsea,
Victor Moses, Palace’s 43

Den andra intressanta Palace-spelaren är John Bostock, som bara är 16 år. Tottenham är favoriter att köpa tonåringen i sommar och han är ett jättelöfte. Han kan kosta Spurs hela 80 miljoner kronor.

Annons

Det är dock möjligt att han sitter på bänken ikväll eftersom som han har en massa viktiga prov i skolan för tillfället och inte har tränat för fullt på sistone.

**********

Bristol Citys tränare Gary Johnson är ett fenomen. Det är i mångt och mycket hans förtjänst att City är så här nära Premier League-spel. Helt otroligt.

När han tog över Bristol City i september 2005 låg klubben på en nedflyttningsplats – i League One (tredje divisionen). Johnson (som ni kanske kommer ihåg var Lettlands förbundskapten i början på 2000-talet) sa till klubbens ordförande att spelarna inte var lika ambitiösa som Johnson själv var.

Och Johnson fick lite pengar att nya köpa spelare för men inte i närheten lika mycket som storlagen i the Championship. Och det som gör hans insats än mer imponerande är att hans lönekostnader är bland de fem lägsta i hela divisionen.

Annons

**********

Intressant rykte i tidningarna idag: United vill köpa Sevillas Dani Alves och Luis Fabiano och kan tydligen få Fabiano för endast 110 miljoner kronor. Bara att slå till i så fall.

**********

Roligaste ryktet här i England idag: Hull City kommer att köpa Christian Vieri om de går upp till Premier League.

**********

Birminghams ordförande David Sullivan vill sälja sin del i klubben och jag kan förstå varför. Han har spenderat hundratals miljoner kronor på Birmingham de senaste 14 åren och som tack blir han – och hans två söner – verbalt attackerade efter nedflyttningen till the Championship.

Så här sa han igår: -These people don’t know anything about business and nothing about football. I’ve had enough. I don’t want to be here next season. Please buy me out, David [Gold. There’s five or six clubs out there who would welcome me with open arms. It’s time to move on to another club."

Annons

För övrigt, Sullivan har tjänat sina pengar, likt AIK-Milton, på porr.

Kanske Sullivan kan övertalas att ta över från Milton i Solna?

**********

Robert Pivac mejlar och säger att jag var helt fel ute när jag skrev att Luka Modric nog kostade lite för mycket när Tottenham betalade nästan 200 miljoner kronor för honom.

"Efter Modric dominerat mot England(2 möten) och egentligen igenom hela kvalet till EM så finns det inget tvivel längre. Han dominerade även när Dinamo Zagreb spelade i Uefa cupen/champ.league kval mot Ajax, Bremen och Hamburg.

"Han kommer bli årets kap utan diskussion. Killen är hur bra som helst redan och kommer inom 2 år vara världens bästa centrala mittfältare!"

Annons

Stora ord Robert. Jag är fortfarande inte helt övertygad men det ska bli mycket intressant att följa Modric nästa säsong.

**********

Och som många skrev bland kommentarerna igår: hur f-n kan Tom Huddlestone vara med i den engelska landslagtruppen och inte Michael Carrick. En gåta.

Har Fabio Capello smuttat lite för mycket på limoncellon de senaste månaderna?

**********

Avslutar med några rader från Martin Kelner, the Guardians tv-recensent som försökte titta på så många matcher som möjligt i söndags:

"Excellent team, Manchester United, of course, but seeing Sir Alex Ferguson haranguing åt the fourth official in the first half when almost every decision had gone his way, made me yearn for the quiet dignity of Roy Hodgson."

Annons

Mr Kelner var inte ensam om att känna på det sättet i England under förra helgen, om vi säger så.

Och till alla er som undrade om jag såg kapningen på Paul Scholes i andra halvleken så såg jag den – och visst var det straff – men jag tycker det är helt ointressant eftersom Scholes skulle ha varit utvisad långt före den incidenten.

Publicerad 2008-05-13 11:28

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto