Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Helt rätt av Curbishley och Keegan att avgå

Christensons blogg

Hade egentligen tänkt att låta det sämsta Premier League-laget någonsin (torsdagens blogg, se nedan) ligga kvar till Englands match mot Andorra på lördag, men det har ju hänt en del sedan i torsdags…

Alan Curbishley och Kevin Keegan har avgått på grund av att de inte fick bestämma över vilka spelare som klubbarna köpte. Helt rätt.

Hur f-n kan West Ham och Newcastle anställa lik som Dennis Wise och Gianluca Nani som fotbollsdirektörer och tro att de ska veta bättre vilka spelare som laget behöver?

Det är ju så idiotiskt att man kan börja gråta.

Jag kommer att sakna Kevin Keegan mycket. En ärlig människa med ett stort hjärta. Även Curbishley har alltid uppträtt korrekt och gjorde ett fantastiskt jobb med Charlton och, stundtals, med West Ham.

Annons

Och jag har egentligen inget emot Newcastle eller West Ham men nu hoppas jag faktiskt att det går riktigt dåligt för dem ett tag så att ägarna lär sig en läxa.

Och vem vill ta över dessa klubbar nu? Newcastle kanske kan få Gus Poyet, som är den avskyvärde Dennis Wises polare, men Harry Redknapp och Slaven Bilic har redan tackat nej till West Ham-jobbet.

**********

Och man måste ju ifrågasätta vilka affärshjärnor Mike Ashley och islänningarna i West Ham egentligen har. Visst, jätteframgångsrika affärsmän – men de verkar inte ha en aning om vad det kostar att driva en fotbollsklubb.

De senaste två åren har vi sett nya ägare komma in och köpa klubbar som West Ham, Newcastle och Manchester City. Ägarna har spenderat massor med pengar i början (vad sägs om 60 miljoner kronor för Luis Boa Morte i january 2007??????????) för att sedan inse att det inte håller i längden. Då har det helt plötsligt börjat sälja spelare bakom ryggen på tränarna.

Annons

**********

Och jag kan bara hålla med Glenn Roeder – fd Newcastle spelare och tränare – när han sa så här på Radio Five Live igår morse:

"The club is a tragedy and it goes from one disaster to another. When they talk about Newcastle being a great club, it’s only great for one reason – because it has great supporters."

**********

Andorras spelare har anklagat Wayne Rooney för att vara arrogant inför VM-kvalmatchen i Barcelona på lördagkväll. Enligt Andorras ”enforcer”, Oscar Sonajee, så förolämpade Rooney honom hela tiden – ofta med hjälp av F-ordet och sa bland annat ”jag är en stjärnspelare” och attackerade honom när bollen inte ens var i närheten.

Annons

Kan bli en intressant match på lördag trots allt… I matchen då Sonajee och Rooney bråkade – för ett och ett halvt år sedan – så stod det ju 0-0 i halvtid och England blev utbuat av de egna fansen.

Tänk om Fabio Capello tappar poäng mot Andorra. Ha ha ha.

**********

Signaturen ”Toon” undrar vad som hände med Branislav Ivanovic, som Chelsea köpte för runt 120 miljoner kronor i januari 2008. En riktigt bra fråga. Jag kan bara utgå från att Chelsea tyckte att de behövde en östeuropeisk back (som Vidic och Skrtel) men insåg efter de hade köpt honom att han inte var tillräckligt bra.

Han har alltså inte spelat en enda minut för Chelsea! Jag vet att han har spelat flera reservlagsmatcher och mot Wigan så nådde han sin största Chelsea-framgång hittills. Han satt på bänken.

Annons

Inte illa för 120 miljoner kronor. Lite Per Krøldrup-varning kanske…

**********

Signaturen ”Arsenaaal <333” undrar hur Porto kan vara med i Arsenals Champions League-grupp efter att ha blivit utkastat av Uefa under sommaren.

Porto var ju inblandat i en mutskandal och kommer troligen att fällas så småningom men den portugisiska utredningen var inte klar i början av 08-09 säsongen så Porto fick vara med i Champions League ändå.

**********

Signaturen ”Swedish Mag” undrar om man kan framställa en lista på vilka lag vi på the Guardian skriver mest om – men det är tyvärr omöjligt. Däremot kan jag definitivt säga att vi har tyckt att Newcastle-storyn är hetare än West Ham-storyn och det beror delvis på att Newcastle som klubb är mer fascinerande men kanske mest på att det rör sig om Kevin Keegan, en legend.

Annons

**********

Vad har hänt med Mark Hughes? Mannen som hittils har varit en av Premier Leagues mest ödmjuka tränare? Men ge killen några biljoner och han är plötsligt en av Premier Leagues kaxigaste tränare.

Eller vad sägs om det här från igår (omöjligt att översätta, jag kan bara säga att blow smoke up your own arse är precis samma sak som ”blow your own trumpet”.)

“I’ve been working in the Premier League for the past four years, it’s the hardest league in the world and, in fairness, I did an exceptional job at my last club. I know I’m good at what I do and that’s not me just blowing smoke up my own arse.”

**********

Många roliga förslag från er läsare på spelare som skulle varit med i det sämsta Premier League-laget/eller truppen.

Annons

Björn Tore Kvarme (given), Sean Dundee, Peter Markstedt, Steve Marlet, Ricardo (United-målvakt), Andreas Johansson, Gaizka Mendieta, Phil Babb, Niklas Gudmundsson (tack Wayne), Patrik Andersson (som mittfältare!), Nicky Tanner (Ha ha ha) och Rigobert Song. Vilket gäng.

Och, som signaturerna Derby och Cerpa påpekade, hela Derby-truppen från förra säsongen…

Michael Svensson skulle dock inte varit med, trots att han har varit mycket skadad. ”The killer” är en fenomenal spelare.

Publicerad 2008-09-05 12:43

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto