Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nytt lågvattenmärke för engelska förbundet

Christensons blogg

Kort inlägg idag men tänkte i varje fall berätta lite om vad som hände på Wembley igår för er som inte såg matchen (och jag hoppas verkligen ni hade något bättre för er på en onsdagskväll i maj än att titta på en träningslandskamp mellan England och USA).

**********

Till att börja med kan vi konstatera att de engelska fotbollsskribenterna inte har en susning när det gäller Fabio Capellos laguttagningar. Under Steve McClaren hade de i stort sett alltid rätt – men igår var de inte i närheten.

Ingen Dean Ashton i startelvan, ingen Gareth Barry, ingen David Bentley.

Istället fick vi se följande lag: James – Brown, Ferdinand, Terry, Ashley Cole – Beckham, Hargreaves, Lampard, Gerrard – Rooney, Defoe.

**********

Rooney såg trött ut igen och skapade inte mycket. Steven Gerrard var bäst på plan tillsammans med Owen Hargreaves och John Terry.

Annons

Det ser ut som om Rooney kommer att ha sin höftoperation nu och det är bara att hoppas att han kommer tillbaka helt frisk till säsongsstarten i augusti.

**********

Med största sannolikhet släpper dessutom Capello de övriga Chelsea och United-spelarna inför matchen mot Trinidad och Tobago på söndag.

Då för vi nog se mer av Gareth Barry (som var inhoppare igår och vars framspelning till Gerrards mål måste ha fått Rafael Benitez att slicka sig om munnen), Dean Ashton, Gabriel Agbonlahor och Theo Walcott.

**********

Terry efter att ha gjort mål igårkväll: -Om jag ska vara ärlig så var det här, med så många United-spelare omkring mig, tamigfan det sista stället jag ville vara i hela världen den här veckan men det kanske var det bra för mig i slutändan.

Annons

-Jag fick vara kapten för England och göra mål istället för attligga och fundera på straffmissen.

**********

Det kan man ju förstå, men sedan sa han något märkligt med tanke på att han just har missat en straff i en Champions League-final och sedan gjort mål i en betydelselös vänskapslandskamp mot USA:

-Im a big-game player…

Nåja, jag tror jag vet vad han menar och han var ju faktiskt suverän i Moskva före straffmissen.

**********

Det engelska fotbollförbundet fortsätter att slå nya rekord i inkompetens.

De har upprättat en oberoende kommitté för att behandla disciplinära frågor.

So far, so good.

Men igår kom kommittén fram till att inte bestraffa Sir Alex Ferguson och Carlos Quieroz för deras utbrott mot domaren Martin Atkinson och domarbasen Keith Hackett.

Annons

Häpnandsväckande med tanke på vad tränare som David Moyes och Martin O’Neill har fått för straff för mindre offensiva kommentarer.

Så vad gör fotbollförbundet? Jo, man funderar på att överklaga sin egen kommitté.

Jag har aldrig hört talat om något liknande. Vilken bananrepublik. Kamma till er, gentlemen.

**********

Och på tal om inkompetens. Wembley kostade nästan 10 miljarder kronor att bygga. Smaka på det. Nästan 10 miljarder!

Och ändå så har man inte ett högtalarsystem som fungerar. Det fungerade inte under FA Cup finalen och gick sönder igår igen när Kelly Rowland skulle sjunga den amerikanska nationalsången.

Patetiskt.

**********

Lite silly season:

Annons

Steve McClaren kan vara på väg att ta över Champions League-klara Twente. Herregud, förstår inte holländarna vilket misstag de håller på att begå?

Cardiff har tackat nej till två bud på 65 miljoner kronor för underbarnet Aaron Ramsey från Liverpool och Arsenal.

Brian McBride har lämnat Fulham för att flytta tillbaka till USA. Tung, tung förlust för Roy Hodgson.Mcbride var kanske hans bästa spelare tillsammans med Jimmy Bullard.

Jose Mourinho vill köpa Frank Lampard, Didier Drogba och Ricardo Carvalho nu när han tar över som Inter-tränare.

Juventus säger att Xabi Alonso i stort sett är klar för spel i Serie A nästa säsong.

Marcello Lippi har sagt att han inte tänker ta över Chelsea – eftersom hans engelska inte är tillräckligt bra.

Annons

**********

I morgon kommer jag att skriva min sista blogg för säsongen och ta ett två månaders uppehåll före den nya säsongen starter.

I morgon tänkte jag köra en säsongssammanfattning med bästa mål, bästa nykomling, bästa köp, bästa fotbollskanalsläsare, mest gnälliga fans på fotbollskanalen osv.

Kom gärna med förslag på dessa utnämningar och andra katagorier som kan vara värda att ha med.

Publicerad 2008-05-29 10:59

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto