Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tänk att "Sicknote" Anderton fortfarande spelar

Christensons blogg

Tyskland-England på onsdagskvällen borde egentligen vara en kanonmatch som inväntas med stor spänning här i England. Men faktum är att allt snack har fokuserats på de spelare som inte kan vara med.

På The Suns framsida stod det idag: Germany v England (that’s if anyone turns up).

Här är några av spelarna som har lämnat återbud: Wayne Rooney, Rio Ferdinand, Ashley Cole, Joe Cole, Steven Gerrard, Frank Lampard, Emile Heskey och, igår, Theo Walcott med en olycklig axelskada.

Walcott kan bli borta i tre månader och det är naturligtvis mycket, mycket värre för Arsenal än det är för England. Arsene Wenger måste vara rasande.

**********

Trolig engelsk uppställning (4-4-2):

James – Richards, Terry, Lescott, Bridge – Young, Carrick, Barry, Downing – Bent, Defoe

Annons

Ser ut som ett b-lag va? Men bra att Carrick äntligen får chansen att visa vad han kan på landskampsnivå.

**********

Dominic Fifield på the Guardian tror att Capello vill ha svar på de här frågorna ikväll:

1. Är Gabriel Agbonlahor den nye Michael Owen?
2. Är Ashley Young tillräckligt bra för den här nivån?
3. Kan Michael Carrick styra matchen på mittenmitt?
4. Vad finns det för alternativ på högerbacksplatsen (Brown är skadad)?
5. Är det verkligen värt att spela Novemberlandskamperna när det alltid är så många återbud?

**********

Englands U21 landslag – som har kvalificerat sig till EM i Sverige nästa år – slog Tjeckien med 2-0. Värt att notera från den matchen var att Tottenhamlånet från United, Fraizer Campbell, fick chansen från start på topp och gjorde ett mål och var bäst på plan.

Annons

**********

Det är väl ändå lite ironiskt att den enda spelaren från Englands trevliga EM 96-lag som fortfarande spelar var mannen som kallades ”sicknote”. David Seaman har lagt av, Paul Ince är tränare, Alan Shearer expertkommentator, Steve McManaman likaså.

Darren Anderton däremot spelar fortfarande professionell fotboll för AFC Bournemouth i League Two. Han kommer att vara 37 år gammal i mars. Imponerande. Lagkapten och inspirationskälla är han också.

Jag måste säga att jag alltid har haft uppfattningen att Anderton var konstant skadad. Men som han säger i en intervju med The Independent i veckan så fick han smeknamnet eftersom skadorna ofta uppstod i samband med landslagssamlingar och stora turneringar.

Annons

Han spelade trots allt nästan 300 ligamatcher för Tottenham och gick sedan vidare till Birmingham, Wolves och Bournemouth. Det gör man inte om man går sönder så fort man snörar på sig skorna. (Det påminner mig förresten om ett citat från Co Adriaanse om Dennis Rommedahl: -Han kan tamigfan skada sig om han dricker ett glas mjölk.)

Anderton säger även i intervjun att smeknamnet fastnade bland journalisterna eftersom Alan Sugar, Spurs dåvarande ordförande, ringde journalister och hånade Anderton efter han blev skadad direkt efter att ha skrivit på ett nytt kontrakt.

Inte direkt vad man vill att ens ordförande säger till pressen bakom ens egen rygg.

**********

Hur som helst. Anderton säger också i intervjun: -Jag trodde aldrig att jag skulle spela i fjärde divisionen men jag älskar det. Jag trodde det skulle vara leriga planer och spelare som försökte döda varandra på planen. Men – förutom några få lag – så försöker alla lag att spela bra fotboll.

Annons

-Och dessutom är de flesta spelarna engelska så det är bra och rolig stämning i omklädningsrummet.

Ouch.

**********

Den legendariske kapten blod, Terry Butcher, är numera assisterande förbundskapten för Skottland och inför mötet mot Argentina på onsdag så meddelade han att han tänker vägra att skaka hand med Diego Maradona.

Anledningen? Att Maradona slog in ett av målen mot England i VM-kvartsfinalen 1986 med handen. Argentina vann och England åkte ur.

Först tyckte jag att Butchers kommentar var ganska löjlig. Get over it, liksom. Det var ju trots allt över 20 år sedan.

Men ju mer jag tänkte på det så skulle jag nog också vara ganska förbannad på Maradona. Jag menar, hur många chanser får man att spela VM-semifinal under en karriär? Inte ofta, om vi säger så. Och hur man än ser på det så fuskade Maradona – och det ska man väl egentligen inte göra.

Annons

Vad tycker ni? Är det rätt av Butcher att vägra skaka hand med Maradona?

**********

Jermaine Pennant är en gåta för mig. Han tillhör en av Englands absolut bästa klubbar, Liverpool, och hade nyligen börjat jobba sig in i a-laget igen. Han spelade från start i hemmamatcherna mot Wigan och Portsmouth och spelade ganska bra.

Men helt plötsligt så är han helt borta ur bilden igen. Och tydligen är det på grund av hans festande. Han var inte ens med i truppen mot Tottenham i ligacupen. Så lågt har han sjunkit i Rafa Benitez tankar.

Och då ska ni veta att Pennant har ett konstigt kontrakt som gör att det automatiskt förlängs om han spelar ett visst antal matcher den här säsongen och jag tror det är 15 matcher som gäller.

Annons

Det gör att Liverpool kan få massor med pengar för honom i sommar om de säljer honom. Men just nu har han spelat fyra matcher. Och med Liverpool utslagna ur Ligacupen så lär han inte komma upp i 15 och kan då gå gratis i sommar eftersom kontraktet går ut.

Enligt engelska tidningar är det disciplinära problem som har fått Benitez att ge upp. Benitez har blivit så arg på Pennant och sina vilda, nattliga äventyr att han helt enkelt skiter i pengarna.

Förra veckan sågs tydligen Pennant utanför en nattklubb i Essex. Han stod och halsade från en flaska whisky. Inte snyggt direkt.

Man undrar ju varför han slänger bort sin karriär.

Dessutom: här är säsongens märkligaste story hittills, med Pennant inblandad i högsta grad.

Annons

**********

Missförstå mig inte. Jag dömer inte Pennant överhuvudtaget. Han har haft en svår uppväxt och hans farsa åkte nyligen in i fängelse för att ha sålt tunga droger.

Men varför gör han då inte allt för att lyckas i Liverpool? Jag förstår det inte.

**********

Sir Alex Ferguson har blivit avstängd två matcher för att ha klagat på en domare. Didier Drogba har blivit avstängd tre matcher för att ha slängt tillbaka ett mynt på några fans.

Fergusons böter på 125 000 kronor kommer ju att kännas i plånboken. NOT.

Publicerad 2008-11-19 09:33

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto