Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Patetiskt Newcastle har gjort det igen

12å

Helt galen dag på the Guardian igår. Orsaken: Newcastle. Resultatet: så där.

Det började redan på morgonen då ryktena om Kevin Keegan satte igång. Keegan hade träffat Newcastles ägare Mike Ashley och, enligt Sky Sports News, fått sparken.

Detta hävdade Sky Sports News ända fram till på kvällen då Newcastle kom ut med ett officiellt meddelande som sa att Keegan inte hade fått sparken utan att han ”var en viktig del av Newcastles framtid”.

Det innebar att vi fick göra om tre sidor på extremt kort tid och istället sätta vaga rubriker som ”Keegan on the brink”.

ANNONS

Det här vet vi dock: Keegan sa till goda vänner på förmiddagen att han hade fått sparken samt det faktum att Keegan inte var på plats under gårdagens träning.

Det här är min tolkning: Keegan mötte Ashley på söndagen och måndagen. Keegan var arg eftersom han hade blivit lovat fyra eller fem nya spelare – men fick bara en, Xisco (Ignacio "Nacho" Gonzalez lånades in). Ashley var arg eftersom han ville sälja eller byta bort Joey Barton. Keegan var arg eftersom Dennis Wise sköter alla affärer och Keegan blir knappt informerad.

De två började bråka och antingen så sa Ashley att Keegan skulle få sparken eller så sa Keegan att han skulle avgå.

Nu är allt bara ett spel för galleriet. För efter mötet så måste Ashley ha förstått att fansen var ursinniga på honom för att han ens hade kommit på tanken att sparka Keegan. Tusentals fans hade slutit upp vid St James’ Park och skapat lynchstämning och sjungit ”sack the board”. Så den synen kan ha fått Ashley att ändra sig.

ANNONS

För Keegans del är det inte omöjligt att han hotade med att avgå i stridens heta – som han gjorde som engelsk förbundskapten hösten 2000 – och sedan insåg att han inte skulle få någon ersättning om han avgick.

Hur som helst kan vi konstatera att Newcastle är en klubb i kris. Och det är inte första gången om vi säger så. Nu skrattar hela England åt klubben igen.

Hur kommer det att sluta? Ingen aning, men jag tror ju inte att Keegan kommer att lämna Newcastle utan att få åtminstone en del av sin 100-miljoner kronors ersättning han har rätt till om han får sparken.

Och Ashley lär knappast våga sparka Keegan nu för då får han kanske aldrig fansen på sin sida igen.

ANNONS

Mitt tips är att Keegan går med på att säga att han avgick om han får åtminstone hälften av de 100 miljonerna. Jag kan inte tänka mig att han kan stanna i klubben efter det här – inte på lång sikt i varje fall.

Swedish Mag, toon, vad tror ni om det hela?

Och: är Newcastle den sämst skötta klubben i hela England om man ser på de tio senaste åren? Eller står Leeds i särklass där? Eller Liverpools amatör-amerikaner?

**********

Den före detta Newcastle-spelaren John Beresford (snacka om en blast from the past…) sammanfattade nog vad de flesta runt Newcastle känner när han sa: -I can’t tell you how bad this will be for the club. This could be devastating for Newcastle. Kevin Keegan had put the club back on track again – the fans were starting to feel pride in the club again.

ANNONS

**********

Återigen får jag skjuta på det sämsta Premier League laget. Det händer för mycket intressant här i England just nu för att köra en sådan grej. Fick dock ett mejl från Mårten Hellqvist som försvarar William Pruniers insatser för United. Intressant…

**********

Det var många bland kommentarerna igår som undrade varför jag inte tyckte lika illa om Robinho som Dimitar Berbatov. Av två anledningar:

1. Jag har inte sett lika mycket av Robinho och vet inte om han har gått runt och sett ut som världens största surpuppa de senaste sex månaderna

2. Det faktum att Real visade med all tydlig önskvärdhet den här sommaren att de hellre ville ha Cristiano Ronaldo i laget än brassen. Och sedan när man inte fick Ronaldo så sa man åt Robinho att han måste stanna i klubben: då skulle jag nog också bli lite smågrinig (även om jag nog inte skulle kalla till en presskonferens för att berätta för alla att jag var lite smågrinig…).

ANNONS

**********

Didier Drogba tillbaka på planen efter sin knäskada. Bra nyheter för alla i Chelsea – förutom möjligen Nicolas Anelka.

Publicerad 2008-09-03 kl 01:31

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto