Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Blodbad bland engelska tidningar

Christensons blogg

Jag vet att det är många av er som läser – och är intresserade av – engelsk press så jag tänkte bara skriva några rader om hur det ser ut för tillfället.

Kort sagt: It’s carnage. Blodbad. Tidningarnas upplagor krymper och krymper och journalister sägs upp till höger och vänster. The Daily Express kommer snart att säga upp i stort sett alla redigerare och journalisterna kommer att skicka artiklarna rätt in i tidningen.

Kommer aldrig att funka. Jag lovar er.

Ägaren till the Independent vill sälja tidningarna (Independent och Independent on Sunday) och har redan tvingats att flytta in i the Daily Mails lokaler.

Daily Mail hade plats i sina lokaler eftersom Londontidningen The Evening Standard har sparkat massa folk.

Annons

The Daily Telegraph kommer snart att sparka ytterligare 50 journalister medan The Independent gör sig av med 60 stackare.

Inte ens Rupert Murdoch och hans The Sun, News of the World, The Times och The Sunday Times har klarat sig. Upplagorna sjunker med rasande fart.

**********

Själv arbetar jag på The Guardian och vi lär inte bli av med jobben eftersom vi ägs av en ideell organisation, The Scott Trust, men det innebär inte att vi har drabbats av nedskärningar.

Däremot så kommer vi, från och med nästa måndag, arbeta tillsammans med The Guardians websajt och systertidningen The Observer.

Högt uppsatta personer på Observersporten kommer att få redigera på websajten och är naturligtvis inte nöjda med det. Vi på tidningsdelen på the Guardian kommer att få arbeta på Observer och sajten. Ingen vet riktigt om det kommer att fungera.

Annons

Och vi flyttar alltså från Farringdon Road till Kings Cross på måndag…

**********

Burnley slog Arsenal med 2-0 i ligacupkvartsfinalen igårkväll tack vare några jätteräddningar från Brian ”the Beast” Jensen samt två mål från skotske mittfältaren Kevin McDonald, en 20-åring som tränaren Owen Coyle köpte för ynkliga 7 miljoner kronor från Dundee i somras.

Måste ha varit extra kul för Burnleys före detta Man United-spelare, Chris Eagles, att dominera mittfältet och vara med att slå ut Arsenal. Och Burnley förtjänar en eloge – i förra omgången slog man ju ut Chelsea – på bortaplan!

**********

Arsene Wenger såg rasande ut efter matchen (antagligen för att media hela tiden påminner honom att han inte vunnit någon buckla på tre och ett halvt år nu) och skyllde förlusten på anfallarna.

Annons

-Vi hade massor med chanser men vi gjorde inte mål och då får man ifrågasätta (spelarnas) kvalifikationer. Vi förlorade en match vi aldrig skulle ha förlorat, sa fransmannen och han kunde lika gärna ha sagt Nicklas Bendtners och Carlos Velas namn rakt ut. Det var tydligt att han tyckte att det var deras fel.

Och när han sedan fick frågan om några av hans talangfulla ungdomar nu skulle få chansen i ligan och i FA Cupen nu när de är ute ur Ligacupen såg Wenger bister ut och sa: -De spelare som förtjänar en chans kommer att få chansen men de som inte förtjänar en chans kommer inte att få den.

**********

Derby gick också vidare till semi-finalerna efter en dramatisk 1-0 vinst borta mot Stoke. Nathan Ellington gjorde målet. På straff. På övertid.

Annons

Tungt för Stoke.

Desto roligare för Paul Jewell som har haft ett katastrofalt 2008 hittills. Derby blev det sämsta laget i Premier League-historien i våras och han behövde dessutom läsa om sig själv i tidningarna på grund av en sexvideo.

En sexvideo med Paul Jewell? Inte mitt förstaval som fredagskvällsnöje direkt…

**********

Manchester United-Blackburn och Watford-Tottenham i kvällens två kvartsfinaler. Watford har en ny tränare, Brendan Rodgers, och han säger att han hoppas kunna bli ”Watfords Jose Mourinho”.

Och med tanke på att Gary Megson kallas ”the ginger Mourinho” runtomkring Bolton-området så kanske Rodgers kan lyckas.

Rodgers arbetade för Chelsea före han kom till Watford och det var Mourinho som befordrade Rodgers till reservlagstränare på Stamford Bridge.

Annons

Rodgers har redan fått sms från Mourinho och hoppas kunna lyfta Watford till nya höjder. Han är bara 35 år gammal – men saknar inte självförtroende. –Jag vill inte låta arrogant men jag är duktig på det jag gör, sa han igår.

**********

Rodgers har anställt Frank Lampard Snr som sin fotbollsdirektör vilket innebär att Spurstränaren Harry Redknapp kommer att möta sin svåger ikväll.

**********

Manchester City spelar Uefa Cup-match mot PSG ikväll och tydligen ska brasilianske anfallaren Jo få chansen igen.

Och även om man tycker att Robbie Keane har varit dålig valuta för pengarna så har Jo varit ännu sämre. Han har ju varit så dålig att han inte ens fått spela. Och kostade i stort sett lika mycket som Keane.

Annons

Ska bli intressant att se hur det går för Jo ikväll.

**********

En viss Tom Ince gjorde mål för Liverpools ungdomslag i FA Cupen mot Leeds igårkväll. Känns namnet igen? Just det, Paul Inces son.

**********

United känns redan som favoriter till ligatiteln och den känslan krympte ju inte när jag läste i morse att Paul Scholes är på väg tillbaka. Kanske spelar ikväll mot Blackburn till och med.

En fantastisk spelare.

**********

Läser en rapport i the Guardian som hävdar att Newcastles fans är redo att förlåta ägaren Mike Ashley för hans synder. Stämmer det verkligen? Peter, toon, vet ni något?

**********

Offside och FourFourTwo har landat i brevlådan den senaste veckan. Härligt. Hours of fun.

Annons

Jag snor två frågor från FourFourTwos årliga quiz.

1. Vilken Premier League-spelare somnade och missade planet för att skriva på för en ny klubb den på deadline day i år? Han hann byta klubb till slut ändå.

2. Vilken Premier League-spelare gjorde bort sig och parkerade sin bil på chefens parkeringsplats på första dagen med sin nya klubb i år?

Publicerad 2008-12-03 09:59

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto