Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Grattis United, men var det rättvist? Knappast

Christensons blogg

Vilken match. De flesta av er såg säkert matchen igårkväll så jag ska inte upprepa alltför mycket av vad som hände på planen.

Jag kan bara konstatera att Chelsea – med knapp marginal – förtjänade att vinna matchen. Chelseas chanser var helt enkelt vassare än Uniteds.

Tänk att Chelsea träffade stolpen och ribban och United vann ändå. Precis som Bayern München 1999.

Och kanske var det ödet. Jag undrar faktiskt. 50 år efter Busby Babes-olyckan. 40 år sedan vinsten mot Benfica på Wembley…

**********

Sir Alex Ferguson sa efter matchen att han aldrig har vunnit en straffsparksläggning i en viktig match.

Verkar otroligt, men han borde ju veta.

Annons

**********

Cristiano Ronaldo sa direkt efter matchen till ITV att han definitivt kommer att stanna hos Manchester United. Och det lät som om han menade det.

Men det gjorde ju Steven Gerrard också efter vinsten 2005 och jag är ganska övertygad om att han hade skrivit på för Chelsea om inte Liverpool-maffian hade tagit över och hotat honom.

Undrar hur stark Manchester-maffian är…

**********

Kvällens fyra miitbackar var fantastiskt bra. Hur bra som helst. Och jag är så glad att det blev en bra match. En fantastisk match egentligen med tanke på hur mycket som stod på spel.

**********

Har Didier Drogba någonsin satt en frispark?

**********

Det var många av er som hade rätt på frågan om de 13 engelsmän som spelat i en Champions League final (BastiGunner, Marcus, Jansson, Mattias, CarrevosaSchermmar, Nicke, The Reds och Doncay. Svahn fick bara med 12…)

Annons

**********

Och så har vi då Joey Barton som fick ett fängelsestraff på sex månader i onsdags för ett bråk utanför en McDonald’s i Liverpool den 27 december förra året.

Tydligen hade han druckit 10 pints och fem flaskor öl. Han slog en person – som enligt vittnen inte provocerat honom – 15 gånger.

Och ändå får han bara sex månaders fängelse. För lite tycker jag, men i varje fall så frikände de inte honom bara för att han var en berömd fotbollsspelare.

Men, som signaturen ”Peter” påpekade, allt det där kan ändras när han åter står inför rätta för överfallet på den dåvarande Manchester City lagkamraten Ousmane Dabo före han gick till Newcastle förra sommaren.

Annons

Den rättegången inleds den 30 juni och – om jag får tro mina kollegor här i England – så kommer Barton att fällas i det målet också.

Då väntar ett ännu längre fängelsestraff och då tror jag Newcastle annulerar hans kontrakt (vilket de kan göra om en spelare har misskött sig till den grad).

**********

Vet faktiskt inte var Wes Browns föräldrar kommer ifrån. Svagt. Det retar mig. Jag får återkomma i den frågan.

**********

Och för alla er som undrat var Neil Mellor är nuförtiden så kan jag meddela att han spelar för Preston North End i the Championship. 10 mål den här säsongen. Inte illa i ett mittenlag.

**********

Liverpool vill tydligen köpa Udineses försvarare Andrea Dossena. Någon som har sett honom spela?

Annons

**********

Kul att se att Steve Coppell kommer att fortsätta som Reading-tränare. Gillar honom verkligen. Men the Championship är – som de säger här i England – "an unforgivable league".

**********

I morgon blir det en hel del Bristol City, Hull City, Leeds United och Doncaster Rovers. Play-off finaler i helgen…

Publicerad 2008-05-22 03:12

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto