Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nu kan Liverpool vinna ligan

Christensons blogg

Först av allt ett stort tack till Oli Juliusson som gästbloggade i fredags. En imponerande insats. Till och med lite för bra faktiskt. Har själv aldrig fått lika mycket beröm bland kommentarerna…

Om redaktör Lundh ringer och erbjuder dig jobb som englandsbloggare Oli så får du f-n tacka nej… Har inte råd att förlora det här jobbet. Ha ha.

Skämt åsido, jag tycker det här experimentet fungerade riktigt bra. Om det nu är så att jag inte ska skriva en dag – som i fredags då jag var på semester i Sverige – så finns det ju ingen anledning att bloggen ska stå tom när det finns så många kunniga läsare som kan skriva något intressant.

**********

Liverpool presterade ytterligare en sådan där vansinning comeback igår mot Manchester City. 0-2 i halvtid blev 3-2 till slut trots att Vincent Kompany plockade bort Steven Gerrard.

Annons

Grymt imponerande och det som nu får mig att tro att Liverpool kan vinna ligan den här säsongen var att de hade en hel del tur mot City – och det behöver man om man ska gå hela vägen fram.

Robinho – med hjälp från en halvblind linjedomare – skulle ha gjort 3-1 i den andra halvleken och då tror jag inte att Liverpool hade vunnit, trots Pablo Zabaletas utvisning. Och ett vinstmål på övertid, tycker jag, är alltid lite turligt.

Men allt var inte tur naturligtvis. Liverpool spelade riktigt bra i den andra halvleken. Och alla de här vändningarna den här säsongen(Middlesbrough, United, Marseille, City) visar att det finns en ruskig vilja i laget. Det påminner lite om United i slutet av 90-talet faktiskt.

Annons

Chelsea-Liverpool den 26:e oktober. Ska bli mycket intressant.

**********

På tal om Chelsea. Dominerade totalt mot Aston Villa. Utan Didier Drogba, Deco och Ricardo Carvalho. Och med Branislav Ivanovic från start! Mannen, myten, legenden! Premier League debut nio månader efter en 120 miljoner kronors-flytt från Lokomotiv Moskva.

Skötte sig bra, men å andra sidan så hade han ju inte så mycket att göra.

**********

Alan Hansen på BBC:s Match of the Day sa att Chelsea hade stått för en av de mest imponerande insatserna han har sett i Premier League de fem senaste åren. Wow! Det vill inte säga lite.

Bäst på plan enligt Hansen? Inget snack: Frank Lampard. Och kollegan Mark Lawrenson tycker att Lampard och Gareth Barry ska spela innermittfält för England och att Steven Gerrard ska petas.

Annons

Så bra är alltså Lampard just nu. Det verkar som om det nya kontraktet har fått honom att slappna av och han verkar vara överallt på planen. Grym energi – och det smittar av sig på medspelarna.

**********

Målskytten Joe Cole skadad och nu missar han nog VM-kval matcherna mot Kazakstan och Vitryssland. Nåja, det ska väl England vinna ändå.

Fortfarande ingen Michael Owen i truppen. Petad igen. Märkligt tycker jag. Vem skulle ni vilja ha på bänken om det står 0-0 borta mot Vitryssland med 20 minuter kvar? Peter Crouch, Michael Owen, Emile Heskey eller Jermain Defoe?

För mig är svaret självklart.

**********

Kan Tottenham Hotspur åka ur? Nej, det tror jag inte det. Man har bara fyra poäng upp till säker mark med 31 matcher kvar. Däremot så tror jag Spurs-fansen har all anledning att bli oroliga om kräftgången fortsätter in i november.

Annons

Igår, mot Hull City, inledde Juande Ramos med United-lånet Fraizer Campbell och den chansningen gick verkligen inte hem.

Aaron Lennon sa igår att han inte vill gå ut på stan eftersom han skäms så mycket och i tidningarna cirkulerar massor med Spurs-skämt, som till exempel det här från The Sunday Times:

”The local council refuse Spurs permission to build a new ground. A council official says: -A fun fair once a year is one thing but a permanent circus is out of the question…”

Hull upp på Champions League-plats igen. Fullkomligt lysande.

**********

Bolton-tränaren Gary Megson såg ganska missnöjd ut när Johan Elmander missade en jätte-chans i matchen mot West Ham (som Bolton vann med 3-1). Sedan gjorde Elmanders ersättare (Matthew Taylor) 3-1 målet.

Annons

Elmander behöver ett andra Premier League mål snart om det inte ska sätta sig i skallen.

**********

Everton-Newcastle 2-2. Riktigt starkt av Newcastle att komma tillbaka efter 0-2 underläge och jag hoppas faktiskt att det går bra för Joe Kinnear (och inte bara för att hans favoritpub ligger i närheten där jag bor i norra London).

Nej, den här mannen har blivit totalsågad av lokalpressen uppe på Tyneside – utan att egentligen har gjort något fel.

Och detta ledde till at than förra veckan höll den mest extraordinärt svordomsladdade presskonferens jag någonsin sett. Den börjar så här (och jag gillar journalisten som säger ”tack” efter att han har blivit kallad en f*tta)

Annons

JK Which one is Simon Bird (Daily Mirror’s north-east football writer)?

SB Me.

JK You’re a cunt.

SB Thank you.

JK Which one is Hickman (Niall, football writer for the Express)? You are out of order. Absolutely fucking out of order. If you do it again, I am telling you you can fuck off and go to another ground. I will not come and stand for that fucking crap. No fucking way, lies. Fuck, you’re saying I turned up and they players fucked off.

Och orkar ni med fler svordomar så finns resten av presskonferensen här.

**********

Var som sagt hemma i Sverige i helgen. Älskar att läsa svenska tidningar när jag är hemma. DN:s Mera Sport var en mycket trevlig överraskning igår men Aftonbladet är fortfarande bäst i mitt tycke. Simon Bank skulle platsa på en engelsk kvalitetstidning.

Annons

Hajar dock till när jag ser två Aftonbladet-skribenter på Lasse Anrells lista på ”veckans 5 hetaste svenska sportprofiler”. Kan det vara möjligt?

Det här programmet ”Laul Calling” måste ju vara direkt lysande om två journalister tar plats bland alla Sveriges idrottsutövare. Erik Niva är trea och Robert Laul femma. Fantastiskt.

I samma tidning ägnar dessutom Peter Wennman sina två sista stycken åt programmet.

Objektiva bedömningar när de är som bäst. För det kan väl inte vara så att de har fått direktiv (alternativt har valt) att haussa Laul Calling i sina spalter? Nej, så är det självklart inte.

Vad cyniskt av mig. Jag ber om ursäkt.

Annons

**********

Avslutar med en fråga: vilka tre försvarare i Premier League tror ni är bäst på att rensa undan bollen från den egna backlinjen (vilket på ett sätt gör dem till de tre bästa backarna i Premier League statistiskt sett)?

Publicerad 2008-10-06 10:32

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto