Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
10å

Han heter John Anthony Portsmouth FC Westwood

Jag tar en paus i det hektiska ligaprogrammet (full omgång här i England tisdag/onsdag) för att fokusera mig på Englands märkligaste supporter samt titta på möjliga anledningar till att Cristiano Ronaldo ser så sur ut för tillfället.

I morgon tänkte jag skriva om det fantastiska laget AFC Wimbledon.

**********

Ibland kan man bara häpna. Som när man läser om John Westwood.

**********

Förra veckan meddelade Portsmouth att de kommer att flytta ”the supporter from hell”, John, till ett podium nära bortafansens läktare där han kan dominera med sin trumma och trumpet.

John är en märklig man. Han har ändrat sitt namn till – och jag skämtar inte – John Anthony Portsmouth Football Club Westwood.

Och faktum är att flytten inte bara beror på att han ska psyka motståndarfansen. Det är nämligen så att vissa av Pompeyfansen har fått nog av honom och bett honom flytta.

-Det fanns vissa fans som inte tyckte om oljudet och förhoppningsvis kommer det här att råda bot på det problemet, sa klubbens talesman Gary Double.

John Portsmouth Football Club Westwood sa: -Jag vet att inte alla tycker om trumman och klockorna och trumpeten men det känns lite dumt att flytta från The Fratton End efter 11 år. Men jag är en positiv kille. Jag vill skapa karnivalstämning.

Ha ha ha. Vilken lirare. Kolla in den här BBC-videon (tryck på "Watch this video") från några år sedan när Pompey var på väg upp i Premier League.

**********

Så här har han sagt (enligt Wikipedia): – It’s a bit Jekyll and Hyde. When I go to a local book fair, I cover up my tattoos and put on a suit. But more often than not, I end up talking to the book dealers about Pompey.

**********

Hans smeknamn bland vissa fans är mindre trevligt: ”The cunt with the bell”…

Ett trist smeknamn under vilka omständigheter som helst – men speciellt när man bara försöker stödja sitt lag…

**********

Jag undrar vad hans nära och kära sa efter namnbytet.

Jag kan tänka mig att de sa: "Kul idé John" medan de tänkte "Karln är inte klok".

Ha ha ha.

**********

Cristiano Ronaldo ser inte alls glad ut för tillfället. Efter att ha gjort 2-0-målet mot West Bromwich såg han till och med sur ut.

BBC gjorde en intressant jämförelse med förra året efter ett sent mål på straff som betydde 4-0 i en ligamatch. Då såg han överlycklig ut.

Vi på the Guardian funderade på varför Ronaldo kan tänkas vara så sur just nu… (en någon skämtsam analys som ni kommer att se)

1. Han är grinig för att Wayne Rooney och Dimitar Berbatov verkar göra fler mål den här säsongen…

2. Han är inte säker att Manuel Centenos silver i bodyboard räddade den portugisiska äran i surf-VM häromveckan…

3. Han är rasande för att den portugisiska regeringen inte garanterar mer än 100 000 euros. Det är ju mindre än en veckas lön…

4. Han är orolig och nervös efter nyheten att man har hittat fotavtryck från en snöman i Nepal: -Tänk om han plötsligt står där i min trädgård i Cheshire, tänker han…

Publicerad 2008-10-28 kl 09:56
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons