Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Liverpools jätteläge och Spurs härliga överraskning

Christensons blogg

Liverpool bräckte Chelseas enorma rekord på 86 ligamatcher utan förlust på Stamford Bridge på söndagen men vadslagningsfirmorna tror fortfarande inte att Rafael Benitez lag kommer att vinna lagen.

Trots att man är obesegrat den här säsongen och har slagit United hemma och Chelsea borta så har ”the bookies” de här oddsen:

Chelsea 2.1 gånger pengarna
United 3 gånger pengarna
Liverpool 5 gånger pengarna
Arsenal 8 gånger pengarna

Lite hårt mot Benitez gäng kanske… Eller på vilket lag skulle ni lägga era surt förvärvade pengar i det här läget?

**********

Ett oavgjort resultat hade nog varit mest rättvist men å andra sidan så behövde inte Jose Reina göra en enda svettig räddning. Det säger egentligen allt. Och med tanke på Xabi Alonsos stolpskott och Ryan Babels raket strax utanför så var väl inte Liverpools seger helt orättvis.

Annons

**********

Det var, sammantaget, en mycket imponerande insats av Liverpool. Jag har inte sett laget uppträda så mentalt starkt borta mot ett annat topp 4-lag någonsin under Benitez. Och Albert Riera är väl Liverpools bäste vänsterytter sedan John Barnes eller?

Och Javier Mascherano. Wow. Har sällan, eller aldrig, sett Frank Lampard vara så anonym.

Tyckte dessutom att John Obi Mikel spelade väldigt bra och moget för Chelsea.

**********

Jamie Carragher blev välförtjänt utsedd till matchens lirare men hans dialekt blev för mycket för Ruud Gullit i Sky-studion. –Jag vet inte vad jag ska säga, sa Ruud. –Jag behöver se den där intervjun textad för att kunna förstå vad han sa.

Annons

Ha ha ha.

**********

Och så till Harry Redknapp. Vilken härlig chansning av Spurs. Daniel Levy har inte gjort mycket rätt som ordförande i mina ögon men – med tanke på den situation man hamnat i – så var anställningen av Redknapp ett genidrag.

Och måndagens tidningar är fulla av kommentarer från Redknapp som säger att han aldrig kommer jobba under en sportdirektör (och lär väl inte behöva göra det heller eftersom Damien Comolli fick sparken samtidigt som Juande Ramos och Gus Poyet.

I söndags kom Spurs första ligaseger för säsongen – 2-0 hemma mot Bolton – men allt hade gått så snabbt att Juande Ramos kommentar fortfarande stod kvar i matchprogrammet.

Annons

Så här hade spanjoren skrivit: -Om ni tror på allt som det har spekulerats om (angående min position) så är det ni tror ganska långt ifrån verkligheten. Vi står alla tillsammans i våra försök att få ordning på vår placering i ligan.

Hmmm. Det visade sig att det var spanjoren som inte hade speciellt mycket koll på verkligheten.

**********

Tydligen tränade Redknapp med Spurs som 11-åring i hopp om att få ett kontrakt. Han fick inget.

**********

Arsenal fick slita mot West Ham men förtjänade 2-0 segern och är nu bara en poäng efter Chelsea. Tänk vad det svänger snabbt.

**********

Robinho fick naturligtvis det mesta av berömmet efter hans hat-trick sänkte Stoke City med 3-0, men det intressanta var att två tonåringar hade en stor del i vinsten. Ched Evans – före skadan – och Daniel Sturridge. Kul att se att lokal, ung förmåga kan spela bra tillsammans med brasilianska världsstjärnor.

Annons

City kanske inte behöver alla de där pengarna om man har så där bra ungdomsspelare…

**********

Om ni undrar vad det var för tröjor som Premier League-lagen värmde upp i under helgen så kan jag meddela att det var anti-rasism tröjor från organisationen Kick It Out. Bra initiativ.

**********

Härliga Hull vann igen – den här gången med hela 3-0 borta mot West Brom. Jonas Olsson skulle ha gjort mål för WBA – det var svagt att nicka i ribban från det läget – men en av de mest imponerande spelarna på planen var Hulls anfallare Marlon King.

King var på väg till Fulham i januari i år men Roy Hodgson blev tillsagd av klubbdoktorerna att hans knän var för trasiga.

Annons

Hodgson måste ha tittat på Match of the Day igårkväll och svurit tyst för sig själv. Tre mål och två assists hittils den här säsongen från King. Som jämförelse kan man konstatera att Fulhams anfallare Bobby Zamora och Andy Johnson har gjort ett mål sammanlagt.

En annan spelare som Fulham inte ville köpa på grund av dåliga knän för flera år sedan var John Carew. Och han går ju hyfsat för Villa just nu…

Och var det inte så att Fulham fick ned priset på Andy Johnson med ganska många miljoner på grund av några påstådda knäproblem?

Jag anar en trend här…

**********

Det blir lite tuffare för Hull nu. Chelsea hemma på onsdag och United borta på lördag. Aj aj aj.

Annons

**********

United var en besvikelse (framför allt i den andra halvleken) mot Everton och fick bara 1-1.

Ryan Giggs passningsspel verkar dock bli bättre och bättre. Hur är det möjligt?

Har Darren Fletcher – efter Wayne Rooney – varit Uniteds bästa spelare den här säsongen?

**********

Mycket snack om Rooney efter matchen eftersom han provocerade Everton-fansen genom att kyssa United-märket flera gånger efter att ha blivit varnad.

Ja visst, han blev utbuad under matchen, men har han ingen kärlek kvar för klubben som gav honom hans fotbollsuppfostring och som var hans favoritklubb när han växte upp?

Ska man inte visa lite mer respekt då? Eller är jag fel ute?

**********

Hur som helst så ska Everton ha en gigantisk eloge för lagets insats. Jag tycker Everton börjar se mer och mer stabilt ut. Marouane Fellaini är en gigant i mitten, Yakubu och Louis Saha är svårstoppade framåt medan spelare som Mikel Arteta, Steven Pienaar och Tim Cahill (när han är skadefri) är utmärkta, kreativa mittfältare.

Annons

Nu när David Moyes har skrivit på sitt nya kontrakt så lär laget börja klättra. Men det var anmärkningsvärt att matchen – som inte visades på tv här i England – inte var utsåld. 4,000 biljetter såldes inte. Otroligt egentligen med tanke på att United var på besök.

Det var likadant mot Liverpool. Har Evertonfansen börjat tröttna?

**********

Nästan 50 000 fans på plats på Stadium of Light när Sunderland vann hemma mot Newcastle för första gången på 28 år. Jösses, vilka känslor som visades upp bland supportrarna.

Newcastle-legenden Malcolm MacDonald var där som radiokommentator – och han hamnade i bråk med Sunderlandfans medan båda lagens supportrar kom in på planen efter matchen.

Annons

Kieran Richardson avgjorde matchen med sitt senaste frisparksmål. Just nu är han en hetare frisparksskytt än självaste Cristiano Ronaldo.

Han hade en frispark mot Fulham förra veckan som träffade stolparna tre gånger och en annan som gick in men som blev bortdömd på grund av knuffar i försvarsmuren.

Joey Barton fick sex minuter och blev utbuad i sex minuter. Föga överraskande, om vi säger så…

**********

Publicerad 2008-10-27 03:34

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto