Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Wenger tappar greppet - och Chelsea imponerar

Christensons blogg

Premier League säsongen är bara en helg gammal och redan undrar man ju hur det står till med Arsene Wenger. Efter en ganska tafatt 1-0 seger hemma mot West Brom så började han prata i kryptiska existentiella frågeställningar.

-Vad är en buckla egentligen? frågade han förstummade reportrar.

Ingen visste vad de skulle svara så fransmannen fortsatte: -Är det att bli tolva i ligan och vinna ligacupen?

Hmmm. Lite oroväckande med en manager som undrar vad en buckla är…

Skämt åsido. Wenger reagerade – med all rätt – på de reportrar som undrar om han kommer få sparken så småningom eftersom han inte har vunnit något på tre säsonger.

Själv förstår jag inte hur någon kan ifrågasätta Wengers position och jag tror inte det finns en enda Arsenal-supporter som gör det. Jag är övertygad om att Arsenal är med i toppstriden i år också.

Annons

**********

Arsenal såg stundals vassa ut mot West Brom och Samir Nasri såg pigg ut men det är väl lite oroväckande att Jonathan Greening var bäste mittfältare på plan…

Adebayor såg loj ut och blev till och med utbuad vid ett tillfälle.

**********

Fyra lag imponerade på mig den här öppningshelgen: Chelsea, Aston Villa, Middlesbrough och Newcastle.

Mer om Middlesbough senare. Newcastle spelade kompakt och disciplinerat i 1-1 matchen mot United på Old Trafford. Båda nyförvärven Jonas Guiterrez (förutom filmningarna) och Fabricio Coloccini gjorde hyfsade debutmatcher, Damien Duff såg pigg ut som släpande anfallare och Obafemi Martins vass ut ensam på topp. Men vad skulle Newcastle vara utan Shay Given? Lysande.

Annons

**********

United-spelarna hade svarta armband på sig för att hedra materialförvaltaren Norman Davies som dog i somras. Han arbetade på Old Trafford i 23 år.

**********

Rodrigo Possebon hoppade in för United.

Qui?

**********

Luiz Felipe Scolari vill att Chelsea ska spela fotboll på brasilianskt vis den här säsongen och 4-0 mot Portsmouth var ingen dålig inledning. Nu tyckte jag visserligen att Pompey var riktigt dåliga men skulle United och Chelsea mötas just nu är jag övertygad om att Chelsea skulle vinna.

Jag tror dessutom att Scolari kan frambringa det bästa från svåra individer som Deco och Nicolas Anelka. Och då blir Chelsea livsfarligt.

**********

Hur f-n kan Rafa Benitez vilja sälja Xabi Alonso? Spanjoren var Liverpools klart bäste spelare i 1-0 vinsten mot Sunderland. Gjorde nästan mål från 50 meter och spelade fram Fernando Torres till målet.

Annons

Men annars var Liverpool dåliga och jag kan bara hålla med en av tabloiderna här, som jämförde Liverpool med Pamela Anderson: ”Has undergone some expensive surgery in recent times – but is still unlikely to return to glories of yesteryear.”

**********

Man fruktar ju för hur det ska gå för Hull men 90 minuter in på säsongen har man redan lika många segrar som Derby på hela förra säsongen: 1.

**********

Snygg kostym och silverslips för Paul Ince på Premier League debuten (otroligt nog den första svarta engelske tränaren i högsta divisionen) och 3-2 vinst på Goodison Park. Och detta alltså trots en darrig insats av Paul Robinson i Blackburn-målet.

Jag är dock riktigt orolig för Everton. Visst, David Moyes har några skadade spelare men truppen är skrämmande tunn.

Annons

Vad sägs om den här avbytarbänken igår: Turner, Baxter, Jutkiewicz, Gosling, Agard, Kissock, Wallace.

Medelåldern på den bänken? 18.4 år. Det håller inte i Premier League.

**********

Middlesbrough imponerade som sagt. Afonso Alves och Tuncay Sanli riktigt vassa framåt, två bra yttrar i Jeremie Aliadiere och Stewart Downing och en gigant i David Wheater i försvaret.

Alldeles för tidigt att såga Spurs men ju fortare man löser Berbatov-sagan desto bättre. Det kanske mest oroväckande med Tottenham i lördags var att Ledley King satt på bänken hela matchen. Tottenham behöver en frisk King för att vara med och slåss om en topp-4 placering. Med Michael Dawson blir det ”mid-table mediocrity” den här säsongen också. I bästa fall.

Annons

Alan Hanson sågade Spurs i fem minuter på Match of the Day i lördags.

**********

Lite beröm dock för Johan Elmander från Alan Shearer på samma programm.

Både Shearer och Hansen tror för övrigt att Chelsea kommer att vinna ligan den här säsongen.

**********

Efter senaste bloggen var det någon som undrade vad som har hänt med underbarnet Jerome Thomas. Kollegan Rich på the Guardian hävdar att Thomas är en av de sämsta spelarna han har någonsin sett, men Harry Redknapp har just givit honom en ny chans och ett årslångt lån på Fratton Park. Ska bli intressant att följa.

Publicerad 2008-08-18 01:13

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto