Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Två man på topp för England? Kan det vara sant?

Christensons blogg

Dags för Fabio Capellos tredje match som engelsk förbundskapten och det verkar som om vi faktiskt ska få se två engelska anfallare från start den här gången. Wow!

Capello har ju experimenterat med 4-2-3-1 i sina tidigare matcher men har kanske redan insett att Wayne Rooney inte är någon målmaskin och att han kan behöva en partner på topp.

Kvällens lag mot USA på Wembley (om vi får tro tidningarna)

England (4-4-2): James – Brown, Ferdinand, Terry, Ashley Cole – Bentley, Lampard, Barry, Gerrad – Rooney, Ashton

Gerrard ute till vänster… Jag undrar vad Liverpool-kaptenen tycker om det?

Dean Ashton? Ska bli intressant.

**********

På tal om Rooney och hans målgörande. Statistiken säger att han bara gör mål i varje tredje match för United och England. 14 mål på 42 landskamper imponerar faktiskt inte.

Annons

Jämför det med klubbkamraten Cristiano Ronaldo…

**********

Kommer ni ihåg Rooney under EM 2004 före han skadade sig? En maskin! helt omöjlig att stoppa.

Är han redan på väg nedåt? Hoppas verkligen inte det. Han är en fantastisk spelare.

Och vem vet, kanske gör han ett hat-trick ikväll.

**********

Fabio Capello pratade engelska på presskonferensen igår. Fem månader för sent men ändå ganska imponerande.

**********

John Terrys tur att försöka imponera på Capello som lagkapten idag.

**********

Chris Kirkland har fått lämna landslagstruppen på grund av skada. Är det någon som är förvånad? Stackarn, alltid skadad.

**********

På allmän begäran, lite silly season:

Annons

Newcastle funderar på att köpa Johan Elmanders lagkamrat, mittfältaren Achille Emana, som har beskrivits som ”en bra Amdy Faye”.

Tottenham är nära att köpa Giovani Dos Santos från Barcelona för 120 miljoner kronor. Wow, vilken affär det skulle vara!

Aston Villas ägare Randy Lerner kommer att flytta till England från USA och kommer att arbeta som verkställande direktör i framtiden.
Utmärkta nyheter för Villa. Lerner är, tycker jag, den bäste av alla nya klubbägare i England när det gäller att förstå de engelska fotbollstradionerna. Dessutom håller han sig i bakgrunden och låter Martin O’Neill sköta sitt jobb.

David Bentley kan vara på väg till Liverpool men hans klubb, Blackburn, är rasande på spelaren som pratar om att flytta trots att han har tre år kvar på kontraktet.

Annons

Real Madrid funderer på att ge upp jakten på Cristiano Ronaldo och köpa…. Arsenals Alexander Hleb istället.

Bolton vill köpa Sporting Lissabons enorme defensive mittfältare, Miguel Veloso. Han kostar tydligen över 200 miljoner kronor och Manchester United är också intresserade.

Hmmm. Bolton eller United? Vad tror ni Veloso går om han får välja…

**********

Fredde Donc: Lugn i stormen. Det blir en hel del Doncaster före säsongsstarten i augusti. Klubben har, som du säger, gjort en fantastisk bedrift i och med uppflyttningen till the Championship.

**********

Signaturen ”Roggert” frågade efter förra bloggen hur britterna ser på EM och jag måste säga att turneringen knappts har nämnts i media.

Annons

OK, BBC och ITV kör lite reklam för att visa att man kommer att sända matcherna trots att England inte är med, men det enda jag sett i tidningarna var notiser om att David Trezeguet inte var med i den franska truppen samt att Henrik Larsson kom med i Lasse Lagerbäcks trupp. That’s it.

When Saturday Day Comes har i och för sig kommit ut med en bilaga som hjälper folk att hitta ett alternativt lag att stödja under turneringen och vi på the Observer (the Guardians systertidning) ska göra en bilaga till helgen.

Grabbarna jobbar på den här rubriken ”Euro 2008: Adopt a nation” och underrubriken: ”No Crouchy, no beer fights, no hopeless failure for England – it’ll be great! So who to support this summer? The Observer reports on the managers, the wonderkids and the WAGS competing for your love this summer.”

Annons

**********

Håller på att sammanställa guiden just nu. Om ni vet vilka de mest berömda spelarfruarna är i Turkiet, Ryssland och Rumänien är så skriv i kommentarerna nedan! För allt vad ni är värda…

**********

På the Guardian har läsarna röstat på vilket landslag de kommer att heja på under sommaren och topp fyra blev: Holland, Spanien, Tyskland (hur är det möjligt i det här landet) och… Sverige. Jajamensan. Kan det vara Freddies förtjänst?

**********

De engelska myndigheterna ska släppa 550 fångar efter halva fängelsestraffet eftersom fängelserna är för fulla. Herregud, var är det här landet på väg?

**********

Ny statistik om hur många engelsmän som egentligen spelar i Premier League. Under den just gångna säsongen så var det bara en tredjedel av alla spelare som var engelsmän.

Annons

Inte undra på att Fabio Capello var tvungen att inkludera en målvakt (Joe Lewis) från Peterborough.

Senast en spelare från tredje divisionen spelade för England var för 63 år sedan…

Publicerad 2008-05-28 10:16

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto