Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
10å

Nu kan det gå åt helvete för City

Så här i efterhand kan man nog säga att Svennis hade tur som fick sparken från Manchester City i våras. Klubben befinner sig i totalt kaos.

Stackars Mark Hughes. När han förhandlade med City i somras så fick han en massa garantier om hur mycket pengar Thaksin Shinawatra skulle spendera på spelare, hur City skulle satsa på att ta en Champions League plats och hur Thaksin skulle leda klubben i årtionden.

Nu – bara tio veckor senare – är klubben på ruinens brant. Jag vet inte vad jag ska tro om the Suns rapport att Hughes är på väg att lämna klubben, det kan vara sant men det kan också vara lite överdrivet.

Jag litar däremot på Ian Ladyman i The Mail och han skriver i dagens tidning att Thaksin har så lite pengar just nu att han tvingades låna 25 miljoner kronor av före detta ordföranden John Wardle förra månaden för att betala ut löner till klubbens anställda.

Det är ju helt katastrofalt. Har Thaksin inte ens 25 miljoner kronor att tillgå? Inte undra på att de försöker sälja Vedran Corluka till Tottenham bakom ryggen på Hughes (i slutändan fick dock Hughes sin vilja fram och det verkar som om Corluka stannar kvar).

Thaksin är naturligtvis den största skurken i den här härvan men Premier League-föreningen måste ta sitt ansvar också. Hur i hela friden kunde man godkänna Thaksin Shinawatra som en ”fit-and-proper-person” med tanke på att han stod anklagad för att ha förskingrat miljontals kronor under sin tid som thailändsk premiärminister.

Helt sjukt.

Allt som återstår nu för alla City-fans är att blunda, knäppa händerna och be en stilla bön att någon vettig (och rik, naturligtvis) person kliver fram och köper klubben.

**********

Olympisk feber här i England naturligtvis och the Sun är som vanligt överlägset när det gäller rubriksättningarna.

Det här är dagens rubrik efter guld i bassängen: The great crawl of China.

Geddit?

Lysande.

**********

Och för första gången sedan jag började blogga var det inte någon läsare som klarade min fråga: Vilken spelare, förutom Ryan Giggs, har spelat i 11 Community/Charity Shield finaler.

En ledtråd – ni måste gå tillbaka lite längre i tiden för att hitta svaret.

**********

Jag skulle egentligen ha skrivit om sommarens transfers idag – men det får nu bli i morgon istället.

Publicerad 2008-08-12 kl 12:07
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons