Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uniteds måltorka, Terrys röda kort och Wengers utbrott

Christensons blogg

Tog en paus i bloggandet igår, onsdag, och herrejösses vad mycket som har hänt sedan i tisdags.

United måltorka fortsätter (0-0 mot Villarreal)men alla rubriker här i England handlar om Cristiano Ronaldo, som gjorde sitt första inhopp för säsongen. Det har varit mycket skriverier om hur United-publiken skulle ta emot portugisen efter hans vilda flörtande med Real Madrid under sommaren.

I slutändan så verkade det som om det fanns betydligt mindre United-tröjor med nummer 7 och Ronaldo på ryggen än förra säsongen men när Ronaldo väl började värma upp så var det bara jubel och inga burop på Old Trafford.

Annons

Men det kan ju också bero på att Uniteds fans har insett att deras lag inte är så fantastiskt bra utan Ronaldo. Jag tyckte vår rubrik i the Guardian summerade situationen ganska bra: Necessity hastens fans’ forgiveness of fallen idol.

Vår rubrik på matchrapporten: Ronaldo back but troubles persist for tepid United.

Tepid. Ett utmärkt ord för er som vill lära er mer engelska. Norstedts stora engelsk-svenska ordbok översätter tepid som "ljum", men det tycker jag inte fångar hur ordet används här i Englad.

Jag vänder mig istället till the Oxford dictionary så ni får en bättre uppfattning:

Tepid – 1. slightly warm, sometimes in a way that is not pleasant, eg Tepid tea.

Annons

2. not enthusiastic, eg The play was greeted with tepid applause.

United spelade som en halvljummen kopp te alltså… Hmmm, inte världens bästa betyg…

**********

Utmärkt diskussion om John Terrys utvisning av er läsare efter gårdagens blogg. Terry blev alltså utvisad mot City i lördags men efter Chelsea överklagade beslutet så kommer Terry nu att kunna spela mot United på söndag.

Jag tror naturligtvis inte att Chelsea har mutat det engelska fotbollförbundet men tendensen just nu är att klubbens spelare klarar sig utan avstängningar medan till exempel Uniteds spelare inte gör det.

Men sedan är det ju ganska roligt att höra Sir Alex Ferguson klaga på hur domarkåren favoriserar Chelsea. Hur många straffsparkar har United fått emot sig på Old Trafford de senaste sex-sju åren? En eller två?

Annons

Har karln ingen självdistans över huvudtaget?

Troligen inte, men å andra sidan: med två Champions League vinster och typ 1400 ligatitlar med United så kanske man inte behöver ha någon självdistans. Eller vad säger ni?

**********

Det intressanta med hela historien är att domaren som visade ut Terry, Mark Halsey, hävdar fortfarande att han hade rätt som visade ut den engelska landslagskaptenen. Men nu har alltså FA kört över honom totalt (han dömer League Two till helgen).

Halsey säger att det inte var en frilägesutvisning men att Terrs tackling var så cynisk att den förtjänade ett rött kort.

Och på ett sätt så tycker jag att Halsey har helt rätt. Men om det ska fortsätta på det viset så måste ju alla domare börja döma på samma sätt.

Annons

Och under tiden har Ferguson attackerat domarbasen Keith Hackett igen. FA ska undersöka. Någon mer som får en känsla av deja vu?

**********

Arsene Wenger fick ett utbrott igår efter 1-1 matchen mot Dynamo Kiev och anklagade Kiev-spelarna för att försöka ”förstöra” Theo Walcott, vilket kanske var lite väl starkt från fransmannen. Så farligt var det väl inte?

Men starkt av Arsenal att ta en poäng efter att ha hamnat i underläge. Wenger måste vara mycket nöjd med en poäng med tanke på tidigare result mot forna Sovjet-lag:

1998: Dynamo Kiev-Arsenal: 3-1
2000: Spartak Moskva-Arsenal 4-1
2000: Sjaktar Donetsk-Arsenal 3-0
2003: Dynamo Kiev-Arsenal 2-1
2006: CSKA Moskva-Arsenal 1-0.

Nu kan jag inte tänka mig att Arsenal missar att gå vidare från den här gruppen (även om det var starkt av Porto att slå Fenerbahce med 3-1 nu när man har tappat bland annat Jose Bosingwa och Ricardo Quaresma).

Annons

På tal om Quaresma. Kolla in den här videon av portugisen. Ytterside-konst på väldigt, väldigt hög nivå.

**********

Signaturen Leo erbjuder ett skämt som I varje fall jag tyckte var ganska roligt: What’s the difference between a tooth pick and Tottenham? A tooth pick has two points

**********

Uniteds sponsor, AIG, verkar klara sig från konkurs.

**********

Tottenhams tränare Juande Ramos måste helt enkelt få till ett bra resultat i Uefa Cupen mot Wisla Krakow ikväll, torsdag. Speciellt med tanke på den högst märkliga laguttagningen mot Villa i måndags (med David Bentley och Jermaine Jenas på bänken).

Övriga engelska i Uefa Cupen ikväll: Everton-Standard Liege, Litex Lovech-Aston Villa, Omonia Nicosia-Manchester City och Portsmouth-Guimaraes.

Annons

Det här sa Juande Ramos igår: "Är jag rätt man att vända den här negativa trenden? Absolut. Absolut."

Vi får väl se…

**********

David O’Leary och Alan Curbishley verkar nu vara två av favoriterna till att ta över Newcastle. Stackars, stackars Newcastle-fansen…

Publicerad 2008-09-18 10:59

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto