Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Champions League för enkelt för England? Hopp för Barton?

Christensons blogg

OK, jag erkänner, en något provocerande rubrik, men ändå: Finns det verkligen någon där ute som tror att ett enda av de fyra engelska lagen åker ur sin grupp?

Surely not?

Arsenal, United, Liverpool och Chelsea leder sina grupper – detta trots att Chelsea har spelat sin sämsta fotboll just i Champions League.

Och med tanke på att inget engelskt lag förlorade mot ett lag från ett annat land förra säsongen (Arsenal förlorade mot Liverpool och Liverpool förlorade mot Chelsea och Chelsea förlorade mot United) så undrar jag på fullt allvar om Champions League-gruppspelet är för enkelt för de engelska lagen.

Var är spänningen?

**********

Men det betyder visserligen inte att ett engelskt lag kommer att vinna Champions League den här säsongen. Andra grupper känns lika avgjorda redan, som till exempel den med Juventus och Real Madrid. Och inte kommer Inter eller Barcelona att bli trea i sina grupper heller. Inte en chans.

Annons

Champions League gruppspelet brukade vara en spännande höjdpunkt på säsongen men nu känns de flesta grupperna nästan avgjorda på förhand. Trist.

**********

Joey Barton kan göra comeback för Newcastle mot Sunderland i helgen och han har nu pratat om när han satt i fängelse. Jag kan villigt erkänna att jag tycker Barton är – eller åtminstone har varit – ett totalt svin med noll respekt för sina medmänniskor.

Jag har hört "I’m a changed man" hit och "I’m a transformed character" dit och har aldrig trott på det.

Men nu har han – säger han i varje fall – inte druckit en droppe alkohol sedan den 27:e december förra året och kanske, kanske finns det hopp.

Annons

Här är en bra artikel om Barton från dagens the Guardian

**********

Liverpool fick 1-1 borta mot Atlético Madrid igår i en match där danske domaren Claus Bo Larsen och hans linjemän, tyvärr, spelade huvudroller.

Jag får ett argt midnattsmejl från Viktor Lindgren:

10 offside: Varav minst 5 var felaktiga, och därav 2 felaktigt dömda vid mål, samt 1 vid Forlans friläge i andra halvlek.

34 frisparkar: 21 för Atletico och 13 för LFC. Här var han riktigt ojämn i sin nivå, och det var många rent felaktiga domslut. Benayoun fick en frispark mot sig i motståndarens straffområde i första minuten, när han blev fasthållen, och backen tappade balansen, t.ex. Liknande incidenter inträffade upprepade gånger under matchen.

Annons

Jag orkar inte rabbla allt, men 44 avblåsningar+8 hörnor+6 skott utanför och X antal inkast = en väldigt hackig match… men 44 avblåsningar, och många av dem skulle ha släppts, och kunde ha släppts då det inte var en hård match. Intressant är också att jag såg minst 2 bensaxar som inte renderade några gula kort.

Jag kan bara hålla med. Synd när domarna tar över en sådan viktig match.

**********

Annars tyckte jag väl att 1-1 var ganska rättvist. Mest oroväckande för Liverpool var väl att Robbie Keane fick kliva av med en ljumskskada. Det är osäkert om han kan vara med mot Chelsea och Rafael Benitez sa igår att Fernando Torres inte lär spela heller.

Annons

Jag antydde i gårdagens blogg att Andrea Dossena är usel – men måste erkänna att han spelade ganska bra igår (av det jag såg i varje fall).

**********

På tal om Chelsea. 1-0 mot Roma var väl också ganska rättvist. Chelsea har inte spelat speciellt bra i Champions League hittills, men leder ändå gruppen med två vinster och en oavgjord. Det säger en hel del om deras lägstanivå och den viktiga förmågan att vinna trots att man inte spelar på topp.

Bara fyra dagar kvar nu till Chelsea-Liverpool!

**********

Så Jose Mourinho säger att han nu kan erkänna att Didier Drogba filmar ibland. Nähä, det säger du inte Jose.

Det har väl resten av världen vetat i flera år. <a href="https://uk.youtube.com/watch?v=FAATMG91KUU
” target=”_blank”>Här är ett youtube-klipp på några svanhopp av anfallaren.

Annons

Men vem är holländaren han tar på snoppen?

Men det här klippet kanske är ännu bättre. Ha ha ha. Vilka lustigkurrar.

**********

Så här spelar de engelska lagen i Uefa Cupen ikväll:

Udinese-Tottenham
Braga-Portsmouth
Aston Villa-Ajax

**********

Intressant match i Udine naturligtvis och jag undrar om Juande Ramos verkligen kommer att spela med Ledley King. Vore ganska konstigt i så fall. Varför spelar han inte i ligan i så fall.

Det är inte ofta man träffar på fotbollsspelare som är ärliga men David Bentley gjorde sitt bästa igår. Så här sa han: -Vår säsongsöppning har varit chockerande. Den har varit skit. Det har gått riktigt dåligt, speciellt för mig.

Annons

-Vi har inte spelat tillsammans (som ett lag), vi har inte vetat var vi ska springa eller vad vi ska göra. Det har inte varit roligt.

Ord och inga visor.

**********

Ni kan ju förstå att det cirkulerar en hel del skämt om Tottenham här i England just nu. Jag tar med två här trots att frugan håller på – och jobbar för – Spurs medan polaren Micke Andersson ligger och gråter i Märsta.

Dina föräldrar då?, frågar socialsekreteraren. – Nej, de slår mig, svarar pojken. – Din mormor och morfar då? – De slår mig ännu mer. -Men, vad vill du bo då? – Hos Tottenham, de slår ingen alls."

I met this really kinky girl last night. ‘Humiliate me,’ she said … So I bought her a Tottenham shirt.

Annons

Fler Spurs-skämt här (mest för Arsenal-fans eller sadomasochistiska Spurs-fans).

Publicerad 2008-10-23 12:28

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto