Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Arsenal-kris med långa bollar på Adebayor

Christensons blogg

Har suttit och funderat ett tag nu men jag kan inte komma ihåg när jag senast såg Arsenal så här dåligt. I förlustmatchen mot Fulham i lördags så saknade laget balans, idéer, vilja och mental styrka.

Men kanske blir det så när man har en tränare som vägrar att köpa dyrt även om han har pengar, en kapten som gråter och sparkar på reklamskyltar om lagkamraten drar på sig en straffspark på St Andrews och två anfallare som bråkar med varandra.

Att en av de där två anfallarna har antytt att han vill lämna klubben hela sommaren samt det faktum att det sjunkande skeppet inte har någon verkställande direktör sedan Keith Edelman stack gör ju inte saken bättre.

Emmanuel Eboue på mittenmitt? Har Arsene Wenger helt tappat fattningen?

Annons

Stort grattis till Fulham och Roy Hodgson. En helt fantastisk vinst.

**********

Lee Dixon var gästtyckare på BBC på söndagskvällen och attackerade Arsenal och lagkaptenen William Gallas något brutalt. Tydligen hade han varit på plats på Craven Cottage och vänt sig om och sagt till Tony Adams: -Where is the leadership coming from?

Frågan var retorisk…

**********

Massor med drömelvor – eller fantasy football som vi kallar dem här – i England också naturligtvis. The Daily Telegraph har fått Jose Mourinho att ta ut sitt lag och han tog faktiskt med Gallas, trots alla problem de två hade när Gallas lämnade Chelsea för Arsenal.

**********

På tal om Chelsea så blev det mycket riktigt tufft mot Wigan men man vann till slut med 1-0. Och var det någon där ute som inte trodde att Deco skulle klara sig i Premier League?

Annons

**********

Bäst på plan (i varje fall i första halvleken) var min nya favoritspelare, Wilson Palacios. Jag kommer ihåg att jag småskrattade när det uppstod rykten om att Manchester United kunde vara intresserade av att köpa mittfältaren, men nu förstår jag verkligen varför.

En gudabenådad spelare som faktiskt provspelade med Arsenal före han skrev på för Wigan. Ytterligare ett bevis för att Wenger håller på att tappa greppet?

**********

Frank Lampard utbuad igår av Wigan-fansen som inte tyckte han spelade speciellt bra för landslaget mot Tjeckien.

Jag tycker faktiskt riktigt synd om Lampard för nu har det skapats en trend som gör att det är tufft att bua ut Lampard, även om han spelar för Chelsea.

Annons

Okej, han kanske inte har varit helt lyckad för landslaget den senaste tiden men det här är en spelare som alltid ger allt för sitt lag. Han förtjänar bättre.

**********

Alan Curbishley såg knäckt ut efter gårdagens 3-0 förlust mot Man City. Han erkände dessutom att han kan tvingas sälja Anton Ferdinand till Sunderland den här veckan.

**********

För City och tränaren Mark Hughes var det den roligaste dagen på väldigt länge. Ägaren Thaksin Shinawatra var på besök och West Ham spelades ut.

Stephen Ireland har slängt peruken och rakat sig. Resultatet? Han ser ut som en ung Antoine Sibierski och spelar som en snabb Sibierski – vilket sannerligen inte är något dåligt betyg.

Annons

**********

Signaturen Torsten undrar var Andy van der Meyde har tagit vägen och jag kan meddela att han fortfarande tillhör Everton men är ”skadad” just nu. Jag skriver ”skadad” eftersom ingen vet om det verkligen är så. Kanske är det så att David Moyes vägrar att ta ut honom efter alla disciplinära problem holländaren har haft.

Det senaste jag hörde är att han ska vara tillbaka om två veckor.

**********

Kul att Stoke slog Aston Villa i en kanonmatch (3-2). Vore bra om vi slapp ha ett ”Derby” i ligan den här säsongen som förlorar i stort sett varenda match.

Ricardo Fuller är en skön typ. En grymt bra spelare (som gjorde ett av målen mot Villa) och i lördags gick han ut och sa att han hade bjudit in landsmannen Usain Bolt till Stoke.

Annons

-Stoke har en hel del att erbjuda. Jag känner Usain riktigt bra och vi kunde hitta på en massa kul här i Stoke. Jag vet inte hur bra han är på fotboll men han är en grymt bra dansare. Vi kanske kan gå på klubb i Stoke.

Ha ha ha. Usain Bolt på en nattklubb i Stoke. Tjejerna skulle bli som galna.

Men det kanske aldrig blir av. Kan tänka mig att det finns några andra ställen på det här jordklotet där Bolt vill fira sina tre OS-guld hellre än i Stoke…

**********

Liverpool spelade riktigt dåligt mot Middlesbrough men vann ändå med 2-1. Laget kan dock inte fortsätta att ha lika mycket tur. Nu stundar dessutom matcher mot Villa (borta) och Manchester United (hemma) och då får vi en mycket bättre värdemätare på var laget står någonstans.

Annons

Jag undrar dessutom vad Rafael Benitez tyckte om att hans fru skvallrade till en tidning att Liverpool-tränaren har lärt sig engelska genom att titta på komedi-serien Only Fools and Horses.

**********

Jag tror fortfarande att Gareth Barry kan gå till Liverpool före den 1:a september. Jag tror att Benitez kan få klartecken att köpa Barry om Liverpool slår Standard Liege på onsdag och går vidare till Champions League-gruppspelet.

**********

Ser riktigt tungt ut för Spurs så här inledningsvis.

En arbetskollega som var på White Hart Lane konstaterade följande: -Tänk om man kunde göra en spelare av Aaron Lennon och (fd Spurs-spelare) Andy Reid.

-En spelare som är ursnabb men som inte kan slå inlägg för allt han är värd och en spelare som är småtjock men har fantastiska inlägg.

Annons

**********

Sunderland ser riktigt bra ut faktiskt. En sak som jag undrat tidigare: när blev Nyron Nosworthy en grymt bra back? Och vad händer om de köper Anton Ferdinand? Petas Nosworthy då? Hoppas inte det.

**********

Newcastle har tagit fyra poäng från två matcher – och Jonas Gutierrez ser grymt bra ut – men det verkar som om publiken uppe på Tyneside helt plötsligt är svårflörtad.

Inte ens utsålt mot Bolton.

Hur var det toon? Var du där? Vad var det för stämning?

Publicerad 2008-08-25 02:01

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto