Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tänk om Solskjaer hade gått till Spurs 1998

12å

Hade tänkt att skriva ett långt inlägg om varför det är enkelt att älska Aston Villa och Ashley Young för tillfället men med tanke på att klockan är två på natten och att jag ska upp klockan fem i morgon bitti så känns inte det lika aktuellt längre…

Istället får ni hålla till godo med blandade tankar och nyheter från gårdagen – samt givetvis också beslutet om vem ska gästblogga på denna sida på fredag.

**********

Gjorde lite reaserch på the Guardian om varför tidigare Spurs-tränare fått sparken och fastnade för en artikel som skrev att Ole Gunnar Solskjaer var nära att skriva på för London-klubben i augusti 1998. Solskjaers agent, Rune Hauge, träffade tydligen Tottenham för att diskutera en flytt för 65 miljoner kronor.

ANNONS

Varför Solskjaer stannade på Old Trafford i slutändan vet jag inte, men tänk vad fotbollsvärlden är full av liknande – helt karriäravgörande – beslut.

Solskjaer kunde ha gått till White Hart Lane och blivit ”en ny Iversen” men nu stannade han och blev United-legend istället…

Hade United vunnit Champions League den säsongen utan Solskjaer? Naturligtvis omöjligt att säga men jag skulle nog gissa på ett ”nej” på den frågan.

**********

En annan sak som slog mig när jag tittade på Tottenham-tränarna var att Jacques Santini var en grym felsatsning. Karln verkar ju inte riktigt klok. När han sa upp sig så uppgav han det faktum att han inte hade hunnit tittat tillräckligt mycket på OS som en av anledningarna till att det inte fungerat.

ANNONS

"I am leaving for personal reasons. I am always working and I don’t have Sky or anything in the hotel. I am disappointed because I have no time for the Olympic Games – can you tell me who won the 200 metres?

"I finish the day at 10pm or 11pm and I start at 7am. This is all Tottenham. My wife and I do not have an apartment after two months here. We are still in a hotel, because I’ve not had the time to look for a house.

"Even after meeting the press I’ve got a meeting with my assistant coaches, then there is training, then a meeting with my advisers about my national insurance. I’m far too busy to watch television."

Vilken lirare.

**********

Och vad säger ni om den här rubriken som vi hade i the Guardian den 29:e mars 2001:

Players are treated like horses, says Houllier

ANNONS

What?

Liverpool-tränaren var tydligen upprörd att hans lag skulle spela för många matcher i April 2001. Konstigt nog så hörde jag aldrig Houllier säga något efter Liverpool hade vunnit FA Cupen, Uefa Cupen och kvalificerat sig för Champions League en och en halv månad senare…

**********

Stuart Pearce sa tydligen till Fabio Cappelo att han kunde tänka sig att låna Theo Walcott till de viktiga U21-kvalmatcherna mot Wales om några veckor medan A-landslaget spelade mot Vitryssland och Kazakstan.

Capellos svar? Han skrattade rakt ut.

**********

Liverpool var helt överlägset mot PSV och tänka sig vad snabbt det kan vända. I början av säsongen fick Rafael Benitez en hel del skit – bland annat från mig – men faktum är att hans lag nu är obesegrat i 21 matcher. Ingen dum statistik.

ANNONS

**********

På tal om statistik och Liverpool. I tisdags så hävdade Benitez att Dirk Kuyt sprang 30 procent mer än någon annan spelare i matchen mellan Liverpool och Manchester United. 30 procent mer ÄN NÅGON ANNAN: Helt otroligt. Kan det verkligen stämma?

**********

Tunga avbräck för Chelsea i och med Drogbas knäskada mot Cluj och problem för Alex och John Terry också. Och på söndag väntar Aston Villa – ett lag som förtjänade att vinna på Stamford Bridge förra säsongen.

Bryts Chelseas Stamford Bridge-dominans på söndag? Omöjligt är det inte.

**********

Och till slut så har jag då bestämt mig för mig som ska vara gästbloggare på fredag. Jag fick över 30 förslag till slut och helst av allt skulle jag vilja att alla fick skriva – så hög var kvaliteten på förslagen – men det är ju omöjligt på samma dag.

ANNONS

Däremot, om det går bra, så tänkte jag upprepa experimentet flera gånger under säsongen så ge inte upp om ni inte blev utvalda den här gången.

Jag ber om ursäkt för att jag inte hunnit svara på alla förslag men jag kommer att spara dem tills nästa gång vi kör en gästblogg.

**********

På fredag tänkte jag att Óli Juliusson ska skriva bloggen.

Lycka till, ska bli spännande att se.

Publicerad 2008-10-02 kl 03:33

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto