Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Är John Terry verkligen rätt lagkapten?

Christensons blogg

Så Fabio Capello har äntligen bestämt sig. Efter att ha provat John Terry, Rio Ferdinand, Steven Gerrard och Gareth Barry som lagkaptener i träningsmatcherna har italienaren givit hedersuppdraget till Chelsea-spelaren.

Jag måste säga att jag är förvånad. Jag trodde att italienaren skulle välja den marginellt smartare men betydligt mer fotbollstänkande Rio Ferdinand. Men istället blev det alltså brunkaren John Terry.

Terry, som går under smeknamnet Shrek, är så engelsk man kan bli som fotbollsspelare: 80% hjärta, 20% teknik.

Missförstå mig inte, Terry är en av europas bästa mittbackar när han är i form, men vill Capello verkligen ha en lagkapten som parkerar på handikapp-platser när han äter lunch, som urinerar på golvet på nattklubbar och som har blivit anklagad för att ha spottat på en motståndarspelare?

Annons

Tydligen.

**********

Vad tycker ni? Hade Ferdinand varit bättre? Eller varför inte Gerrard eller till och med Wayne Rooney?

**********

Tar en titt på Capellos troliga laguppställning inför onsdagskvällens match mot Tjeckien och man får ju inte direkt känslan av att det här är ett lag som kan vinna VM 2010.

Döm för er själva (4-1-3-2)

James – Brown, Ferdinand, Terry, A Cole – Barry – Beckham, Gerrard, Lampard – Rooney, Heskey

Några tidningar tror att David Bentley spelar i stället för Beckham på högerkanten och det är bara hoppas att de har rätt. Beckham har väl ändå gjort sitt på landslagsnivå nu?

**********

Är Hector Cuper verkligen förbundskapten för Georgien nuförtiden?

Annons

How they mighty have fallen…

**********

Mikael Silvestre till Arsenal? Intressant – och jag antar att han är ett bättre alternativ än Philippe Senderos. Undrar dock om Sir Alex Ferguson godkänner en försäljning till Arsenal?

Det gick ju inte så bra för Liverpool när de ville köpa Gabriel Heinze förra sommaren. Men å andra sidan är Heinze bättre än Silvestre och dessutom så hatar Ferguson Liverpool mer än Arsenal…

Publicerad 2008-08-20 10:47

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto