Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Pär från Härjedalen – bloggen är din för en dag!

12å

Många intressanta kommentarer efter gårdagens blogg och jag skulle gärna skriva om Bentley (Spurs-fansen som jag pratat med på the Guardian tycker att han är bra, men alldeles för långsam för att bli en stjärnspelare), AFC Wimbledon, Darren Fletcher (grymt underskattad), Aston Villas härliga Premier League-start (Agbonlahor skulle tydligen bara byta ut John Carew mot Pele – inte illa), Hull och Phil Browns getskägg i kampen mot cancer …

… men det verkar inte finnas plats för allt trots att jag skriver i stort sett varje dag.

ANNONS

Idag gäller det Arsenals framtid men jag hoppas att jag kan beröra de andra ämnena snart.

**********

Fastnar också för den här kommentaren efter gårdagens blogg:

Ledsen att förstöra din poäng om wikipedia men det står faktiskt att Jeffers var utlånad till Everton säsongen 2003/2004. Så de som skriver där är nog kanske inte så inkompetenta ändå. Har gillat din blogg förut men på senare tid så har jag tappat mer och mer respekten för dig. Får känslan av att du är ännu en uppblåst journalist, som Ekwall och Lundh.

Tack för mig.

Pär från härjedalen

Pär från härjedalen, det är mycket möjligt att du aldrig mer kommer tillbaka till denna blogg men om du läser det här så har jag ett förslag: du får skriva fredagens blogg.

ANNONS

Du får skriva om precis vad du vill – bara det handlar om engelsk fotboll. Förhands inför helgen, dokument, nyheter, skvaller, League Two – det spelar ingen roll. Scenen är din. Mejla krönikan till marcus.christenson@guardian.co.uk före fredag så publicerar jag upp den.

Uppblåst är nämligen det sista jag vill vara…

**********

Så till Arsenal då. Arsenal är ju den enda topp-fyra klubb som fortfarande är i engelsk ägo och jag är så fruktansvärt imponerad över hur Arsenal har skött sina affärer de senaste 15 åren, med flytten till Emirates och allt.

Men jag känner också att något håller på att hända. Jag är ganska övertygad om att Arsenal kommer att hamna i utländsk ägo inom två år. Och just nu verkar det som om det blir amerikanen Stan Kroenke som tar över.

ANNONS

Vår reporter på the Guardian, Matt Scott, med väldigt bra kontakter i Arsenal, skriver i dagens tidning att en konkurrent till Kroenke, Alisher Usmanov, kommer att nöja sig med att investera i klubben utan att försöka ta över den.

Och det, måste jag säga, är ganska bra nyheter för Arsenal. Jag menar hellre Kroenke än "dodgy" Usmanov.

**********

Men kusten är inte helt klar för Kroenke att ta över. Arsenals fans här i England hoppas att Lady Nina Bracewell-Smith, som äger 15.9% av aktierna, kommer att behålla sina aktier även om någon bjuder en obscen mängd för dem.

Och det finns en hel del som tyder på att hon kan stå emot ”a hostile bid” från Kroenke. Hennes man, Sir Charles Bracewell-Smith, kommer nämligen från en helylle-Arsenal familj som suttit med i styrelsen sedan 1948.

ANNONS

Så på ett sätt så hoppas jag att Arsenal kan stå emot Kroenke – och Usmanov och fortsätta slåss att slåss mot de amerikaner som lägger jätteskulder på klubbarna för att göra en vinst själva.

**********

Hur som helst så måste Arsenal göra något snart. Ledningen ser inte stabil ut just nu. David Dein, vice-ordföranden som lämnade klubben i april 2007, skötte många förhandlingar med spelare tidigare och det finns de som tror att han hade kunnat behålla Mathieu Flamini.

Dein har inte ersatts.

Dessutom så har man ingen verkställande direktör sedan Keith Edelman stack i april i år. Jag tror att Peter Lawwall, Celtics verkställande direktör, hade varit en utmärkt ersättare (och han var även Arsenals förstaval) men han har nu tackat nej.

ANNONS

Då återstår tydligen, enligt många tidningar här i England, bara en kandidat – Paul Donovan, som är verkställande direktör för Vodafone i centrala Europa, mellanöstern och Asien. Ingen fotbollsbakgrund – vilket är lite oroväckande – man han har faktiskt säsongskort på the Emirates.

**********

Allas våran Nicke – som vi har saknat men som – tror jag i varje fall – har kommenterat bloggarna som anonym – mejlar med ett klipp på spökmålet från Watford-Reading i helgen och dessutom ett klipp från något som kanske är den värsta domartabben i hela fotbollshistorien.

Jag menar, om han inte ser att det är mål så får han väl ändå blåsa straff när försvararen tar upp bollen med händerna och ger den till målvakten… Eller missade han det också?

ANNONS

**********

Har mejlat till teknik-killarna i Stockholm för att meddela att kommentarerna fungerar dåligt. Hoppas det rättas till – men fortsätt klaga om det inte blir någon förbättring. Bland det roligaste med det här jobbet är att läsa era kommentarer.

Publicerad 2008-09-23 kl 16:06

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto