Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vad håller Rafa Benitez på med?

Christensons blogg

Egentligen har allt gått enligt planerna för Rafa Benitez den här säsongen: två raka vinster i ligan och avancemang i Champions League.

Bara en liten detalj stör: Liverpool har spelat beklämmande dålig fotboll.

Och om fotbollens värld hade varit rättvis så hade Benitez lag blivit utslaget mot Standard Liege i Champions League och haft två poäng i ligan efter oavgjorda resultat mot Sunderland och Middlesbrough.

**********

Jag har skrivit förut att Benitez har matjord i fickorna – och det verkar fortfarande stämma. Men för att vinna ligatitlar behöver man mer än tur. Då måste man ha ett bra lag som spelar – i varje fall då och då – bra fotboll.

Annons

Var Benitez hjälpreda Pako Ayestaran – som avgick förra sommaren – verkligen så viktig? Jag tycker då i varje fall att laget har gått tillbaka sedan dess och man kan ju inte alltid lita på Steven Gerrard och Fernando Torres, som man gjorde förra säsongen.

**********

Insatserna mot Sunderland, Boro och Liège (x2) har varit så idéfattiga att de påminner om Gerard Houlliers sista dagar.

Och jag måste säga: trots alla dessa hundratals miljoner pund som Benitez har spenderat på spelare, är verkligen hans elva igår så pass mycket bättre än Houlliers sista startelva i maj 2004 (speciellt med tanke på att spelare som Gerrard, Hyypiä, Hamann, Owen etc var fyra år yngre då)?

Annons

Benitez: Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel, Aurelio, Kuyt, Gerrard, Alonso, Benayoun (Babel, 61), Keane (El Zhar, 83),Torres (Plessis,119)

Houllier: Dudek, Finnan, Carragher, Hyypiä, Riise, Murphy,Hamann, Gerrard, Kewell, Heskey, Owen

Vad tycker ni? Dags för Benitez att avgå?

**********

Och nu ska Gerrard opereras för en ljumskskada. Han blir borta minst två veckor. Fabio Capello måste vara rasande med tanke på matcherna mot Andorra och Kroatien.

Och det ser inte speciellt bra ut för Liverpool heller. Till helgen väntar Aston Villa borta och efter uppehållet Manchester United hemma. Gerrard kan missa båda matcherna.

**********

Arsenal krossade Schteve McClarens FC Twente och spelade riktigt bra. Ska bli mycket intressant att se vad det resultatet betyder för fortsättningen av säsongen. Kan det ha givit ungtupparna det självförtroende som behövs för att lyckas i Premier League? Eller kommer Newcastle att göra livet surt för Wenger igen på lördag kväll?

Annons

Men med Cesc Fabregas i laget så får man utgå från att Arsenal tar tre poäng mot Newcastle. Förra säsongen vann Arsenal mot Newcastle med 3-0 både i ligan och i cupen på The Emirates.

**********

Transfers som har gått igenom eller håller på att gå igenom:

Chelsea – Robinho
Spurs – Roman Pavluychencko
Man Utd – Dimitar Berbatov
Arsenal – Jonathan De Guzman
Man City – Shaun Wright-Phillips

Och så…

Everton – er, Segundo Castillo och Lars Jacobsen

I pray for David Moyes.

**********

Och den här artikeln kanske inte var precis vad Spurs-fansen ville läsa om 150 miljoner kronors Pavlyuchenko…

Publicerad 2008-08-28 11:32

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto