Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Englands framtid ser ljus ut – lägg de här namnen på minnet

Christensons blogg

Något fascinerande håller på att hända här i England. Det fullkomligt vimlar av unga, engelska talanger som kan vara på väg att ta Premier League med storm inom en snar framtid.

Tidningen jag arbetar för här i England, The Guardian, tog nyligen fram en lista på de mest lovande spelarna som är 18 år eller yngre och jag har tagit mig friheten att översätta delar av artiklen.

**********

Vem av dessa 20 fantastiska talanger kommer att bli bäst? Det får ni diskutera…

Här kommer spelarna (i bokstavsordning).

Jose Baxter, 16, Everton, anfallare
Det sägs att Baxter var bättre än Rooney vid 14 års ålder men det verkar nästan för bra för att vara sant. Hur som helst, Baxter slog ett av Rooneys rekord den här säsongen när han blev Evertons yngste Premier Leaguespelare någonsin.

Annons

Mark Beevers, 18, Sheffield Wednesday, försvarare
Framröstad till årets spelare av Wednesdayfansen förra säsongen – då han var 17 år gammal. Stor, stark och snabb. Kan flytta till en storklubb redan nästa sommar (sorry Sergej Odström).

John Bostock, 16, Tottenham Hotspur, mittfältare
Spurs ”snodde” honom från Crystal Palace i somras och Palace ägare, Simon Jordan, blev så knäckt över transfersumman – som bestämdes av en transfernämnd – att han är på väg att sluta med helt med fotbollen. Spurs betalade runt 10 miljoner kronor inledninsvis för Bostock och han har redan debuterat för a-laget – mot Dinamo Zagreb.

Nathan Delfouneso, 17, Aston Villa, anfallare
Gjorde ett hat-trick på sin debut för Englands U17 landslag och har spelat i Uefa Cupen för Villa i år.

Annons

Fabian Delph, 18, Leeds United, mittfältare
Newcastle bjöd runt 13 miljoner kronor för Delph nyligen, vilket ordförande Ken Bates tyckte var störtlöjligt. Han kommer att kosta mycket, mycket mer om han nu lämnar Leeds. Arsenal och Manchester United är tydligen intresserade av mittfältaren och Delph kan redan nu kosta mer än de 65 miljoner kronor Arsenal betalade för Aaron Ramsey.

Daniel Drinkwater, 18, Manchester United, mittfältare
Cool spelare, absurt efternamn. Drinkwater har spelat för United sedan han var nio och hade säkert debuterat för a-laget redan om han inte hade råkat ut för en tuff skada förra säsongen.

Jordan Henderson, 18, Sunderland, mittfältare
Född på Wearside och kan spela som anfallare eller till höger på mittfältet. Spelade från start mot Blackburn i Ligacupen förra veckan.

Annons

Gavin Hoyte, 18, Arsenal, försvarare
Bättre än storebrorsan Justin och ordinarie i Englands U19-lag. Spelar regelbundet i Ligacupen men frågan är om han någonsin kommer att bli ordinarie i a-laget. Tveksamt.

Henri Lansbury, 18, Arsenal, mittfältare
Stark, teknisk spelare som dock ligger något bakom Aaron Ramsey och Jack Wilshere.

Josh McEachran, 15, Chelsea, mittfältare
Har tydligen redan imponerat på Luiz Felipe Scolari och Manchester United har länge varit intresserade av McEachran. Han lär inte gå dit nu. Kapten för England U16-lag.

Jacob Mellis, 17, Chelsea, mittfältare
Kom från Sheffield United sommaren 2007 och kan spela på vilken position som helst på mittfältet. Även användbar i försvaret och gjorde två mål mot Liverpool för reservlaget nyligen.

Annons

Victor Moses, 17, Crystal Palace, anfallare
Född i Nigeria men har bott i England sedan han var fem år gammal och fick sitt stora genombrott för a-laget förra säsongen, som 16-åring. Kan bli har bra som helst.

Nile Ranger, 17, Newcastle United, anfallare
Förknippas med meningen ”Ranger is danger” i Newcastle. ”Snoddes” från Southamptons ungdomslag och har redan suttit på Newcastles avbytarbänk den här säsongen. När kommer det stora genombrottet?

Jack Rodwell, 17, Everton, mittfält
Ni har säkert sett en del av Rodwell redan eftersom han har spelat många matcher för Evertons a-lag den här säsongen. Kan även spela som mittback och har till och med jämförts med Rio Ferdinand.

Annons

Freddie Sears, 18, West Ham United, anfallare
Gjorde 25 mål på 24 matcher för ungdomslagen och reserverna förra säsongen före a-lagsdebuten. Spelar just nu framåt tillsammans med Carlton Cole och Craig Bellamy i West Hams tremanna-anfall.

Jonjo Shelvey, 16, Charlton Athletic, mittfältare
Debuterade för Charlton förra säsongen när han var 16 år och 59 dagar gammal. Har varit lagkapten för Englands U16-lag och är just nu i stort sett det enda som är positivt med Charlton Athletic.

Danny Welbeck, 17, Manchester United, anfallare
Gjorde ett fantastiskt mål mot Stoke i helgen och Sir Alex Ferguson har redan jämfört honom med Nwankwo Kanu. Ingen dålig jämförelse. Har gjort massor med mål för Uniteds ungdomslag och spelar regelbundet för Englands U19-lag. <a href="https://uk.youtube.com/watch?v=AQJbZxTvsyo
” target=”_blank”>Kolla in den här videon, som innehåller det fantastiska målet mot Stoke.

Annons

Aidan White, 17, Leeds United, försvarare
Ytterback som har en härlig vänsterfot och har redan slagit sig in i Leeds a-lag, som går bra i League One.

Jack Wilshere, 16, Arsenal, mittfältare
Arsene Wenger tror att mittfältaren kan vara redo för VM-spel för England redan 2010. Han är Arsenals yngste spelare i ligan någonsin och gjorde nyligen sitt första mål för a-laget mot Sheffield United. Kolla in det här youtube-klippet med en smilande Wenger.

Michael Woods, 18, Chelsea, mittfältare
Ken Bates var rasande när Chelsea lyckades locka ner Woods till London från Leeds ungdomslag för några år sedan. Debuterade för a-laget i januari 2007 och kan bli hur bra som helst om han fortsätter att utvecklas.

Annons

**********

Steven Gerrard var skadad tydligen. Engelska landslagets doktorer konstaterade igår att han har en ”liten” bristning i låret. Tillbaka om sju-10 dagar. Så Liverpool bluffade alltså inte. Där ser man.

**********

I morgon blir det en hel del förhands inför Tyskland-England men det borde finnas plats för lite Darren ”Sicknote” Anderton och Jermaine Pennant också.

Publicerad 2008-11-18 11:20

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto