Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Tony Adams har redan vunnit sin tuffaste match

12å

”Welcome to hell” sa Arsene Wenger till Tony Adams när han i veckan blev utsedd till ny Portsmouthtränare. ”Välkommen till helvetet”.

Wenger syftade givetvis på stressen och pressen på dagens Premier League-tränare men jag tror inte Adams är speciellt bekymrad. Han har ju redan varit i helvetet – och lyckats komma tillbaka.

**********

Jag har enorm respekt för Tony Adams. Han var en fantastisk fotbollsspelare (titta bara på det här youtubeklippet) men det jag reserverar min största respekt för är hans kamp – och seger – mot alkoholismen.

ANNONS

Adams vann alltså ligan – som kapten – under tre olika decennier. Vilken enorm bedrift. Att han vann de första titlarna medan han drack kopiösa mängder av alkohol är häpnadsväckande.

**********

Det var som Arsene Wenger sa en gång: -Tony, jag kan inte fatta hur du har åstadkommit det du har gjort trots att du har misshandlat din kropp så. Du kan ju inte ha spelat på mer än 70 procent av din förmåga.

**********

Adams debuterade för Arsenal som 17-åring 1983 och utsågs till kapten när han var 21 år gammal. Men redan då drack han för mycket.

I Tony Adams fantastiska självbiografi, Addicted, skriver han öppet om sina problem och hur långt det gick på mitten av 90-talet – innan han sökte hjälp 1996.

**********

Det hela började med att han, som ung, kände sig ensam och blyg och trodde han kunde bli populär genom att dricka mycket. Han ville imponera på de äldre spelarna, som till exempel Graham Rix.

ANNONS

Det fortsatte med att han drack kopiösa mängder alkohol nästan varenda söndag (på den tiden var i stort sett alla matcher på en lördag) och han berättar att han kunde dricka fyra pints Guinness på en timme och brukade dricka 20 pints varje söndag.

Det gick till och med så långt att han ofta var så full att han kissade på sig i sömnen

**********

Så här skriver Adams i sin bok: -Ofta var jag så full att jag kissade på mig i sängen. Jag tyckte det var ok att kissa på sig eftersom alkoholen inte låg och ruttnade i min mage då. Istället så hade allt kommit ut och jag var redo för måndagsträningen.

-När jag kissade på mig under EM 1988 var den pinsammaste gången. Efter förlusten mot Holland i andra matchen så bestämde sig kaptenen Bryan Robson att vi behövde dränka våra sorger med några öl.

ANNONS

-När jag vaknade morgonen därpå sa var min säng genomvåt och städerskan stod och höll för sin näsa och sa ”pee pee” (kiss kiss). Det blev ännu pinsammare när ryktet spred sig och när jag kom ner till frukosten så sa alla ”pee pee” hela tiden. Jag försökte skratta bort det men djupt inne så skämdes jag något så fruktansvärt.

**********

Tänk att kunna resa sig från en sådan situation och ta sig ur det mörkret. Då måste man var väldigt, väldigt stark.

Tony Adams har inte druckit en droppe alkohol sedan 1996.

Jag lyfter på hatten och önskar Adams lycka till med Portsmouth.

**********

Den oemotståndlige journalisten David Lacey slog till igen häromdagen med den här inledningen på en artikel.

Perhaps Rob Styles needs a break from football. Maybe football needs a break from Rob Styles.

Lysande.

ANNONS

**********

Här är en mening jag aldrig trodde jag skulle få skriva: Robbie Blakes röda kalsonger säljer som smör i solsken i Burnleybutiken just nu…

What?

Tydligen så drog anfallaren ner sina shorts och visade filsingarna efter att ha gjort sitt första mål på sju månader mot Coventry nyligen och nu vill alla fans ha ett par röda kalsonger med texten Bad Beat Bob.

We live in a strange world…

**********

För alla er som undrar var Jonathan Macken (ex-Palace och Man City) har tagit vägen (det måste väl finnas en eller två av er) så kan jag meddela att han gjorde enda målet när Barnsley vann för första gången borta mot Doncaster på 41 år.

**********

Bråket mellan Real Madrid och Sir Alex Ferguson håller på att trappas upp med tidningarna Marca och The Sun mer och mer involverade.

Tydligen har Marca kallat Ferguson för ”senil” efter Realpresidenten Ramon Calderon sa att skotten ”börjar bli gammal”. Marca hade också ett montage i tidningen som förvandlade Ferguson till General Franco.

ANNONS

Tänk om det blir United-Real i Champions League i vår. Vilka härliga matcher.

**********

Var tvungen att skratta när jag såg signaturen Johns kommentar efter mina lovord till Boromålvkaten Ross Turnbull:

”eeeh… såg du turnbull mot chelsea för ett par veckor sen?”

Ha ha. Boro torskade med 5-0.

**********

Legenden Dean Windass (som en gång fick tre röda kort i en och samma match) har tackat nej till en låneflytt till Leeds United och blivit lovad mer speltid, kanske redan mot Manchester United på lördag.

**********

Nu går jag på semester i två veckor. Jag vet, oerhört lyxigt.

Under tiden så tänkte jag låta några av mina läsare gästblogga och har fortsatt att gå igenom de mejl som skickades till mig förra gången det var dags (jag har redan frågat sex personer).

Vore kul om ni höll bloggen vid liv under den tiden med kommentarer om grabbarnas insats (och tjejer, var är ni? – inga mejl från tjejer som vill skriva hittills) och andra livliga diskussioner.

ANNONS

Jag är tillbaka med nyladdade batterier den 17:e november.

Publicerad 2008-10-31 kl 11:48

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto