POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
11å

Vad höll Alex Ferguson på med?

Jaha, jag får börja med att erkänna att jag var helt fel ute igen i fredagens blogg (som många Liverpool-supportrar glatt påpekade bland kommentarerna från runt klockan halv fyra svensk tid på lördagen).

Så här skrev jag före Liverpool-United: ”Liverpool-United på lördagförmiddagen. Det är sådana här matcher som Liverpool måste vinna för att ha en chans… nej, jag klarar inte att fullborda den meningen… Ha ha ha. Liverpool kommer ju inte att vinna.”

Anledningen till dessa rader var att Rafa Benitez hade tagit en enda poäng på åtta ligamatcher mot United sedan han kom till England 2004. På dessa åtta matcher hade inte en enda Liverpoolspelare gjort mål.

Men efter Ryan Babels felträff (för det kan väl inte finnas en enda fotbollsälskare där ute som kan påstå att han siktade där bollen hamnade) så är det ingen här i England – och framför allt inte på Merseyside – som bryr sig om den där statistiken.

Liverpool vann välförtjänt, skapade massor med chanser och kunde också njuta av en pigg debut av vänsteryttern Albert Riera. Han såg teknisk, stark och löpvillig ut.

Men vad höll Sir Alex Ferguson på med? Före matchen fick vi reda på att United skulle spela 4-3-3 framåt men i själva matchen blev det 4-4-2 med Wayne Rooney på höger mittfält och Anderson på vänster mittfält. Det var som att se England under Steve McClaren. Fyra spelare som vill spela centralt och sedan sprang omkring och störde varandra.

Och detta med Nani på bänken alltså…

**********

Ferguson hade rätt som sa att hans lag försvarade ”like a Conference (femte divisionen) team” men fel när han hävdade att domaren gjorde ett misstag som visade ut Nemanja Vidic för attacken på Xabi Alonso. Han fick sitt andra gula kort för det påhoppet men faktum är att båda hans gula kort kunde ha varit röda.

**********

United på 13:e plats just nu och nästa vecka väntar Chelsea på Stamford Bridge.

The good news: tidningarna här i England skriver att Cristiano Ronaldo kommer att kunna vara med nästa helg, på bänken i varje fall.

The bad news: Vidic är avstängd.

**********

På tal om Chelsea: Grym insats och vinst med 3-1 mot Man City och Robinho på lördagkvällen. Jag tyckte expertkommentatorerna på BBC överdrev en aning när de jämförde ytterbackarna Ashley Cole och Jose Bosingwa med Roberto Carlos och Cafu – men det ligger lite i det de säger.

Luiz Felipe Scolari spelar en offensiv fotboll med attackerande ytterbackar som Chelsea-fansen nog inte har sett sedan Glenn Hoddles dagar som tränare på mitten av 90-talen. Vilken skillnad mot Jose Mourinhos och Avram Grants fotboll.

John Terry blev utvisad mot City men utvisningen var hård och Chelsea kommer att överklaga. Jag tror att Terry spelar mot United nästa helg.

**********

Fantastiskt frisparksmål av Robinho men sedan såg vi inte mycket av honom. Det kanske är som Paul Wilson skrev i the Observer: ”The question is whether City can change their DNA, to stop being, well, a joke”.

**********

Newcastle-Hull 1-2. En katastrof. Varken Mike Ashley eller Dennis Wise var på plats och det var kanske lika bra det. Ilskan var så påtaglig runt St James’ Park i lördags att de till och med kunde blivit attackerade.

Och nu vill alltså Ashley sälja klubben. Kan vara bäst för alla parter, tror jag.

I lördags hyllade fansen Kevin Keegan och sjöng ”Stand up if you hate Ashley”. Hela St James’ stod upp.

På ett av plakaten stod det: WANTED for crimes against Newcastle United: Mike ”Fat face” Ashley, Dennis ”Rat face” Wise – last seen being clueless and interfering in the vicinity of St James. REWARD OFFERED.

På ett annat: COCKNEY MAFIA OUT

Ändå över 50 000 på St James’ i lördags. Imponerande.

**********

Newcastle-mittfältaren Danny Guthries attack på Craig Fagan (han försökte sparka ner Hull-spelaren två gånger – och lyckades andra gången) i slutminuterna är bland det värsta jag sett. Det måste helt enkelt ha brunnit i huvudet på honom.

Vad ville han åstadkomma? Ingen vet, men helt plötsligt har Newcastle fått en ny Joey Barton (och likheter finns ju mellan Guthrie och Barton: tuff mittfältare, No8, har bott i Liverpool, hjärnsläpp…)

**********

Matchen mellan West Brom och West Ham såg ut som en match på Tipsextra från 70-talet. Inget av laget hade nämligen någon reklam på tröjorna.

West Brom förhandlar fortfarande med olika företag medan West Hams sponsor, XL, gick i konkurs förra veckan.

Det kan inte ha varit speciellt roligt för Gianfranco Zola att sitta på läktaren på the Hawthorns: 3-2 förlust, en backlinje med Neill, Davenport, Upson och Ilunga samt Dean Ashton skadad efter 19 minuter.

Kan bli uppförsnacke för den lille italienaren på Upton Park…

**********

Bra debut av Jonas Olsson för West Brom. Han har fått mycket beröm av de engelska tidningarna med höga betyg för insatsen.

**********

Ny Theo Walcott dominans när Arsenal krossade Blackburn med 4-0. På bortaplan. Emmanuel Adebayor hat-trick och bra, kvickt spel av Arsenal. Såg lovande ut.

Arsenal är trea och… Hull fyra. Lysande.

**********

Everton slog Stoke med 3-2 på söndagen i en riktigt bra match och det viktigaste (för Everton i varje fall) var att Tim Cahill var tillbaka från skada, tidigare än väntat.

Men nu har Everton sju matcher på 22 dagar och jag är inte säker på att truppen är tillräckligt bred för att klara det.

Säga vad man vill om Rory Delap men hans inkast är fullständigt livsfarliga. 35-40 meter.

**********

Allt detta har hänt alltså och i morgon, tisdag, börjar Champions League.

Publicerad 2008-09-15 kl 00:44
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå