Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Pär tackade nej - samt plockgodis från England

12å

I tisdags utmanade jag Pär från Härjedalen – som hade kallat mig uppblåst i en kommentar – att skriva fredagens blogg, men han har nu skickat ett långt mejl och förklarat varför han blev så arg samt sagt att han inte kommer att skriva bloggen på fredag.

Det var ett mycket trevligt mejl Pär skickade och även om det inte blir Pär som skriver en Englands-blogg så funderar jag på att låta en läsare skriva en blogg nästa vecka.

Jag kommer att be er skicka förslag på blogg-innehåll på tisdag och så väljer jag en läsare som skickar ett inlägg till mig före fredagen. Ska bli mycket intressant (men skicka inga förslag förrän på tisdag alltså).

ANNONS

**********

Har fått massor med frågor från er läsare de senaste dagarna så jag tänkte svara på de och hoppas att ni läser om de största nyheterna här i England idag (Veneblas till Newcastle? Citys förlust mot Brighton, Joey Bartons samhällstjänst som trädgårdsarbetare samt West Hams jätteböter) bland fotbollskanalens nyheter.

**********

Några väldigt kunniga läsare (och säkerligen Arsenal-fans) nämner en ”lockdown agreement” som gör att Arsenals nuvarande aktieägare bara kan sälja till ”permitted persons” fram till april 2009. Detta stämmer men efter det så är det fritt fram för Stan Kroenke att köpa upp aktier från andra styrelsemedlemmar.

ANNONS

The lockdown agreement är skrivet fram till 2012 men Kroenke är nu med i styrelsen, vilket gör att han kan bli majoritetsägare efter april 2009.

Det är så jag har förstått det i varje fall – men jag kan mycket väl ha fel.

Läs mer här från the Daily Telegraph (även om man undrar om det inte borde finnas regler i fotbollsvärlden mot potentiella ägare med sådana mustascher…)

**********

Signaturen Wallraff undrar hur det egentligen ligger till med två skvallerhistorier från de eminenta tabloiderna här i England.

1. Ronaldos flickväns affärer. Att hon då och då arbetar som prostituerad och erbjuder kunder droger verkar stämma. Däremot så hörde jag häromdagen att Ronaldo håller på att stämma News of the World för en annan story om att han hade varit ute och festat.

ANNONS

Och så här brukar det fungera: Om en stjärna blir förbannad och säger att en artikel inte är sann – så är den sann. Om en stjärna däremot blir rasande och stämmer tidningen i fråga så stämmer nog inte uppgifterna (kommer ni ihåg att Becks aldrig stämde News of the World över Rebecca Loos artiklarna till exempel eller JOhn Terry över rapporterna att han hade urinerat på ett golv i en nattklubb).

2. Polisen har sagt att Manchester Uniteds Anderson inte är inblandad i drogaffärerna som ledde till att en person blev arresterad i hans bostad i Brasilien. Och även om Anderson inte verkar vara guds barn och säkerligen har några skumma polare så tror jag att rubriksättarna här i England såg ”drugs” ”United player” och slog på stort utan att egentligen ha något att gå på.

ANNONS

**********

Signaturen Larren – tidningarna här i England har skrivit hur mycket som helst om Arsenal och deras ungdomar. Idag hade vi på the Guardian till exempel den här guiden till Arsene Wengers ”next generation”.

Och det är inte ofta tidningar och fans från alla håll och kanter hyllar ett lag så unisont.

varför inte kolla hur mycket ni vet om Arsenals nya stjärnor i den här quizen.

Jag förväntar mig 10 av 10 från Pelle…

**********

Jugovic – linjedomaren från Watford-Reading, Nigel Bannister, ska tydligen få "operational advice" från domarföreningen. Ha ha ha. Snyggt sätt att säga a) ”You’re fired” eller b) ”you need your head checked out”.

ANNONS

Han kommer nog att få vila några helger och sedan starta om från the Blue Square Premier eller något liknande.

Det ska bli intressant att se vad som händer med huvudomaren i den matchen, Stuart Atwell, som blev Premier Leagues yngsta domare någonsin den här säsongen. Är hans karriär förstörd? Hoppas inte det.

**********

Signaturen "No respect" klagade på att jag hade John Painstil, Zoltan Gera och Bobby Zamora med på listan över sämsta nyförvärven i början av säsongen.

Och måste säga att i varje fall Painstil har varit mycket bättre än jag trodde. Men än kryper jag inte till korset. Inte helt i varje fall. Jag sa att jag skulle publicera listan igen i slutet av säsongen för att se hur rätt eller hur tragiskt fel jag var ute med mina prognoser.

ANNONS

**********

Swedish Mag – jag vet inte vad för inside information vi hade på The Guardian angående nigerianerna och Newcastle eftersom jag inte jobbade den dagen. Det verkar dock som om nigerianerna är ganska seriösa.

Och med tanke på gårdagens publiksiffra och insats mot Tottenham så får man ju hoppas att något händer ”sooner rather than later”.

Katastrof.

**********

Nej, nu får det räcka för idag. Måste in till the Guardian där jag idag ska redigera bland annat Harry Pearsons fredagskrönika. Han är i mitt tycke Englands absolut roligaste journalist.

Läs till exempel den här om Anders Frisk från några år sedan.

”He laughs in the face of UV rays.” Ha ha ha. Engelsk humor när den är som bäst.

ANNONS

**********

Och då har jag fortfarande alltså inte skrivit om Ashley Young, Wolves, Ebbsfleet, Gary McAllister och Leeds, Chris Powell, min favoritarena i de lägre divisionerna, saker att göra före Chelsea-West Ham. Det är mycket nu. Får försöka igen i morgon.

En sak lovar jag dock – det ska bli lite mer rapporter från Championship, League One och League Two i fortsättningen.

Publicerad 2008-09-25 kl 11:25

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto