Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
10å

Kan Nani ersätta Cristiano Ronaldo?

Vi kan väl bara hoppas att United-Portsmouth i gårdagens Community Shield inte var ett tecken på vilket underhållningsvärde den stundande Premier League-säsongen kommer att bjuda på (0-0, United vann 3-1 på straffar).

Matchen var nämligen inte speciellt rolig.

Men matchen var kanske ett tecken på hur United kommer att klara sig utan den skadade Cristiano Ronaldo de närmaste tre månaderna. Och Sir Alex Ferguson kan i så fall inte var helt nöjd med sina anfallsalternativ för tillfället.

Den enda som kan ersätta Ronaldo är Nani och han var även Uniteds bästa spelare igår. Nani är en fruktansvärt lovande talang. Han har grym teknik, han är grymt snabb och han har ett bra skott och bra passningsspel.

Problemet är bara att Ronaldo gjorde fler än en tredjedel av Uniteds ligamål förra säsongen. Nani gör aldrig 31 mål den här säsongen. Inte en chans. Gör han 15 så får han vara nöjd.

Han är nämligen inte riktigt lika snabb som Ronaldo, har inte riktigt lika bra teknik som Ronaldo och är inte riktigt lika bra målskytt som Ronaldo.

Och därför undrar jag inte om United kommer att få lite problem med målskyttet så här inledningsvis (om inte Berbatov, Henry eller någon annan målskytt dyker upp förstås).

**********

-Jag ska lära honom allt jag kan, sa Ronaldo när Nani skrev på för United.

Några månader senare delade de två spelarna en jacuzzi och fem prostituerade…

Jag vill knappast veta vad Nani lärde sig den kvällen.

**********

Undrar om Wayne Rooney har lärt Carlos Tevez allt han kan. I de två senaste matcherna har Tevez tappat humöret rejält och kunde lätt ha blivit utvisad.

**********

Fabio Capello var på plats igår och inspekterade inte bara spelarna (Crouch och Defoe bland annat) utan även planen. Tydligen har italienaren begärt att gräset ska vara 21 mm långt. Inte 20 och definitivt in 23-24, vilket tydligen är normallängden.

Kan tyckas patetiskt men har man en årslön på cirka 60 miljoner kronor så måste man ju ta några tuffa beslut…

**********

En nästan skrämmande statistik: Det här var Ryan Giggs 11:e Charity/Community Shield Match. Spelar en spelare två eller tre Shield-matcher så betyder det att man antingen har vunnit ligan några gånger eller spelat i en hel del FA Cup finaler. Men 11? Helt osannolikt.

En annan spelare har varit med i 11 Shield-matcher. Vet ni vem?

**********

Helgens minst överraskande målskytt? Kevin Phillips, som avgjorde Birminghams match mot Sheffield United i 93:e minuten. Han var på planen i 28 minuter, rörde bollen tre gånger och gjorde ett mål. Mannen är ett fenomen.

**********

Alla är väl glada att Gary Neville är tillbaka efter 17 skadedrabbade månader. Ja, alla utom Wes Brown då kanske…

**********

Enligt många läsare så kommer Uniteds Rafael da Silva och Arsenals Jack Wilshere bli hur bra som helst. Jag har inte sett dem själv så kan inte uttala mig men ska bli spännande att se om de får chansen i ligan den här säsongen.

Alltid svårt med talangfulla spelare. Blir de en Cristiano Ronaldo eller en Francis Jeffers eller kanske till och med en Nii Lamptey – ”the lost Pele”, som han också kallas. Läs mer om hans otroliga liv här

**********

Nästa blogg (tisdag eller onsdag) kommer att handla om sommarens bästa Premier League-värvningar.

Publicerad 2008-08-11 kl 15:03
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons