Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Venables: United vinner med 7-4

Christensons blogg

FA Cup-finalen mellan Portsmouth och Cardiff City blev en OK affär men matchen tog tyvärr aldrig riktigt fart. Kul för att Kanu att avgöra och jag tyckte att Niko Kranjcar och Lassana Diarra spelade bra på mitten.

Diarra har imponerat under våren och jag kan bara erkänna att jag hade fel när jag trodde att han skulle bli en flopp. Han har varit utmärkt och kommer säkert att bli ännu bättre i framtiden.

Men vad är han för en typ av spelare? Är han en Claude Makelele eller en Cesc Fabregas? Ingen verkar veta, allra minst han själv. I lördags mot Cardiff så spelade han hyfsat bra defensivt, mycket bra offensivt men slarvade också bort bollen flera gånger. Det skulle aldrig Makelele ha gjort. Inte ens en ung Makelele.

**********

Hur som helst, jag såg igår att Diarra är med i den franska 30-mannatruppen inför EM. Sju man ska bort, men ändå. Också intressant: Ingen David Trezeguet i truppen men väl den fd-Liverpool anfallaren Djibril Cisse.

Annons

What?

**********

Och så till onsdagens Champions League final då. Ni kan tänka er att det snackas en hel del om matchen här i England. Alla tidningarna är fulla med intervjuer, kommentarer, analyser med mera.

Var ska jag börja? Varför inte med Terry Venables, den fd engelska förbundskaptenen, som har tagit ut ditt drömlag från de två finalisterna: och United vinner med 7-4.

Venables lag: Cech – Brown, Vidic, Ferdinand, Evra – Lampard, Essien, Scholes – Ronaldo, Drogba, Rooney.

**********

Måste säga att jag inte riktigt håller med. Min elva skulle vara: Cech – Essien, Carvalho, Vidic, Evra – Makelele, Ballack, Scholes – Rooney, Drogba, Ronaldo.

6-5 till Chelsea alltså. Hur skulle era drömelvor se ut?

Annons

**********

Kan det ha någon betydelse hur många landslagskaptener man har i laget? Kanske, eftersom det antyder att man har många ledare i laget, och det kommer sannerligen att behövas på onsdag.

Chelsea har hela sex (om man räknar John Terry): Terry, Drogba, Shevchenko, Ballack, Cech och Pizarro.

Pizarro. Ha ha ha. Lever han? Jag kommer ihåg att jag skrev en stor artikel för the Observer förra sommaren om att Pizarro skulle kunna bli årets kap eftersom han kom gratis till Chelsea… Hur fel kan man ha?

Det senaste jag läste om Pizarro var det här:

Chelsea striker Claudio Pizarro could have played his last game for Peru after allegedly taking part in an “orgy of women and drink”.

Juvenal Silva, from the Peruvian Federation, said: “For those who are involved, this will be the last time they will wear the national shirt if the allegations are proved.”

Annons

**********

Chelsea är det näst fulaste laget i hela Champions League, i alla fall om man ser till antalet frisparkar laget har dragit på sig: 193. Bara Schalke är fulare.

**********

Dags för Paul Scholes att vinna Champions League, nio år efter det att han missade finalen mot Bayern på grund av avstängning?

Före detta lagkamraten Roy Keane hoppas det. Så här beskriver han Scholes: No celebrity bullshit, not self-promotion – just an amazingly gifted player who remained an unaffected human being.

**********

Det kan tyckas märkligt men vi har ju några andra lag än United och Chelsea att rapportera om också. Jag fick ett intressant mejl från signaturen Nicke angående Gareth Barry nyligen:

”Han har ju tagit en plats i landslaget nu, och enligt tidningarna så jagas han av Arsenal, Liverpool och Chelsea. Att "svika" Villa skulle nog bli svårt, samtidigt som en flytt till en stor klubb naturligtvis är en jättechans för honom att ta sin karriär till en ny nivå.

Annons

Han är ju 27 år nu. Hur tror du att han resonerar, och vilken av de tre intresserade toppklubbarna tror du skulle passa honom bäst?”

Jag är övertygad om att Barry kommer att lämna Villa i sommar. Vi har sett samma utveckling hur många gånger som helst: en toppklubb annonserar deras intresse, spelaren börjar fundera, den säljande klubben säger att de inte tänker släppa spelaren för att få upp priset.

Sedan skriver spelaren, i början av augusti, trots allt på ett femårs-kontrakt med storklubben för alldeles för mycket pengar.

Just nu ser det ut som om det kan bli Liverpool för Barry. Det vore ju fantastiskt för Barry men jag förstår inte riktigt vad Liverpool ska med honom till?

Annons

Rafa Benitez har redan spenderat 230 miljoner kronor på en defensiv mittfältare i Javier Mascherano i år – har han verkligen råd att spendera ytterligare 230 miljoner kronor på Barry?

**********

Spekulationer här i England vilket lag av United eller Chelsea som är mest hatade här i landet av neutrala fans… Mer om i det i morgon. Kan Chelsea verkligen ha gått om United?

Publicerad 2008-05-19 09:52

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto