Vinst mot Andorra men ”bråk” mellan Capello och Cole

Christensons blogg

England slog Andorra med 2-0 i Barcelona på lördagkvällen men underhållningsvärdet var endast marginellt högre än när Sverige segade sig fram till ett 0-0 resultat i Tirana.

Vi fick i varje fall se två mål av inhopparen Joe Cole (varför får han inte spela från start?) och några imponerande framstötar från Theo Walcott.

På minussidan: Joleon Lescotts försvarsspel (Rio Ferdinand måste bara bli frisk till onsdagens match i Zagreb mot Kroatien), Stewart Downings värdelösa kantspel och Wayne Rooneys fullständigt fruktlösa försök att göra mål mot en nation rankad 186 i världen.

**********

Så här såg startelvan ut: James – Johnson, Terry, Lescott, A Cole – Walcott, Lampard, Barry, Downing – Rooney, Defoe.

En positiv startelva med tre offensiva krafter på mittfältet och två anfallare.

Problemet var bara att spelet inte fungerade… Efter 15 minuter av fantastiskt kantspel av Walcott och en halvchans för Defoe så såg vi mest långbollar från John Terry i första halvleken. Bedrövilgt och nästan pinsamt dåligt mot ett lag av så katastrofal kvalitet.

Joe Cole och Emile Heskey kom in efter halvtid (för Downing och Heskey) och min favoritspelare i det engelska landslaget (Cole) gjorde två mål på tio minuter – och så var matchen över.

Ja, förutom då ”bråket” mellan Capello och Cole och Rooney. Jag skriver ”bråket” eftersom jag tycker att de engelska tidningarna har förstorat upp en incident mellan Capello och spelarna en bit in på andra halvleken då förbundskaptenen skällde ut dem för att de hamnade för långt ner på planen.

**********

Bråk eller inte, men det verkar inte som om Capello är speciellt förtjust i Cole. Så här sa han om mannen var smål hade räddat honom från att bli lynchad av de engelska supportrarna: -Ja, jo, jag måste tänka på vad jag ska göra med Joe (inför matchen mot Kroatien). Han är väldigt bra för sig själv och väldigt bra för oss för tillfället men matchen mot Kroatien kommer att bli annorlunda.

**********

Största problemet är dock Rooney. Att jämföra Rooney från EM 2004 – då han sprang sönder europas bästa försvar innan skadan – och Rooney från i lördags är nästan omöjligt. Det är inte alls samma spelare. I lördags var han mer Lasse Nilsson än Wayne Rooney…

**********

Före matchen mot Andorra hade Capello rasat mot den kritik han och laget hade fått från bland annat Harry Redknapp efter träningslandskampen mot Tjeckien. –Jag begär mer respekt! Jag kritiserar inte deras lag och då ska inte de kritisera mitt lag.

Efter matchen mot Andorra hade News of the World, englands mest lästa söndagstidning, följande rubrik och underrubrik:

Respect, You?

Not while you need a supersub to beat a bunch of part-timers…

**********

Skottland, som slog Frankrike två gånger i kvalet till EM, inledde VM-kvalet med en… 1-0 förlust mot Makedonien. Ouch!

Fast det är klart, George Burley har ju inte världens bästa spelarmaterial att jobba med: