POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
11å

Lärdomar från sommaren - del II

Idag fortsätter jag med del II av ”vad vi har lärt oss den här sommaren här i England” före en rejäl genomgång av the Championship på fredag (säsongen börjar på lördag).

Mycket trevligt med glada tillrop efter förra bloggen också. Tackar. Trevligt att vara tillbaka efter semestern som sagt.

Så vad har vi då lärt oss?

1. Jo, att det inte går så bra för Arsenal att hitta en ny verkställande direktör efter det att Keith Edelman fick sparken i maj. Jag har bestämt för mig att klubben sa att det skulle ta fyra veckor att hitta en ersättare. Först David Dein och sedan Edelman. Jag tror att det är något på gång med Arsenal och jag tror inte det är helt positivt.

2. Att Everton kanske har ännu större problem än Arsenal. Klubbens verkställande direktör Keith Wyness har avgått och Bill Kenwright kanske måste sälja. Dessutom har det ju inte gått så bra på transfermarknaden hittills.

3. Att vissa spelare inte har en aning hur supportrar tänkre. Jag tyckte nästan det var osmakligt när Emmanuel Adebayor kysste Arsenal-märket efter målet mot Real Madrid. Jag menar, han har ju snackat om att flytta/få mer pengar hela sommaren. Om en spelare som Gary Neville kysser United-märket kan jag förstå det, men Adebayor? Usch.

4. Att Southampton är en av Englands sämst skötta klubbar. Rupert Lowe är tillbaka – hur är det möjligt? – och fansen kan förbereda sig på ett förlustresultat på runt 70 miljoner kronor. Men för Micke Svenssons skull hoppas jag att det går bra.

5. Att Kenny Miller kommer att få det tufft att få Rangers-fansen på sin sida. Han är ju, trots allt, en före detta Celtic-spelare. Men jag förstår killen: allt måste ju vara bättre än ytterligare en säsong med Derby…

6. Att Lutons hela existens är i fara. De startar säsongen i lägsta proffsserien – League Two – med hela 30 minuspoäng. Gamle legenden Mick Harford är tränare nu och jag hoppas nästan på en mirakel-säsong från det forna storlaget. 30 poäng? Aj, aj, aj.

7. Att Obafemi Martins mamma dog i en hemsk olycka i Nigeria.

8. Att hans anfallskollega, Michael Owen, drabbades av påssjuka i maj och inte kunde träna på flera veckor.

9. Att, som en anonym läsare påpekade bland kommentarerna igår, Alexander Hlebs ursäkt för att flytta till Barcelona för att London var för ”hektiskt” var helt patetisk. Killen bodde i Hampstead, som känns som en liten trevlig, småby med den härliga parken Hampstead Heath runt hörnet, där man kan promenera i flera timmar utan att höra en bil.

10. Att Aston Villas försvarare Wilfred Bouma troligen inte kommer att spela mer i år efter den hemska fotskadan mot Odense. Nu är Martin O’Neill ute på en desperat jakt efter flera försvarare. Luke Young från Boro är ett hett rykte.

11. Att det finns ett samhälle i England som heter Booze. Småroligt.

12. Att Darren Bent faktiskt kan göra mål. Spurs-spelaren har sprutat in mål under försäsongen. Ska bli mycket spännande att se vad som händer när säsongen börjar.

Många av er vill att jag ska kommentera sommarens silly season och jag tänkte köra en sammanfattning och en topp-10 lista på de bästa köpen före Premier League-starten nästa vecka.

Publicerad 2008-08-06 kl 20:27
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto