Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tottenham lever - men är Arsenals titelchanser borta?

Christensons blogg

4-4 mellan Arsenal och Spurs i en av de bästa Premier Leaguematcher jag sett någonsin. Den konkurrerar med Chelsea-Aston Villa (4-4) förra säsongen och de galna Liverpool-Newcastle matcherna (4-3) om att vara den bästa någonsin.

Eller kan ni tänka på några andra som varit bättre?

**********

Det är fascinerande att se hur mycket självförtroende betyder i fotboll. Det enda Hary Redknapp sa före matchen mot Bolton i söndags var att han spelarna skulle tro på sig själva.

Och nu verkar det som om alla (förutom Heurelho Gomes i varje fall) tror på sig själva. Jag kan inte tänka mig att varken David Bentley eller Luka Modric hade försökt sig på sina långskott igår under Juande Ramos.

**********

Att spela Modric bakom en ensam anfallare (Roman Pavlyuchenko spelade från start igår) är ett taktiskt drag som är lika enkelt som genialiskt.

Annons

Kroaten har nästan varit dubbelt så bra som han var i en tillbakadragen roll med defensiva uppgifter tidigare under säsongen.

Man undrar ju varför inte Juande Ramos provade det…

**********

Nu ska vi ju inte glömma att Arsenal trots allt ligger trea och Spurs fortfarande ligger sist…

En anledning till att Arsenal har gått bättre än Spurs det senaste decenniet? Kontinuitet. Arsene Wenger har nu mött nio olika Spurstränare sedan han tog över Arsenal 1996… Nio!

**********

Men Arsenal kan inte hålla på att tappa poäng så här på hemmaplan om man ska vinna ligan den här säsongen. Man ligger sex poäng efter Liverpool och är det enda Big 4-lag som inte mött ett annat Big 4-lag.

Annons

Den 8:e november smäller det dock. Arsenal-United på the Emirates. Ska bli väldigt, väldigt intressant.

**********

Harry Redknapp sa efter matchen att det har varit så mycket den här veckan och att han knappt kunnat sova. Men igår natt var det nog Arsene Wenger som låg sömnlös…

**********

Lätt att hitta en syndabock för Arsenal – Manuel Almunia– men svårare att säga om resultatet var rättvist. Jag får nog hålla med Alan Shearer på BBC, som sa: -Oavgjort var rättvist. Varken Arsenal eller Tottenham förtjänade att förlora en sådan matchen.

Wenger – förstås – tyckte Arsenal var – inte ett – utan två snäpp bättre än Spurs…

Annons

**********

Premier League-ledarna Liverpool dominerade kraftigt mot Portsmouth och förtjänade 1-0 segern, även om målet kom på en sen straff.

Jag vet inte om ni såg incidenten men vad f-n höll Papa Boupa Diop på med? Han boxade bort bollen med händerna i det egna straffområdet i en manöver som David James eller till och med den gamle Ray Clemence hade varit stolt över.

Mycket märkligt.

**********

Tony Adams första drag som Pompeytränare för matchen borta mot Liverpool? Att peta lagets målkung, Jermain Defoe.

Que?

Rafael Benitez valde att spela med Sami Hyypiä i försvaret för att tämja Peter Crouch. Det gick utmärkt. Crouch skapade inte mycket.

**********

Liverpool leder fortfarande ligan med tre poäng men experterna och vadslagningsfirmorna är fortfarande svårflörtade. Både Shearer och Alan Hansen hävdade igårkväll att Liverpool fortfarande bara är tredjefavoriter.

Annons

Och nu väntar Tottenham borta på lördag. En riktig värdemätare, speciellt med tanke på vad Redknapp sa igårkväll: -Bring on Liverpool. They will come to the Lane looking for a result but will find my team giving it a real go at them.

Skulle tro det.

**********

Manchester United slog West Ham med 2-0 men det kunde ha varit 5-0. Utklassning. Dimitar Berbatovs framspelning till Cristiano Ronaldo (som såg glad och arg ut vid första målet och bara sur ut vid det andra, om ni nu undrar…) var magnifik.

Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Han sprang i full fart mot kortlinjen, stoppade bollen med högerfoten och i samma moment så lyfter han bollen över försvararen och jäms med kortlinjen. Avancerar sedan mot mål och spelar fram till Ronaldo.

Annons

Ett geni.

Några intressanta laguttagningar av Sir Alex Ferguson igår. Tomasz Kuszczak i mål, Rafael Da Silva som högerback och Wayne Rooney på bänken. Bäst på plan (i varje fall i första halvleken): Nani.

Fyra raka förluster för West Ham men Gianfranco Zola var ganska skön när han pratade om Berbatovs mästerverk. –Jag visste inte om jag skulle skälla på mina spelare eller applådera. Det han gjorde var fantastiskt. Kanonbra för fotbollen… men inte så bra för mig.

**********

Chelsea krossade Hull med 3-0 men Hullfansen borde inte känna sig alltför ledsna denna torsdagmorgon. För tio år sedan låg man sist i fjärde divisionen och spelade 1-1 hemma mot Southend inför 3500 åskådare.

Annons

Lite annat på KC Stadium igår – även om det blev förlust.

En annan sak som hände för tio år sedan: John Terry debuterade för Chelsea.

**********

Frank Lampards chippade mål var en delikatess. Ett suveränt mål. Efter tre minuter. Inte undra på att luften gick ur Hull.

-Det var ett av de bästa målen jag sett någonsin. Lamps är den bästa spelaren i världen, sa Phil Scolari, som måste ha blivit lite ”carried away” igår kväll. Hur som helst, Lampard är suveränt bra just nu.

Joe Cole var tillbaka för Chelsea och han betyder mycket för dagens Chelsea. Kanske lite för mycket faktiskt.

Daniel Cousin träffade visserligen stolpen för Hull men sedan tog det roliga slut för hemmalaget. Nu stunder United borta…

Annons

**********

Aston Villa vann igen – den här gången med 3-2 hemma mot Blackburn – och ligger nu på en Champions League-plats. Imponerande – eller vad tyckte tränaren Martin O’Neill?

–Vi var inte bra idag. Vi såg trötta och slitna ut och hittade ingen rytm i spelet. Jag var inte alls nöjd och det sa jag till spelarna, sa han…

**********

Ytterligare en assist för Stokes Rory Delap i vinstmatchen mot Sunderland. Hur gick det till? Ett långt inkast, såklart. Han gör väl inget annat…

Sunderland skapade i stort sett ingenting. En usel insats. Kenwyne Jones är inte tillbaka 100 procent efter sin skada och han är väldigt viktig för Sunderland.

**********

Tim Cahill satt på bänken inledninvgsvis när Everton bortaslog Bolton med 1-0. Intressant.

Annons

Johan Elmanders Bolton har gjort åtta mål på 10 matcher. Sämst i hela Premier League tillsammans med West Brom. Något måste hända där, annars får nog Gary Megson gå snart.

**********

Klarar Manchester City ens en Uefa Cup-plats i år? 0-2 borta mot Middlesbrough igår. Inte bra för Mark Hughes.

Och jag måste säga att Boros målvakt Ross Turnbull är grymt bra. Han har varit en av ligans mest positiva överraskningar den här säsongen.

**********

Äntligen lossnade det för Andy Johnson också. Två mål för Fulham i 2-0 vinsten mot Wigan.

**********

Många läsare vill att frågorna som jag ställde då och då förra säsongen ska komma tillbaka och jag lovar att de ska göra det efter min semester (som börjar på lördag).

Annons
Publicerad 2008-10-30 09:55

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto