POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
11å

En hyllning till Tino Asprilla

I dessa dagar då spelare sällan säger något intressant till media så njuter jag när the Observer rapporterar om det senaste utbrottet från allas våran Faustino Asprilla, den gamle Newcastle-legenden.

Nyligen undrade jag om Steve McClarens holländska dialekt var det värsta jag sett (eller hört) men jag sitter nu här och undrar om inte Asprillas kommentarer slår det (lite bakgrund: Asprilla är anklagad för att ha skjutit mot säkerhetsvakter som vägrade släppa in en buss full med tjejer till hans ranch).

Så här sa tydligen Asprilla: -Jag funderar allvarligt på att ändra hudfärg. Jag vill inte vara helt vit men jag kanske kunde vara kaffe-färgad, eller gul eller till och med grå. Jag är stolt över vem jag är men jag vill inte vara svart ett tag, så jag kan ta reda på om det är orsaken folk säger allt det här om mig. Men efter det skulle jag gärna vara svart igen.

Asprilla har dessutom fått nog av att stå i rampljuset: -Jag behöver inte allt det här. Vem vet, kanske jag öppnar ett bageri. Allt jag är ute efter är ett liv utan idioter.

Fullkomligt lysande.

**********

Jag såg inte matchen mellan United och Portsmouth igår kväll men det är alltid oerhört starkt att vinna på Fratton Park. Och det utan någon som helst bredd i laget (Cristiano Ronaldo, Nani, Ryan Giggs). Det ska nog gå bra för United i år också…

**********

På tal om galna före detta Newcastle-spelare så påminde Asprilla mig om Temuri Ketsbaia (och signaturen Swedish Mag har rätt – det finns oändligt många georgier med fotbollsvärldens bästa namn). Kommer ni ihåg det här raseriutbrottet efter ett sent mål mot Bolton i januari 1998?

**********

Och här är en godbit för er som saknar Asprilla lika mycket som jag gör.

**********

Och slutligen såg jag att det diskuterades efter min förra blogg om Robin van Persie är en spelare av världsklass. I mitt tycke är han inte det – inte än i varje fall.

Han har potentialen men ta en titt på den här otroliga statistiken: på fyra år med Arsenal har den skadebenägne holländaren spelade 90 minuter i Premier League endast 14 gånger.

14 hela ligamatcher på fyra år alltså. Helt otroligt.

Och då känns det som om han knappt har varit värd de 40 miljoner kronor Wenger spenderade på honom…

Publicerad 2008-08-26 kl 11:14
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto